:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 294
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Компютърът "разчита" отпечатъци от пръсти

На завършилата неотдавна изложба Comdex 2000 бяха представени много нови разработки в областта на технологиите за биометрична идентификация на личността, разказва новинарският сайт Infoworld.com.

Прогнозите са в скоро време тези технологии да започнат активно да навлизат на пазара.

Компанията Identix със седалище в Сънивейл, Калифорния, представи неголяма карта-скенер на отпечатъци от пръсти. Устройството било демонстрирано на ноутбук на фирмата Compaq. То е лесно за употреба и достъпно на практика за всеки. Струва само 179 долара.

Фирмата Iridian предлага най-разнообразни биометрични продукти, базирани на уникалността на ириса на окото. Създадена преди осем години, тази частна компания е получила неотдавна инвестиции в размер на 33 милиона долара от General Electric и поръчки на гиганти като Hewlett-Packard, British Telecommunications, Lockheed Martin и Министерството на финансите на САЩ.

В разработката е използван 512-битов код за идентификация на всеки, който иска да получи достъп до засекретени данни. Ако се вярва на рекламната кампания на фирмата производител, досега никой не е успял да фалшифицира тази идентификация.

Американският филиал на Veritel представи на изложбата Comdex 2000 технология за идентификация по гласови данни. Veritel продава както клиентска, така и сървърна версия на своята програма, която може да бъде инсталирана на практика на всяка система.

Windows 2000 включи тази програма в номенклатурата от свои услуги. Има версии за Linux и Unix на цена около 5000 долара.



Текст на снимките:

1. Фирмата Iridian предлага най-разнообразни биометрични продукти, базирани на уникалността на ириса на окото.

2. Сайтът на Veritel предлага програма за идентификация на личността по гласа.
768
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД