:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 268
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Парламентът скъси и последния си работен ден

Председателят Великов замени служебния мерцедес с личното си ауди
39-ото народно събрание спази традицията и съкрати с час последния си работен ден. Любен Корнезов удари звънеца малко преди 13 часа. Минути преди това депутатите успяха да приемат Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест. Това е и последният законодателен акт за този парламент.

Равносметката от работата му е 630 закона, 609 решения и 26 декларации и обръщения. Според Корнезов в Европа няма друг парламент, който за толкова кратък срок да е отхвърлил такова количество работа.

Веднага след последния звънец присъстващите в залата депутати си направиха снимка за спомен около трибуната. "Сега виждам, че има кворум", пошегува се Корнезов.

Преди това народните представители набързо попълниха квотата си в комисията "Петканов" и уредиха статута на съсловната организация на медицинските сестри.

Председателят Борислав Великов ритуално се раздели със служебния мерцедес и се качи в личното "Ауди А-6". Така той даде пример на колегите си, които вече нямат право да се возят за сметка на парламента. Великов се отказа и от охраната си. Само при големи събития ще го придружават момчетата от НСО.

На 17 юни депутатите ще се съберат за тържественото заседание, на което официално ще бъде закрито 39-ото народно събрание.

---

КАРЕ



Депутат за един ден



Александър Атанасов от Коалиция за България се закле като депутат в последния ден на НС. Той зае овакантеното място на посланичката ни в Париж Ирина Бокова. Атанасов обясни, че се чувства като човек, свален от бесилката. "Ако съм бил по-дълго време в парламента, съм щял да дам повече от силите си", добави той.

Новият парламентарист не се е колебал дали се закълне в последния час, защото такова е било решението на ПГ на левицата. Чувствал се удовлетворен, защото ще може да изпълни задължение, поето още през 2001 г. с включването му в листите на Коалиция за България. Атанасов е известен хирург и балкански рекордьор по операции на болни от рядко заболяване, при което се изважда тимусната жлеза.
11
480
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
11
 Видими 
21 Май 2005 00:34
Обзалагам се, че не само в Европа, но и в Африка и Азия няма друг Парламент, в цялата история на човечеството, от Соломон насам, с толкова много закони приети без кворум!
На 3 евро
21 Май 2005 09:21
И какво сега?Великов трябва да си кара сам??И то собствената кола??Е-е-е милост нямат брей!!Ами че тая кола се хаби бре!Ми то дупки, ми то невъзпитани шофьори, ми то пътни знаци че то и имунитет няма сега.абе питайте Иво Атанасов колко е тежко да си депутат.Заплати малки, всичко скъпо... 1000 лева?? Пари за семки!И пак голямо натискане.Защо??
21 Май 2005 09:54
Е6
Не-знам за Величко, ама в новя 40тия, бая червени шопара ще "яздят"държавни немски-"магарета".
21 Май 2005 13:29
Приятелю, за да не стане това факт трябва да гласуваме на изборите против червената мафия. Комунистите нямат място в българския парламент.
А иначе таралежите и турците имат нужда от снимка пред Народното събрание, защото май няма да получат нов мандат през юни. И едните, и другите са подлизурковци, "фурнаджийски лопати", лекета, които гледат само собствената си изгода.
21 Май 2005 13:32
Депресирана кокошка се самоуби

21 Май 2005 13:35
Депресирана кокошка се самоуби

http://dnes.bg/article.php?id=7352
22 Май 2005 02:10
Дано следващият не е в тоя вид и състав
22 Май 2005 14:40
Не на БСП към властта!


Парламента е място за отговорни хора, а комунистите не са такива!

22 Май 2005 18:41
Председателят Великов замени служебния мерцедес с личното си ауди.
Ааа....бре идеолози от "Сега" нещо баия ялови ми се видите с пропагандата бря!?
Секаш червената глутница from БСПето, са заменили служебния мерцедес с личните си, Москвич- 408и.
22 Май 2005 19:17
Интересно...ама много интересно????.Фотографа е анонимен?????номерата на Аудито са много точно отрязани на (снимката) полвината, но все пак си личат.
Не-знам може да е параноично , но има нещо нечистоплатно в това.
23 Май 2005 09:56
Настава бум за зареждачки на акумулатори и акумулатори. Коли, които не са карани години, имат нужда от това.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД