:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,873,693
Активни 185
Страници 24,327
За един ден 1,302,066

Наркобос на Балканите задържан в Италия

Преди 7 г. македонският албанец получил български паспорт
Македонски албанец, считан за лидер на наркотрафика на Балканите, бе задържан от италианската полиция. Арестът на 47-годишния Метуш Байрами, който има български паспорт и е живял у нас, е извършен край Милано.

Полицията съобщи, че задържането на Байрами става в края на двегодишна международна операция под кодовото название "Италиън премиер". По време на разследването са били проследени продажби из Европа на 500 кг кокаин и турски хероин, като са били арестувани 10 албански наркотрафиканти. Те се били специализирали и в нападения и грабежи на богати италиански семейства.

Байрами е имал три законно придобити паспорта - македонски, албански и български. В Италия е пребивавал като български бизнесмен. На 30 юни 1997 г. той подал молба за наше гражданство. От МВР дали отрицателно становище, което е документирано с протокол от 16 юли 1998 г. Въпреки това Министерството на правосъдието уважило молбата и с указ на вицепрезидента на Байрами е дадено българско гражданство, заяви ген. Бойко Борисов, който пристигна в Милано по този повод. Вероятно формалната причината е била, че е женен за българка и има две деца.

"Ако се бяха съобразили със становището на МВР, сега нямаше да се срамуваме, че той се нарича българин", каза Борисов, цитиран от БТА.

На въпрос дали е имало политическа намеса в случая той отговори, че не желае да влиза в политически дискусии. Главният секретар на МВР посочи, че Байрами не е бил задържан у нас, защото не е извършвал престъпления тук, но бил под постоянното наблюдение на НСБОП. След ареста му в Италия е бил обискиран домът му в София. Намерени са пистолет със заличен сериен номер и други веществени доказателства, които ще бъдат предоставени на италианските власти.

Байрами е роден в Скопие. В началото на 90-те години пристига в България заедно с брат си. Метуш и жена му регистрират търговска фирма. Източници от МВР твърдят, че под прикритието на търговски операции той осъществявал доставки на хероин от Турция през България към Македония, Албания и Косово - Златният балкански триъгълник, докато се утвърдил като безспорен бос. Имал лични контакти с босове от водещи наркофамилии в Турция и контрагентите им в Западна Европа. Доставките на дрога се движели по българското трасе на "Балканския път на хероина" с краен получател Централна и Западна Европа.

Метуш започнал престъпната си кариера като куриер, т. нар. "муле", за пренасяне на дрога и два пъти е лежал в затвор - в Македония и в Швейцария.
7
1054
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
21 Май 2005 08:30
Той не се нарича българин, а български тражданин!
Трябва закон, по който български гражданин да бъде само роден в България или от майка или баща българин! Всичко останало да е със статут на временно или постоянно пребиваващ, без право на глас в Парламент и местни избори и без право на собственост върху земя!
И да се отнеме гражданството на всички, неизпълняващи тези условия от 1989г насам!
21 Май 2005 11:09
Кой беше МВР министър през 98-ма? Помня, че президент беше П.С. Това нищожество, което падна до там сега да се кандидатира за депутат.
21 Май 2005 13:32
Депресирана кокошка се самоуби

21 Май 2005 13:33
Депресирана кокошка се самоуби

21 Май 2005 13:35
Депресирана кокошка се самоуби

http://dnes.bg/article.php?id=7352
22 Май 2005 21:06
Знаят къде да го задържат! Ако го бяха задържали в България до сега съдът да го беше пуснал под гаранция- може човекът да го е страх от тъмното, да му играе кръвното, или представете си ако се притеснява за майка си...
23 Май 2005 16:04
това доказва колко струва бъгларката, да се жени за цигани, араби, турци и друга мазна и миризлива сган.
Браво на италианците!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД