:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 282
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

БСП със скромни, но изпълними обещания

Снимка: Николай Дончев
Излизаме с по-скромни обещания пред избирателите, защото за разлика от десницата ще ни се наложи да ги изпълняваме, а знаем какъв е бумерангът на нереализираните обещания. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев при представянето на предизборната лява платформа "10 ангажимента за социално отговорно управление".

Същото каза преди време и лидерката на СДС Надежда Михайлова. Сметките показват, че левите обещания са най-близки до тези на НДСВ. Например БСП дава средна заплата през 2009 г. 600 лв. При НДСВ тя е 500 лв., но в останалите сфери жълтите са по-щедри. Десницата е още по-ларж - БНС дава до 700 лв. заплата, ОДС ще ги повишават с по 10% всяка година и обещават доста по-висок от БСП растеж - 10%

На представянето бяха лидерът на социалистите в Унгария Дюла Хорн и Константин Тренчев.
64
650
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
64
 Видими 
21 Май 2005 00:47
Дори след като оповести част от програмните си документи и намерения, БСП не можа да излезе от рамките на твърдите си избиратели. Няма да излезе и в бъдеще, защото в действителност столетната партия е реформирана само частично и само по върховете. Зад европоидната фасада се зъбят стари комунистически муцуни, а младите от първите редици на митингите са хилави прорастъци по загнилите дънери от миналото. Станишев, Живкова, Пирински вече се изживяват като част от бъдещето, дори Иля Велчев надигна глава и написа кървавочервен работнически химн, което си е жива заявка за участие в разпределението на баницата. Но около тях хитро се спотайва цялата глутница на бившия генералитет и агентура на ДС, която чака ако не своя час, то поне своя пай. Затова е логично, че БСП не успя да формулира нито едно внятно послание по основните проблеми на днешна България. Че тотално връщане назад не може да има, им е ясно. Също както е ясно, че ако заявените планове за промени на левицата се осъществят, става лошо за страната. Скоростта на реформите ще се забави, порочната съдебна система ще се дозабатачи, вместо кислородни маски за бизнеса са предвидени противогази от времето на реалния социализъм. Всичко това, гарнирано със завой на североизток, намеса на държавата навсякъде и във всичко, стоварване на цялото бреме върху движещите сили на обществото и неясен източник на средства за планираните социални придобивки. Пълна мъгла, свързана с голяма опасност – при натрупаните напоследък кредитни задължения, концентрирани в сравнително малък брой, но силни и влиятелни кредитополучатели, се оформя мощно лоби, което има интерес от отпушване на инфлацията. На фона на заявените наскоро от БСП мераци за разбиване на валутния борд и други финасови “лудории”, рискът от пореден икономически крах добива релефност. Това би означавало нова бедност за милиони и нови милионни печалби за посветените. Но дори и да няма такъв замисъл, идеите на БСП показват пълно незнание и неумение за управление в условията на свободен пазар и демокрация.
21 Май 2005 01:18
сладур, гледай тебе някоя глутница да не изяде
21 Май 2005 03:35
Щели социалюгите да опрощават половината кредит на млади семейства с две деца. Барем лидерот се омужи най-накрая.


Иначе нищо ново. Разкопчани гърди мажки и риза на райенца.


Според случая.
21 Май 2005 04:17
Милите... скромни, ама Овчара го помниме от 96/97-ма.Беше министър, а на нас хич не ни беше весело.
21 Май 2005 09:38
Да махнем историята! Комунягите са ясни: Убииства, Отнемане на собственност, никаква Политическа и Икономическа Свобода... Бившите сатрапи от Армията, МВР-то и ДС -са също ясни (но са и дърти и нямат вече сили да режат глави!).
Но да погледнем какво става СЕГА в Света. Капитализмът е в рецесия. Наи-Глупавото, кето една Лява партия може да направи (нереформирана или реформирана или дори от Западен тип!) е да доиде на власт, когато Капиталиситческият Свят (от които и България е вече част!) е в рецесия. Нема много за преразпределение ( Евро-Левите партии обикновенно идват на власт, когато Капитализмът "цъфти". С една дума: България Я ЧАКА едно Партиино (БСП) или многопартиино (Коалиция) и Народно (обкновенните хора) Икономическо Самоубииство!

Редактирано от - Prismexulnik на 21/5/2005 г/ 09:41:01

21 Май 2005 12:44
По някога се замислям сериозно.....като го кледам това павирано от цености и интелигентност булагаристанско стадо, дали наистина не си заслужава Червеният валяк!????????
21 Май 2005 13:54
Е ами и аз да съм пенсионер ще гласувам за БСП. С тази социална политика пенсионерите ще са най-добре при БСП, естествено всичко на гърба на работещите, които всъщност ги издържат. Както ще скачат пенсиите, така ще се качват и осигуровките на работещите, яко ни дупе..., 95-96г. може да се окажат по-добри от това дето ни чака.
21 Май 2005 14:28
Кого заблуждавате бе другари комуняги? И Виденовото правителство започна с големи обещания, които се спукаха като сапунен мехур. Не искам и да си спомням какво беше положението тогава. Каквито и обещания да дадете, едно е ясно, те няма да бъдат изпълнени. Не искам въобще да Ви слушам. Легайте да спите...
21 Май 2005 15:00
господа-адски скапани кретени сте.само едно заслужавате-костов до гроб.нищо друго.и ще си го получите -няма грам съмнение в което.или него или царя.аз лично смятам да си обера крушите-не виждам бъдеще в страна населявана от идиоти като вас.ше ви дам и дефиниция на горепосочените си твърдения-а именно че сте кретени.безспорно сте и пълни идиоти тъй като за виденовата криза стана политическия сапун на всичките правителства от тогава до сега.както и "комунистите" са вечното оправдание на калпавите български ракети.единствения проблем сте вие-тъпи и жалки политически плюнки водени от жалката си омраза към конкретния индивид-комунистите и нещастно свиращи се в дупките си като ви изсъска някоя мазна мутра.до там се простира храбростта ви-на кръстоносен поход срещу червените бабички.никога и няма да преборите някое реално зло-нямате гащи да се изправите срещу него.ей затова тая страна е толкова загубена-защото основната политическа гмеж се води единствено от омразата си към нещо.а с лайна къща не се строи.
21 Май 2005 15:33
БСП не ставала за упрвление според някои форумци. Може и да са прави, но не го решават те, а всички избиратели. Всъщност няма разлика между бандюгите от различните ни псевдопартии. С какво СДС/ОДС са по-добри от БСП? С какво НДСВ са по-добри от БСП? Според мен съвсем очевидно е, да не кажа очевадно, че практическа разлика между тях няма. Нали всичките ни се изредиха, а някои и по няколко пъти и какво стана - цъвнахме и вързахме. Сега има два варианта - или някои нова партия или някоя от старите. Нова партия трудно ще пробие, защото старите ще я хванат за гушата, а от старите е ред на БСП. СДС/ОДС с Иван Костов се провали, сега се провали НДСВ. От обещаното за 800 дни е изпълнено по-малко от 1%, а тепърва започват да ни заробват с договори като този за автомагистрала Тракия. И при Костов/СДС/ОДС и сега при НДСВ външния ни дълг се увеличи рязко, без да има някакъв реален ръст на икономиката. Сега е над 18 милиарда долара, а едно време 8-те милиарда през 1990 година бяха оправдание за всичките неуспехи на поредните управляващи мафиоти.
21 Май 2005 15:52
МУТРИТЕ не са проблем на България, ПОВЕДЕНИЕТО на Бълграските Мутри е Проблем! Иначе във всички НЕКОМУНИСТИЧЕСКИ държави има Организирана Престъпност (А в Комунистическите държави - Комунистите са Мафията!)
В Холандия има МУТРИ от 50 години- делят 1.Наркотиците, 2. Проституцията и 3.Оръжеината търговiя. НО не пречат на Бизнеса, на Обикновенният и на Богатият гражданин... Те си се разправят помежду си ( 10-12 убииства на мафиоти от мафиоти в година стават в Холандия!).
Това е разликата. Среднюят гражданин в Холандия не страда от мутрите...
21 Май 2005 16:20
За някои, които са забравили или още тогава не са разбрали какво става. Проблемите на банките и финансовите пирамиди възникнаха преди Жан Виденов. Жан Виденов не управляваше без никакви ограничения, както по-късно Костов. Президент беше Желев, който практически блокира работата на НС. В Конституционния съд и в останалите съдилища се разпореждаха хора политически назначени от СДС. Те все още са там. Инфлацията, тя наистина бе голяма, но най-голяма стана, когато Бакърджиев чрез уличните протести практически пое управлението на държавата, заедно с Желев и естествено Виденов, който вече бе подал оставка в началото на декември 1996. Вместо както е по Конституцията, тогава Желев блокира и избора на нов премиер.
С горенаписаното съвсем не искам да оневинявам БСП и Виденов. Те също имат голям дял за кризата, но съвсем не са единствените и може би не са най-виновните. Виновни са поне колкото останалите. Та 5-те долара заплата повече прилягат на СДС и Бакърджиев и не е много уместно непрекъснато да се цитират. Покрай многото бели, правителството на Виденов има един много голям плюс - външния дълг - по негово време той намаля и то с много. После Костов, а сега бившия цар го удвоиха.

Редактирано от - Писна ми на 21/5/2005 г/ 16:46:30

21 Май 2005 17:18
АЛО, "ПИСНА МИ" - въобще не ми "продаваи" ДЪРЖАВНИЧЕСКО мислене! Аз искам да живея добре, много ми дреме какви са дълговете на Страната (която и да е!). В момента Холандия има "Наднормен" за ЕС дефицит - мисля че е 4 процента, та я санкционират, Германия също - плюс 700 000 безработица в Холандия и 5 000 000 в Гермнания. А Америка има и държавен дефицит - почти "пропада" Америка, завалииката.../, АМА като влезеш в Холандия, Германия и Америка в Магазин с изкараните ПАРИ - всичко можеш да си купиш за да живееш прилично.... Разбираш ли какво искам да кажа: БЪЛГАРИЯ може да има и 100 000 милярда Дългове! Това мен не ме иинтересува СТИГА аз, обикновенният гражданин да живея ЕЖЕДНЕВНО добре... Ето защо не живея в БГ-то, а в друга страна, която има токова МНОГО дългове, дефицити и т.н. 'нещастия'... Но аз, ( АЗ ) съм добре! Да му мисли Министрър-председателя....
Справка: КУБА няма големи дългове. И ... гладува там народа.... Я не ми илизаи с номера за "страданията" в името на Светлото бъдеще (когатo няма да ни има - след нас и потоп!)... СЕГА живеем!
21 Май 2005 18:01
айде пак популизъм, едни на други само си копират и изказванията и програмите, май ще спечели тоя дето най-много мълчи тоя път.
21 Май 2005 20:36
Хе-хе!!Николай
И като почнат с тези заплати.На другите избори очаквам минимална работна заплата БСП 634 лева и 64 стотинки, СДС 635 лева и 86 стотинки (програмата ще излезе 2 дена по-късно) НДСВ с 1.40 по-малко от СДС а че дотогава тия пари ще са нищо и че ще има инфлация ....
21 Май 2005 23:14
Трябва главата ти да е от рядка желязобетона констукция, за да не си забелязал, че Сергейчовци се канят, не да пpавят комунизъм и да възстановяват Варшавския договор, а да му тропнат едно капиталистическо хорсе с програми, които въобще не отговарят на манталитета на тези , които ще ги избират.Мога да разбера програмите на победителите над комунизма, ама победените да си приписват птограмите на победителите като свои, това си е вече наглост и то много позната ни от близкото минало
22 Май 2005 02:43
БКП имаше възможност да изпълнява своите обещаня 45 години и поне още 6 по времето на Беров и Луканов и Виденов. Не стана. Защо требва да очакваме, че сега ще стане......
22 Май 2005 02:49
"Светло"...не бъди злопаметен
22 Май 2005 07:31
Znaete li che "Vijdast", "Pisna mi" i "Nikolai Skalichanski" sa edin i susht pisach?
22 Май 2005 11:13
априлчо забрави тия мисли-абсолютно различен съм от другите двама.
22 Май 2005 12:46
виждащ.............
Не го ли осъзнаваш , че току що си го призна.
22 Май 2005 14:29
Това са банда крадци ----




БСП никога не е направила добро за България, няма и да направи!!!

22 Май 2005 14:50
Ако всички гледаха така "ПРИСМЕХУЛНО" на нещата България нямаше да я има на картата....
22 Май 2005 15:37
Zavinagi CSKAR
Много си се запенил. Сега малко история.
1. Може и да не знаеш, но ЦСКА беше създадено от БКП (сега БСП).
2. През тези 15 година имаше една кохорта от политици, които имаха долу-горе едно и също мислене - про-капиталистическо дясно. Една идеология, че ТРЯБВА ДА СЕ СЪЗДАДАТ БОГАТИ ХОРА -КАПИТАЛИСТИ. Как ще се създадат тези хора, като всички преди това бяха долу-горе равни- като се обере обикновенния българин.
Тези хора, които споделяха тази идеология бяха Луканов, Иван Костов, Стефан Софиянски и др. около тях. Когато имаш такава идеология ти действаш според нея.
Тези хора са се събирали заедно за да коландрят България. Аз занм поне едно място, където са се събирали. Това е при брат Василев, когато той беше представител на Пежо.
Иван Костов в началото е искал да бъде в БСП, даже има една статия от 22.февруари 1990г. в "Работническо дело", в която описва как да стане трансформиране на собственността. Как се отзова в СДС е една загатка. Той разправя, че са му отказали от БСП, но това е малко вероятно. Тогава БСП не отказв3аше на никого. Говори се, че е имало договорка между Луканов, Луканов да оправлява от БСП, а Иван Костов от СДС.
3. В БСП имаше и друга линия, която се потдържаше от Лилов. Тя се състоеше в китайския път на преход към пазарна икономика. Ако беше се осъществила тя ограбване нямаше да стане. Доколкото знам Виденов беше от хората на Лилов. Не случайно срещу Виденов се опъли тази част от БСП, която потдържаше Луканов. Така, че срешу Виденов бяха обединените сили на СДС, президента Желев и голямата част на БСП. При такова съпротива Виденов не можеше да успее, въпреки, че първата му година - 1995г. до 2003г. се считаше за най-успешната година на прехода.
4. През 1996г., обаче линията на Луканов, Костов и др. взе връх. Както казах по-горе тази линия означаваше създаване на богати хора, за да се осъшестви капитализма. Как се правеше това:
- Луканов трансформира дълга на външнотърговските фирми в държавен дълг, т.е., да не се плаща от тези фирми при приватизация, а от целокупния български народ.
- Костов, като министър на икономиката сне банковия контрол от БНБ и веднага се нароиха 108 банки, които взеха парите на хората и след това фалираха. Те бяха готови за фалит още с встъпването на Виденов на власт. Той върна банковия контрол но беше късно.
- Костов, също премахна икономическото разузнаване, тъй, че никой да не разбере, кой какво взема и откъде го взема. Едва сега се отчита, че това било грешка.
- Скоро избухна скандала с външнотърговските дружества, за които Луджев е направил доклад по това време. Костов и Филип Димитров скриват доклада. Защо, така не обясниха.
-по времето на второто правителство на СДС Костов разьпорежда разузнаването да не се занимава с приватизацията. Видяхме какво стана.
- по същото време пак се пуска закон Прокуратурата да не се меси в приватизацията. Сега, обаче Костов търчи при Филчев да спрял еди коя си приватизация. Е как да я спре като точно Костов и хората около него му вързаха ръцете.
5. Разбира се, че БСП създадоха такива хора, като Илийката Павлов, ама и СДС не останха назад. Хора, като Самоковеца не можеха да оперират без подкрепата свишше, а те бяха създадени точно по времето на Костов.
Аз пак казвам, че това ограбване беше подплатено от една идеология, която се потдържаше както от определени кръгове от БСП, така и от СДС, така и сега от НДСВ.
22 Май 2005 16:54
Към Мrх++ : Абе аз си знаех, че Лилов не е у ред, ама друго де да го чуя от марксист.... И от него да получа Потвърждение, че Луканов (когото уважавах) и другите са били Нормални Политици, които са искали и са направили от България Нормална Капиталистическа Европеска Държава (При Първоначалното Натрупване на Капитала всичко е позволено!)...
1/ Или има Капитализъм или няма Капитализъм.(МНОГО богати и МНОГО бедни! Така е могло да се създаде този баланс в БГ-то - така са го направили.... Жалко за останалите извън борда...))
2/ Социалният и Корпоративният капитализъм на Евро-Съюза си е ЧИСТ капитализъм, но "омекотен" с по-високи данъци за богатите, които се преразапрделят от Държавата за по-бедните (като облекчения!).
3/ Китаи скоро (10-15 години) ще се срине като Икономика - в момента когато Новите Богати поискат И ВЛАСТ- тогава Комунистите ще ги разстрелят на ОНЗИ площад... и пак глад ще настъпи... Не може да има Държавен Капитализъм! Богат човек не можеш да го КОНТРОЛИРАШ Политически. Ясно защо!
4/ При Хитлер имаше Държавен Капитализъм, които се крепеше преди всичко на Диктатурата, а после на Военнопленниците, които работеха като роби! И какво стана??
5/ По същата причина ще пропадне и Путиновият модел в Русия. НЕ МОЖЕ да се Контролират Капиталистите чрез недопускане до Властта. Само чрез данъци! (Рецептата на Социалната демокрация!). И Китаи в този си вид и Русия на Путин нямат никакъв ДЪЛГОСРОЧЕН шанс.!.. Не може "животното" да е нито РАК НИТО РИБА - ашладисано по Мичурински. Няма ли ПЕЧАЛБА и ПОЛИТИЧЕСКА Власт (за да се гарантира НЕКОНФИСКУВАНЕТО/запазването и умножаването на спечелените пари чрез закони), Капитализмът си отива от една страна и там настъпва Революция, Анархия и глад....
Към ТOP GUN: Дано си прочел горната ми реплика към Мrх++. За теб ще добавя: Наи-бързия начин да заличиш една страна от Картата на света е да обречеш на ГЛАД в името на Светлото Бъдеще... И да пълниш главите на Хората само с краини (леви, десни, националистически) и отдалечени от БИТА на Хората (къща, кола, храна, отопление, пари за почивка на море и т.н.) Идеи.... Могло е ТОВА - ПРЕДИ 50 години. Сега Светът е Глобален, Смесен национално, т.е Интрнационален, Консумативен и Материалистично-Прагматичен! Справка: Ленин, Хитлер, Кастро, други и т.н., та и Сидеров... А мездудругото пак Маркс е казал нещо за ИЗЧЕЗВАНЕТО на Държавите - не става ли сега нещо подобно. Какво е САЩ (50 държави) и ЕС (25 държави). Светът не отива към 'запазване' на държавите, а към идеала за Богато съществуване, не е ли така а? И една Информация в края на Постинга: Поради Високото Икономическо ниво на Капитализма и на Социалните Служби на Обществото в Евро-Съюза, "БЕДНИТЕ" тук са много по-богати от един СРЕДНА КЛАСА (Заможен!) Български гражданин... Тогава тези лоши думи "Богати" и "Бедни" губят смисъла си, влаган в тях преди 50 години...





Редактирано от - Prismexulnik на 22/5/2005 г/ 18:15:44

22 Май 2005 18:25
не е вярно че всички пенсионери живеят зле и че всички ще гласуват за комунистите. умните и способни младежи избягаха на запад и пращат всеки месец пари на своите родители и тяхното положение не е никак зле. комунистическите отрочета, разбираи супертапи и марзеливи си стоят в булгария и гладуват заедно сас своите родители. та само тези са гладуващите пенсйонери и само те ще гласуват за недоразумението. никак не са малко между впрочем.
22 Май 2005 18:26
Мрх++
Гледам , че си се размечтал да дигнеш паметник на "стратега" Лилов?.
Вие "червената" бастард сте определена социялна група престъпни изверги , възпроизвеждащи се родствено.За вас няма абсолутно никакво значение на коя иеология и религия служите , важното е вие да държите: власта парите и кривака.
В средата на осемдесете години предосещаики наближаващят срив на комунизма, Крючков дава ход на мащабен план за саздаване на фирми и компании в световен мащаб от КГБ.Покоиният Луканов по това време е ТОП агент на КГБ.Отчитал се е само на много малак кръг от хора и най вече пред прецедателят Крючков.
Създаден е планат "НЕВА", за което някой и от политбюрото на Живков не са знаели подробности.Започва роенето на фирми и компании в "прогнилият"капитализъм, като се използват всички ресурси на държавата като финанси и разознаване, кражби на технологи(завода в Правец), привличат и алчният милярдер Робърт Максуел, и започват да го използват като троянски кон и маша , за прикритие на техните престъпления в щатите и западна европа. Създава се МУЛТИ-ГРУП. Бандитизмът на червената бастард не може да се опише с няколко реда, и в това пространство, ииначе всичко е налице:Червена буржоазия-аристократи....приватизирани народни заводи за стотици милйони долара от часни лица....изнесени извън БГ над ЕДИНАИСЕТ-МИЛЯРДА долара..по натам го оставям да го допълните вие "скромнят" списъка от "ДОБРОДЕТЕИ"на БКП-преименувана на БСП .
22 Май 2005 19:21
БСП и социализъм? Трънки! Техният бекграунд са най-едрите бизнесмени... СДС, респ. ДСБ, и демокрация? Трънки! Дай им да лапат... НДСВ и почтеност? Трънки! Те ни излъгаха най-рафинирано и на всикчо отгоре ни имат за дебили - извадиха нови обещания, обърнаха държавната машина на партийно разположение. Извод: Сите са маскари!
22 Май 2005 20:16
bashmaistore
Главо непоръбена.
Че си прозД като вкиснато зеле си личи от постинга ти.
Тази глава не ти е дадена от Господя само да ти държи шапката, а и да мислиш аналитично от време на време.
Проектът "Нева" не беше създаден за да се създават капиталисти, а за да се заобиколи западното ембарго върху модерни технологии, смотльо.
И през 70-те и в началото на 80-те се следеше стриктно да не се забогатява. Аз знам представители на тези фирми, коиото се оплакваха, че не можели да си купят обувки с гьонени подметки, а ходели с изкуствен гьон на срещи и коктейли, което не било прието.
Разбира се като започна гласността точно тези, които следяха от ДС те се съюзиха с шефовете на фирмите и благодарение на Луканов, а по-късно и на Костов може би, приватизираха фирмите на Запад и цунаха активите им.
22 Май 2005 22:03
Мrх++......систа!!!!!!
Tenks за "просвещението", no има-ли причина да си толкова нервен?а за работническо-селското ти възпитание просто не искам да коментирам.
ЗА проектът "Нева" си прав, но това е полвината истина-е по страшна и от лъжата.
23 Май 2005 00:07
до башмайстора завинацска (препоръчвам ти филма "ФЕНА", и присмехулника.момчета мили мои аз съм готов да направим една кръчма с бира и дробчета на корем и да ви докажа че бъркате.да ВИ ДОКАЖА че грешите и че сте обикновенни хора мразещи нещо което според вас ви пречи или ви е спънало.няма да забравя как на времето в един пълен с хора трамвай(трябва да е било 93/94 година) се изправи една възпълничка лелка , намазана с около тон червило и адски зле изрусена коса.типична лелка от типа хора-"ракиийка Пепи".та същата тая лелка с убеденост каквато лъха от вашите постинги и с ненавист каквато лъха от вашите постинги започна да убеждава целия трамвай как митичната гад "комунистите" били виновни че скрили хубавото месо от пазара и затова на нея и гръмнали 100 буркана с месо.месото било развалено защото "комунистите" скрили хубавото месо от пазара.пак те , "мръсните комунисти" и преди ограбвали българията.това ми напомни за 26 август-известно коя година-случих се на площада докато един пиян субект мина покрай мен вряскайки -да свалим тая петолъчка да си изплатим дълговете - митът че петолъчката е от рубини.изобщо се нагледах на кретени като тия та да ви кажа едно нещо само след което ще спра да се надлайвам с псетата-както цветето привлича пчелите така и лайното привлича мухите лайнарки.проблема на мухата лайнарка е че за нея лайното е цвете.разбирате ме нали?
23 Май 2005 00:13
башмайстора-много готин мейл имаш-ти ли си стефка ; -)?
23 Май 2005 00:30
Ало, ВИЖДАЩ: Никъде по СВЕТА ЛЕКАР не получава 250-300 лева, бе ! Ти ако си бил ченге или военен с 450-500 лева за това не разбираш какво ме е "спънало" и "изстреляло" в друга страна.... Лекар с 120 евро заплата? Аз от СРАМ не съм го казвал на Холандските си колеги... ЕТО ТОВА беше Комунизмът/Реалният Социялизъм за Лекарите в БГ! И продължава тази агония.... и ГАВРА с Лекарите от Ком.Соц.НДСВ-изма.... Ама ти ще кажеш другите вземат еди колко си...НО това е СПЕЦИАЛНА, СКЪПО-О-О платена Професия в една Нормална Държава.
И в Холандия има бедни, има 37 000 бездомници, които я карат на 1 (една) супа и радко кафе на ден в Армията на Спасението и спят с одеало пред входовете на метрото през зимата, и средни има и Страшнои богати с Яхти за по 200 000 Евро, и Корумпирани Политици и Мутри и Проституки и наркотици и оръжие иКАКВО ли не - много повече отколкото в БГ-то (Вие сега се учите в БГ-то на правилата на Демокрацията: Всичко МОЖЕ и е разрешено, докато не те арестуват...), има и средни малки заможни и работници с едностаен - панелен и т.н.,
Но Лекараят на Запад е Сериозна Фигура в Обществото и е ВИНАГИ "ДОВОЛНО" заплатен, за да няма Финансови проблеми и да помага на хората (не под дулото на пистолета на Комунягите!)! Хич не ме интересува колко вземат другите в БГ-то (твоят аргумент сигурно!~). Или много пари за Лекарите в България - или ще си давате рушвети Под масата, или ще мрете като мухи, и ще бягат от БГ-то лекарите и ще ви остане след 2007/8 година по един лекар на 20 000 жители - ТА ТОГАВА да си го "коткате" и "почитате"(финасово!!!) като 'Светец'!
Другите Ти аргументи НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ!! Никога повече няма да си броя стотинките както в БГ-то! И това ако не е било психотравма - здраве му кажи!

Редактирано от - Prismexulnik на 23/5/2005 г/ 00:59:42

23 Май 2005 05:26
Кво да му обясняваш на кумоноиден чукундур, бил той и не ченге или комунист , че лекарите са интелигенцията и цвета на всека нация и народ, а не милиционерите , фатмаците и ДС доносниците.
Човешкия живот е най скъпото нещо на света, и то и лекарите се заплащат най добре. А не както внушаваха разни партийни величия , че лекарите били слугите на народа, полагали Ескулапова Клетва, партията ги изучила и затова требало да работят бадева. Па сега даже ги изкарват па и най корумпираните.
И кой ги изкарва най корумпираните- пак комунягите дето обраха държавата и държат монопола в червено-жълтата помия наречена свободна преса създадена пак с крадени пари и ръководена от мазни ченгета кат Блъсков и агент БОР.
23 Май 2005 09:58
присмехулник -има лекари и лекари.аз лично познавам много добри лекари в булгаристан с частна практика които си взимат сериозни пари но си късат задниците от тъмно до тъмно.такива лекари които си заслужават парите.не знам дали знаеш-има два вида хора-едните правят мястото си значимо а другите ги прави значими мястото им.ти не ми приличаш на първия тип ; -).ми като ти е малка заплатата работи на частно , прави аборти или каквото там си специализирал. лекар си не си ядрен физик да ти трябва не знам колко си техника да влачиш знанията са ти в главата нали така.работи и ще видиш плодовете от труда си.а ти си седнал и чакаш на една заплата.еми чакай си.само да ти кажа че добрия лекар е навсякаде ценен и уважаван.ти в момента не си уважаван-просто се ползваш от уважението на обществото в което живееш към професията ти.и не ми говори за психотравми защото ако ти някога си работил под дулото на пистолет то аз съм трамвай.познавам маса такива като теб ревливи създания които опищяха орталъка че са репресирани защото не ги ценели видиш ли.това се нарича естествен отбор моето момче - силните се оправят навсякъде-само калпавите ябълки си търсят нова почва.и само за справка-рушвети не давам , на здравната каса не плащам-имам си лекари на които си плащам за им ползвам услугите. съм си много доволен.2-ра справка.преди време (4 години) уволних един ей такъв като теб недоволен доктор за опит за рушвет.искаше ми 300 лв за една керлива операция.сега е в германия и сегиз тогиз пише постинги като твоите.
а за гаспарини:куманоиден чукундър с ескулапова (хаха) клетва .виждам нови граматични правила в речта ти.оди се гръмни
23 Май 2005 10:47
Zavinagi CSKAR: Много си сме6ен и съм сигурен 4е и сам не си бярва6 на глупостите каде ги пи6е6.
23 Май 2005 15:47
bashmajstora
С моя селски манталитет искам да ти открия, как се пише БЛГОДАРЯ на Ингилизки -THANKS, а не tenks, както ти пишеш.
23 Май 2005 15:51
присмехуйчо като сека санитарка ногу уважава докторьете
23 Май 2005 19:30
Машала на Ники Дончев! снимката е изключителна, и просто не-може да не ти дойде от вътре и да не направиш преразказ по картинка!?..........
Угоеният чирвен нерез зад Гейко му казва:Еблйо ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ от гласо-подавателни бабички е зад нас, пабеду будиет с нами-панимаеш?.А Овчарчето-"Калитко" държейки го влюбено за рачичката му шепне нежно:Муци поверваи на адашчето и довечерка , че цинем синца дупенцето .
23 Май 2005 21:12
Ще плащаме три пътни такси заради държавническо безумие
Церовски ни скара с банката на Европа
Може да останем без магистрала "Тракия", но с дългове,
казва Костадин Паскалев
......................................
В. "СТАНДАРТ"-23.05.2005


Костадин Паскалев беше вицепремиер и първият министър на регионалното развитие и благоустройството в кабинета "Сакскобургготски". През ноември 2002 г. подаде оставка. Напускам заради корупцията и невъзможността да изпълнявам ефективно длъжността си като вицепремиер и министър, обясни мотивите за решението си Паскалев. Президентът Георги Първанов веднага го покани за свой съветник по вътрешната политика. Сега бившият кмет на Благоевград и председател на сдружението на общините е водач на листата на Коалиция за България в Хасковски район.
......................................... ......................................... ....................................

- Г-н Паскалев, вие нееднократно заявихте, че не е спазена процедурата при отдаването на концесия на магистрала "Тракия". Какви са допуснатите нарушения?

- Нееднократно заявих, че с концесията на магистрала "Тракия" се нарушават държавните интереси, интересите на гражданите на България и взаимоотношенията ни с институциите на Европейския съюз, една от които е Европейската инвестиционна банка. Конкретното нормативно нарушение е - концесиониране без предмет на концесия съгласно закона за концесиите.
Нарушава се и кредитното споразумение за изграждане на пътните отсечки Оризово-Стара Загора и Карнобат-Бургас, което е ратифицирано от Народното събрание.

- Защо според вас са нарушени правилата и добрите практики в този случай? Кой има интерес от това?

- Добрите практики са нарушени, защото:
1. Нарушени са интересите на гражданите, които, освен такси по Закона за течните горива, плащат винетки и ще плащат ТОЛ-такси при влизането на концесията в сила.
2. Осъществява се процедура на концесиониране, без предварително да са договорени условията с Европейската инвестиционна банка, т.е. бърза се.
3. Пропуска се възможността да се използват предприсъединителни средства от ИСПА и такива от структурните фондове за изграждане на пътна инфраструктура. Европейският съюз не допуска използване на негови средства при публично-частно партньорство.
Очевидно е, че подписването на договора не е в интерес на гражданите нито в интерес на държавата. Следователно става въпрос за реализация на частните интереси на някой от тези, които вземат решения.

- Вие бяхте министър на регионалното развитие и благоустройството в началото на мандата на правителството "Сакскобургготски". Имало ли е опити за контакт с вас от страна на португалските фирми? Вие познавате ли тези фирми?

- Познавам една от тях - португалската MSF. Срещал съм се с нейни представители по искане на изпълнителния директор на "Техноекспортстрой" Емил Коцев. С тях разговаряхме за участието им в търговете за изграждане на пречиствателни станции и пътища. Очевидно, след като Валентин Церовски пое ръководството на МРРБ, интересите им са се променили и апетитът им е нараснал.

- Преди дни Европейската инвестиционна банка даде отрицателно становище във връзка с участието си в проекта. Какво ще загуби България от оттеглянето на тази финансова институция? При създалата се ситуация какви ще бъдат последствията за България?- Не познавам добре практиката на ЕИБ и не мога да предвидя последствията. Но поведението на правителството е нелогично и страната ни е поставена в абсурдна ситуация Съгласно подписания от България договор за присъединяване към Европейския съюз страната ни ще стане акционер в Европейската инвестиционна банка, която предстои да скъса отношенията си с нашата държава. Това е държавническо безумие.

- Министър Церовски твърди, че условието за положително становище от страна на ЕИБ не било задължително. Как така се оказа, че решение на Министерски съвет не е задължително?

- Не мога да коментирам Церовски. Питайте него или премиера Сакскобургготски. Практиката от последните четири години сочи, че едва ли ще получите смислен отговор.

- Запознат ли сте със самия договор, който бе подписан на 29 март? Ако е така - какви са големите рискове за страната в него?

- Да, запознат съм с договора и твърдя, че рисковете за България са сериозни. Ако въпреки позицията на ЕИБ договорът влезе в сила, неговото прекратяване ще бъде изключително трудно, поради липса на защита на държавния интерес в него. Съгласно договора, независимо от причините за прекратяването му, всички неустойки и ангажименти към банки са за сметка на българската държава. Даже и да бъдат осъдени лицата, взели решение и подписали договора, неустойките остават за държавата. Другият риск е дълга съдебна процедура, която ще затрудни реализацията на изграждането на магистрала "Тракия" по друг начин. С други думи, може да се окажем без магистрала, но с финансови задължения.
Искрено се надявам след негативната реакция на ЕИБ по едно от условията, поставени от Комисията за защита на конкуренцията, договорът да не влезе в сила даже това да коства невероятни усилия на членовете на КЗК. Опасявам се обаче, че личните интереси на взелите решението за концесията ще надделеят над държавния и гражданския интерес.

- Ако тази концесия е толкова "изгодна" за България, защо вие като министър не се сетихте да я инициирате?- Даже и като министър не са ми минавали идеи за реализация на безумни проекти.

Виктория Илкова
Вашият коментар

23 Май 2005 21:13
ЗАПЪРТЪЦИ СМОТАНИ
Никой не е създавал групировки. Те се създадопха сами. За това само се създадоха условия и аз по-горе обясних как бяха създадени тези условия. Когато искате капитализъм някой трябва да забогатее. И никой няма да ви пита вас, смотльовци кой да забогатее. Това не може да го смелят празните ви чутури.
Вие как мислите са забогатели западните капиталисти -сигурно смотльовци си мислите че с честен труд. На мен във Франция ми показаха пристанишето откъдето са се изнасяли роби за Америка, това е бил печеливш бизнес.
И там се е крало яко. Така се забогатява за да има капитализм. Вземете прочетете малко история на капитализма.
23 Май 2005 21:50
ТАКА Е!
ИМА БОГАТИ- значи, ИМА БЕДНИ !
И обратно!!!
Проблемът на повечето българи е, че в началото на Промените/1989-1990 и следващите 2-3 години/ почти ВСЕКИ българин, тайничко в себе си , е вярвал , че ТЪКМО ТОЙ ще е бъдещ Капиталист/Работодател/- а останалите ще му работят, като наемни работници!!! Абсолютна погрешна и ВРЕДНА Илюзия и САМОизмама- просто НЕ може всички да са Капиталисти/Работодатели/ !
И когато стана това, което единствено можеше да стане- т.е., около 5-10 % да станат Капиталисти/Работодатели/, а останалите 95-90 % да са Наемни Работници-тогава настана пълното ПОЛИТИЧЕСКО Объркване на Масите! И дойде Симеон-"Спасителят" и с помощта на електоралния Глас на Масите /Народа/ Той стана "Цар"-Премиер- за да си оправи "царските" Имотите и "царското" Самолюбие, като, междувременно "ОПРАВИ" /в преносен смисъл!/ и Масите! СЕГА вече Масите са "оправени" ! И им е вече БЕЗразлично кой ще е следващия, който ще ги "оправя" ! Това се нарича "Крахът на Илюзиите" на Масите !
Все пак, нека НЕ забравяме ПРОПОЧЕСКИТЕ думи на великит депутат Асен Мичковски през 1992 г.: "Въпросът вече не е дали да е Социализъм или Капитализъм в България! В България ще е Капитализъм! Въпросът е: КОИ ДА СА КАПИТАЛИСТИТЕ!"... И Мичковски си отговори -още тогава!-на този свой въпрос изцяло в своя полза и СТАНА КАПИТАЛИСТ /той си знае как стана/! Остана и Масите да си отговорят на този въпрос в своя полза! ДАНО!!!
23 Май 2005 22:00
На по младите от вас може би харесва програмата на БСП но при Виденов също беще много хубава и всички знаем какво се случи 70-80 % ОТ ХОРАТА се занулиха на мен ми бяха необходими 2г.за да се въстановя от части МЛАДИТЕ НЕ СЕ ПОДВЕЖДАЙТЕ .
23 Май 2005 22:16
СРЕДНА заплата - 600лв.
СРЕДНА, СРЕДНА, СРЕДНА
23 Май 2005 23:04
ДБГ,
Правителството на Виденов падна НЕ защото НЕ изпълни добрата си Програма, а защото депутатите от БСП в Парламента НЕ му позволиха да я изпълни?!
Ако си спомняш, Правителството на Виденов падна след като Виденов поиска от БСП да застане зад Програмата му и да я подкрепи законодателно! Но БСП и депутатите й ОТКАЗАХА на Виденов и Правителството му САМО си подаде колективно оставката! Едва след това настана ХАОСА в България!!! Впрочем, след Съда, се оказа и , че Правителството на Виденов НЕ е предизвиквало и НЕ е виновно за т.нар. "Зърнена криза" ! А сривът на банките НЕ се дължеше на Правителството/Виденовото/, тъй банките/повечето частни/ и БНБ НЕ бяха подчинени на Правителството! Ерго, Правителството на пВиденов падна защото НЕ искаше да слушка и изпълнява разпорежданията на МВФ и СБ- и те предизвикаха Кризата, а депутатите от БСП тогава, умишлено или НЕ, но я допуснаха!
Самият факт, че вече близо 10 години НИКОЙ/дори и яростните му противници!/ НЕ усря да осъди в Съда Правителството на Виденов за "Престъпления по служба" говори, че такива то НЕ е извършило!
Ерго, Виденов го ПРЕДАДОХА неговите съпартийци! Те си знаят защо! И аз знам!!! КАЗАХ!
23 Май 2005 23:15
Олег Офренов
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 460

Парламентът умря, да живее парламентът!

Става въпрос за Германския парламент.
Партайгеносетата провалиха Германия и отиват на предсрочни избори на 17 септември т.г.
Лоша поличба!

Ма тва верно ли е бе?
Я некой по-близък със Шрьодар да му се обади и да го пита, що си не изпълни "скромните, но изпълними обещания", ами се излага като Цара, дето разправат, че бил "обещал" на някой да го направи германец за 800 дена, па го излъгал!



24 Май 2005 00:07
Пограмата беще на БСП с нея спечелиха изборите БСП състави правителство и депотатите на същата партия го гласуваха като казвам Виденов имам предвид БСП И ОБРАТНО сега е същото НЕ съм чувал някой от 1990г. до сега да е осъден
24 Май 2005 00:37
ДБГ,
Всичко започна от Поведението на Банките, които НЕ са подконтролни от Правителството! А също и с приемането от Парламента на прословутия ЗУНК!
През лятото и есента на 1996 г. Банките мълниеносно започнаха да предлагат /с наддаване!/ ПО-ВИСОКИ лихви по депозити! Бяха пуснати и НЕмалко емисии ДЦК с лихвен процент "РАВЕН НА ИНФЛАЦИОННИЯ ИНДЕКС" към момента на Падежа! И когато падежът настъпи- началото на 1997 г. банките трябваше да изплащат високи лихви, а БНБ достигна до 700% лихва, дори , по някои емисии ДЦК! Плащанията по всички тези Депозити ставаха CASH- и БНБ пусна Печатницата за пари! Съответно, настъпи КОЛОСАЛНА Инфлация!
Правителството на Виденов НЯМАШЕ заслуги за всичко това! Заслугите бяха на БНБ, на банките и, най-вече, на депутатате/Мнозинството на БСП!/ ! КАЗАХ!
24 Май 2005 00:52
другаря Тодар Живков.....
"Тато"толкуз зор видехме до де си идеш, сеги и от и от гробищата ли праиш пропагада бря???????????
24 Май 2005 01:05
Те т'ва е приятелски огън И другаря е жълт като тебе бе, не му ли виждаш осрания задник !
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД