:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 287
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

В САЩ вече избират до кого да седнат в самолета

И-НЕТ СНИМКИ
-----------
Ако пътувате сам в самолет, нямате почти никакъв избор кой ще седне до вас в алуминиевата туба, летяща на 10 000 метра.

Това е проблем, който вече има решение в САЩ. Питър Шанкман измисли интернет-бизнес, с който помага на пътуващите да намерят подходящ спътник на съседната седалка в самолета.

Шанкман разказва, че идеята му хрумнала, когато, вече седнал на мястото си в самолета от Хюстън до Ню Йорк, се чудел с кого ли от пътниците, идващи по пътеката, ще трябва да прекара следващите 4 часа.

За щастие на Шанкман до него се настанила "Мис Тексас". "Полетът сякаш трая 15 секунди. Защото се наслаждавах на компанията на човека, до когото седях", каза Шанкман.

Той започва бизнеса си миналата есен и твърди, че вече 7200 пътници използват услугите му. Ето как действа: отива се на уебсайта и се попълва профил, в който може да се сложи и снимка. След това пътникът попълва данни за полета си и от уебсайта му изпращат списък на регистрираните потребители, които също ще са на борда.

Ако някой се стори интересен на търсещия компания, може да му изпрати анонимен имейл през сайта (срещу 5 долара). След това двамата решават дали да пътуват на съседни места в самолета.

Естествено много по-вероятно е да се намери подходящ спътник по натоварените полети като Ню Йорк-Лос Анжелис, отколкото от Тампа до Пенсакола например.

Някои от пътниците преглеждат списъците на всички регистрирали се и може да си изберат и полет в зависимост от спътника. Шанкман няма нищо против да наричат услугата му "бюро запознанства". Тя обаче се ползва и от професионалисти, които искат да се свържат с хора от същия бранш.
4
1824
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
17 Февруари 2006 23:29
ами така де, как иначе ще правят качествено поколение
18 Февруари 2006 00:23
Аз не съм сигурен че искам да седя до мис Тексас. Имам едно на ум че може да мирише на обор. За тексаските мъже най-сексапилни са булките дето най-силно миришат на bullshit. Тъй де, полезен "сървис" е измислил тоз Още един бид сошълайзин
18 Февруари 2006 00:53
Бе не се заяждайте сега с човека. И бизнес е измислил, че и го движи. Но това, което ми направи впечатление, че в "корените" си той е "позитивен" - идеята му е дошла, като е седял до Мис Тексас и се е чудел как пак така да се урежда, а не като е седял до някой крокозъбел и да се е чудел как повече да не му се случват таквиз неща. Щото на мен ми се случва +/- веднаж месечно да летя и опита ми сочи, че от български моряк в самолет по смрадливо нещо НЯМА (за мое щастие никога не са седели точно до мен). Имам чувството, че дават някакъв обет, докат не се върнат в България да не се къпят. А какво прави моряк в самолет? Така ги "дислоцират" по лесно да Азия, където им започват и свършват курсовете ....
18 Февруари 2006 08:45
...по добре е миската да седне в мене...

Редактирано от - чичата на 18/2/2006 г/ 10:42:01

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД