:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 570
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Атака" не можа да спре новините на турски

С девет гласа "за" и двама "против" депутатите от медийната комисия отхвърлиха искането на Волен Сидеров и колегите му от "Атака" да бъде отменен текст от Закона за радио и телевизия, който задължава държавните БНТ и БНР да излъчват предавания за граждани, за които българският не е майчин. Такива по БНТ са новините на турски език. БНР също излъчва емисии на турски.

Димитър Стоянов от "Атака" мотивира предложението, като обясни, че държавните канали в Европа не излъчват новини на език, различен от официалния. Той посочи за пример Германия, където има 8 млн. турци, и Австрия, където живеят 30 000 турци.

Ахмед Юсеин обаче му опонира, че "Канал 2" на Македонската телевизия излъчва 5 часа предавания на турски, турският "Канал 3" прави новини на кюрдски, а в Румъния също има седмично 1-часово предаване на турски език. Затова той предложи 10% от бюджета на БНТ да се пренасочат за създаването на канал на турски език.

Според Бойко Ватев от БНС обаче новините на турски дразнят зрителите у нас и затова предложението на Сидеров било състоятелно. Той обясни, че тези предавания не се гледали от гражданите от турски произход, а били важни, за да покажат авторитета и силата на ДПС. И според Любен Дилов-син предаванията на турски по БНТ са безсмислени, защото се излъчват в 17 ч., когато малко хора са пред екраните. Председателят на медийната комисия Иво Атанасов обаче опонира, че гледаемостта не е критерий за предаванията, насочени към специфични групи зрители. Министерството на културата също беше против предложението.
74
853
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
74
 Видими 
27 Октомври 2005 23:29
БНТ да се закрие!
Промива мозъци!
Разпространява леви4арска и проруска
пропаганда!
27 Октомври 2005 23:41
"Разпространява леви4арска и проруска пропаганда!"

27 Октомври 2005 23:48
FL като нямаш какво да кажеш, защо се включваш? Вярно е, че простотията върви по хората, ама не виждам защо не си я държиш в себе си, ми я изливаш във форума.
28 Октомври 2005 00:12
В Турция има много българи - националната турска телевизия излъчва ли новини на български?...
28 Октомври 2005 00:16
Той посочи за пример Германия, където има 8 млн. турци


Таратанци
28 Октомври 2005 00:31
Като навремето с Руската телевизия в петък ще стане.Аз навремето (пък и сега )нямах-м нищо против Руската култура, филми и език като цяло, но това натрапване на чуждата реч по най-безцеремонен начин си беше като плесник по националното достойнство и самочувствие!Хората просто планираха нещо по-различно от телевизияусъбираха се по комшийски или да плющят белот или по гости..просто петъка си беше ден без телевизор!Но това беше по воля на СССР и техните мекерета у нас.Сега клякаме без бой пред една шайка от бивши терористи и доносници , целящи недруго а същото насаждане на чувство на невъзможност за промяна на това извращение!Турското население(което си гледа и без друго по сателита къде по-сносни турски канали)не е заритало за смешните новини по Б.ТВ.Всеки да си гледа каквото иска , да не викне ей сега БАЙ Хасан отдалеко..нищо лошо не съм казал срещу етноса, а като винаги срещу тумора ДПС!
28 Октомври 2005 00:43
Искам / и имам право!/ да знам ИМЕНАТА на депутатите и извън ДПС и имената на партиите им, които депутати са гласували ПРОТИВ свалянето на новините на турски език по ДЪРЖАВНАТА БНТ !!!
Изобщо, В. Сидеров и партия "Атака" трябва да използват ТВ "СКАТ" и в. "Атака" и даоповестяват имената на депутати и партии, които са гласували в Парламента НЕизгодни и НЕжелани за Мнозинството от Народа закони и решения на Парламента: например, за повишаване на данъци, за повишаване на акцизи, за изпращане на български войници зад граница и за чужди бази в страната, за затваряне на безопасни реактори в АЕЦ "Козлудуй" и т.н.! Българският избирател ИМА право да знае кой КОНКРЕТНО депутат и коя КОНКРЕТНО партия НЕ защитават интересите му!!! И да си ги "бележи" с черно кръстче за следващите избори! КАЗАХ!
28 Октомври 2005 00:59
"10% от бюджета на БНТ да се пренасочат за създаването на канал на турски език"
Е това, ако не е наглост!?!!!!?!!!!!

Кой ви спира да си направите частна телевизия бре, ефендита? Направете си частен канал и ако искате, на патагонски език го излъчвайте. Ако си намерите аудитория и рекламодатели, добре. Но не посягайте на моите пари, за да си правите канал и предавания на език, който не разбирам.

28 Октомври 2005 01:06
К'ви пари имаш ти бе, *****. Мен ако питате трябва да има български канал на турски, щото иначе фесовете си гледат турските телевизия и постепенно забравят в коя държва живеят. Атака само засира положението с тия тъпи акции. После се чудим що депесету е винаги у властта.


Натиснете тук, за да се запознаете с Правилата на форума

Редактирано от - bot на 28/10/2005 г/ 11:19:50

28 Октомври 2005 01:26
А бе Skyspirit, много ти е лоша математиката и плитка мислителницата!
Не само ти а и турците, и всяко езично малцинство плащат за БНТ!
Те са 10 % от населението и затова са им дали 10% ефир!
Българскят език е официален за документи!Медиите са свободни за всички!
Държавните медии, БНТ, БНР са комунистически фосили!
Те трябва да се затворят!
28 Октомври 2005 01:28
Д-р Косев Ти се точно Д-р колкото Аз Генералисимус, ама нейсе..Молбата ми е ако и да е този форум анонимен..да се придържаме към някои общоприети форми на обръщения и такива изцепки като това по-горе да не присъстват в постингите ви.Едно е неволна гр.грешка (има грешка, има прошка)но ...Навремето станах неволен слушател на следната свада между цигани..Двама се надвикваха за нещо , а третия стдалеч ги сгълча..Стига сте се псували като идиоти бе!Деца има наоколо, не виждате ли?Да Ви е** в устите да Ви е**!
28 Октомври 2005 01:31
На кой ще викаш дрисльо, бе кьосе?!!!!? Язък ти и за "титлата"... Прост, най-прост, д-р Кьосев.

Не смятам, че данъците ми трябва да отиват за нещо, което само малцинствата могат да ползват.
28 Октомври 2005 01:32
Замислете се:
- Защо са им на летците-камикадзе предпазни шлемове?!
- Защо поръчаната пица винаги идва по-бързо от поръчаната линейка?
- Защо на кучешката храна пише "с подобрен вкус"? Кой го е тествал, че е подобрен? И защо няма котешка храна с вкус на мишки?
- Защо, след като винаги намират черната кутия здрава, не правят целия самолет от материала, с който се правят черни кутии?
- Когато хората са открили, че кравите дават мляко, какво всъщност са търсели...там, след като не са знаели, че кравите дават мляко?
- Защо при екзекуциите чрез инжекция или при евтаназията стерилизират иглите на спринцовките...Атака.!!!
28 Октомври 2005 01:37
Докторе, не си прав, новини на турски не трябва да има точно за да не забравят турците къде се намират, не трябва да им се предоставя възможността да слушат езика си по НАЦИОНАЛНАТА телевизия. Току виж решили, че България е част от Турция.
28 Октомври 2005 01:37
skyspirit.Ай Стига рева кат гологъз Циганин бре кат немаш пари си трай.Ние ке дадем и за тебе.
28 Октомври 2005 01:39
Др Косев : !!! Моите поздравления!!!
Трябва да има канал на турски език Така е почти в цел свят , където има различни малцинства.По-добре канал на турски отколкото по българските канали да се четат новини на турски.

Редактирано от - bill на 28/10/2005 г/ 03:09:33

28 Октомври 2005 01:46
NoFeaR,
яз паре си имам колкото ми е потребно . Само искам онез, дет държавата си ги зема, да одат на убаво място.

Айде лека нощ!
28 Октомври 2005 01:47
Канал на турски език? С чии пари ще се издържа? Щото, не знам дали ви е известно, но милата ни БНТ папка по 70 млн. лева от нашите данъци. В сумата не влиза рекламата, естествено.
Ако ще говорим за равноправие, немедлено трябва да има и новини на цигански език. Те не са по-малко от турците в България. На арменски - също. Те са малко, но к`во от туй - всяко малцинство има права. И т.н.
Докторе Кьосев, ти колко турци познаваш, които гледат новините на БНТ на турски. Аз съм питал поне 50. От тях само четирима знаеха за какво става въпрос...
28 Октомври 2005 01:51
Кажи коя е тая Държава та да идем там...
28 Октомври 2005 01:56
ПРОБЛЕМЪТ НЕ е, че по държавната БНТ се излъчват новини на майчиния език на едно от МНОГОТО малцинства в България! Проблемът е, че тези новини на тази Телевизия се излъчват на майчиния език САМО на едно от многото малцинствата в България- което прави това малцинство ПРИВИЛЕГИРОВАНО спрямо другите!!!
А защо НЯМА новини по БНТ на цигански език, например?! Или на арменски, на еврейски, на гръцки и т.н.!!!
КОЙТО СЕЕ етнически ПРИВИЛЕГИИ- ЩЕ ЖЪНЕ етнически ПРОБЛЕМИ!!! /П39/
КАЗАХ!

Редактирано от - paragraph39 на 28/10/2005 г/ 01:58:34

28 Октомври 2005 01:58
атака излезе с поредната си доза популизъм, която няма ефект никъде освен в техните очи.Тези прояви са нужни на тази партийка за да се държи на крака.Инак бъдещето им не е розово.Аз поздравявам водещият новините по турски Т.Халилов, който между другото ми е приятел. Ние от ДПС ще настояваме също така и за културни програми на турски език, не само новини.В това съм убеден.С театрите така се започна.Този процес трябва да се разшири, на всички нива.
28 Октомври 2005 02:06
Натиснете тук

28 Октомври 2005 02:17
А защо НЯМА новини по БНТ на цигански език, например?! Или на арменски, на еврейски, на гръцки и т.н.!!!

Ще има, Ще има... споко И аЗи КАЗАХ

КОЙТО СЕЕ етнически ПРОБЛЕМИ - ЩЕ ЖЪНЕ етнически ПРИВИЛЕГИИ !!!

NoFeaR
28 Октомври 2005 02:33
NO FEAR,
И това/горното/, което казваш, е вярно! А в ДПС са го разбрали овреме и вече 15 години го правят- цъцат ПРИВИЛЕГИИ, като създават преди това ПРОБЛЕМИ !!!
КАЗАХ!
28 Октомври 2005 02:44
Тези депутати които са гласували против свалянето на новините на Турски език която нация 500 години е клала Българския народ и не е разрешавла да се построи Българска Православна Църква по висока от Турчин Порабител и Турски изедник на кон-трябва да им бъде отнето Българското Гражданство и да бъдат прогонени в Андола тези предатели които Обслужват Турските Национални Интереси в Българския Парламент!!!Тази Турско Етническа Противокунстотциона Партия ДПС трябва да бъде забранена на Територията на България и нейните имоти конфискувани!!!Ахмед Доган веднага трябва да му бъде повдигнато обвинение и да бъде разследван за Държавна измяна и да бъде разследван за корупционите му схеми на неговия обрач то фирми!!!За този обръч от фирми на Сокола трябва да Бъде осъден на доживотен затвор без право на замяна защото само така ЕС ще ни приеме за старана членка на ЕС през 1 януари 2007 година!!!Благодарения на тази Противокунстутоциона Турско Етническа Партия ДПС ЕС постояно ни критикува в докладите за несвършена работа и реформи които Сокола и неговите хора гледат да слагат неимоноверни препяствия и да се губи цено време за приеманите закони в Парламента за да може България да Бъде приета на 1 януари 2007 година в ЕС!!!Този Доган е машата на Анкара в България която всие още твърдоглавите Турски Политици във тяхната глави виждат България като един вилет който е част от Турската ИМПЕРИЯ!!!Тези предатели от Български Произход които подкрепиха НА ПОСЛЕДНИТЕ парламентарни избори Трябва да Бъдят Отлъчени от Българската Правславно Църква и да Бъдат Презрени и от целия Български народ!!!Тизи българи измекяри които слугуват там в Тази Противокунстотуциона Турско Етничека Партия ДПС трябва всички истенски Българи да се отрекат като наши сънародници защото Благодарения на тях се налага Турския Ярем на Робство който Управляващат ДПС налага на смесените раьони в които Партийни Активисти на Противикунстотуционат Партия ДПС колят и бесят Българите като ги прогонват и отнемат работа и техния Поминък!!!Никой в България не трябва да забравя факта че във смесените раъони в магазините собственост на турци се говри на турски език и биват изгонвани Българи които не говрят на турски езики не им дават и един хляб да си купят от там!!!Тези Репресий офицялната власт срещу Българите офицялната власт се прави че невижда но как и досега не реигира на това конщунство извършено от тези Турски Активисти които не позволиха да бъде погребан един Български Гражданин в едно гробище намиращо се на Територията на България че под предлог той бил христянин атам били погребани в това гробище Турци!!!Защо тези продажни Правозащитни Организацй като Хелзенския Комите не реагираха и досега на тази дискриминация на Българин които и дори мъртав не може да намери Покой от Развилнялите се Башибозушки Орди от Активисти на една Турско Етническа Партия ДПС В ТЕЗИ РАЬОНИ КОИТО КАТО СТАРИТЕ тУРСКИ бЕЬЪОВЕ НАЛАГТ И ЗЪБЕН ДАНЪК ТАМ ПОД ФОРМАТА ДА СЕ ГОВРИ НА ТУРСКИ ЕЗИК В ХРАНИТЕЛНИТЕ МАГАЗИНИ НА ТУРЦИ!!!Защото Българин да отври някква дейност в тези смесени раьони е почети невъзможно!!!Докога Българите ще плащат Данъци и ще издържат една национална Телевизия като БНТоткъдето се бълва на Турски Език и се представят така новинете в Тъкъв стил че така да се манипулера Електората на ДПС и така да се настрои и да му се покаже че едва ли не за обкновения Турчин да вижда че Доган е един месия и итои трябва само да решава техните съдби и живот!!!Да които знае турски Език и го разбира добре може да забележи разликата как едни и същи новини от Български Език на Турски се представят малко в по различен начин и смисъла на тези новини има друго нещо което цели друго нещо!!!Долу ДПС!!!Долу новините на турски език по БНТ!!!България на Българите!!!Да живее велика България !!!Да живее во век и веков!!! Откога се е, мила моя майно льо, зора зазорила,
мила моя майно льо, зора зазорила.
От тогаз се е, мила моя майно льо, войска провървяла,
мила моя майно льо, войска провървяла.

Огън свети, огън свети, а-а-а
като препускат, като препускат - силен буен вятър.

Кон до коня, мила моя майно льо, юнак до юнака,
мила моя майно льо, юнак до юнака.
Сабите им, мила моя майно льо, като ясно слънце,
мила моя майно льо, като ясно слънце.

Бой да правят, бой да правят, за Христова вяра,
сам ги води, сам ги води цар Иван Шишман.
Бой да правят, бой да правят, за Христова вяра,
сам ги води, сам ги води цар Иван Шишман.

Отишли са, мила моя майно льо, на Софийско поле,
мила моя майно льо, на Софийско поле.
Бой да правят, мила моя майно льо, за българско име,
мила моя майно льо, за българско име.

Бой да правят, бой да правят, за Христова вяра,
сам ги води, сам ги води цар Иван Шишман.
Бой да правят, бой да правят, за Христова вяра,
сам ги води, сам ги води цар Иван Шишман.
Та си разбра, че тук няма
цар Ивана, цар Шишмана.
Той си отишел татъм долу,
татъм долу в долна земя
да се бие с друга вяра,
с друга вяра, турска вяра.
Ей, че иде Иван Шишман -
кален, мокър, кон му потен,
ранили го до три рани,
протекли са до три реки,
до три реки черни кърви:
първа река тя си влече
отбор момци все войници,
втора река тя си влече
млади булки все вдовици,
трета река тя си влече
дребни деца все сирачета,
все сирачета-аргатчета...
Българи да защитим България от подготвящата се нова Турска Инвазя която отново иска да ни наложи тяхното Турско Робство и нашата Българска Нация да Затрие!!!Да живее Велика България !!!Да живее во век и веков!!!
28 Октомври 2005 05:41
Подкрепям радикала, независимо че е доста краен. Наистина трябва да се отнеме привилегията само на една малцинствена група да лапа облаги от всички останали. ДПС и без това не е завоювала достойно места в парламента а чрез осигуряване на наемни избиратели от Турция с подкрепата на Турция. Това е и основния проблем на негативния доклад за ЕС. Хората ни го казаха много пъти. Доган ДПС е основната причина за неприемане на БГ в ЕС. В ЕС има вече доста цигани и турци и хората се чудят как да ги изгонят. Питайте ако не вярвате....
Другото е мъгла и пълнеж.
28 Октомври 2005 07:02
Paragraph39, за първия постинг

Тази идея и аз я имам но в по-напреднала форма. Точно така. Избирателя има право и трябва да знае как тези които е избрал да предстаавляват интересите му ги отстоява там където трябва.
28 Октомври 2005 07:15
Как е момчета, как е...набарахте ли ги пак тез жабета, а?
Ручайте, ручайте.
А ти, братко радикале, га за си кажеш името, под което прослави Италия на олимпийските игри?Или викаш, че д-р Колчев е изгорил архивата.
Вятър ечи, Балкан стене...
28 Октомври 2005 07:28
Новини на турски имаше до 70-те години по време на Т. Живков. След това ги спряха та те започнаха да слушат радио Анкара и покрай новините получаваха и директива. Най-спарведливо би било да им се даде един канал за предавания на турски език. По възможност контролиран от българи, които знаят турски език. Така е тук в САЩ, където има не знам колко си канала на испански език. Но има сателитна телевизия. Българският сателитен канал, който се хваща в САЩ, е още много къопав за съжаление.
28 Октомври 2005 07:37
У майка България сичко де е доктор-мозък е.
На наш Чичо му се ще да има турски канал "По възможност контролиран от българи, които знаят турски език."
А сладолед на клечки не щеш ли, докторе?
28 Октомври 2005 07:48
Може и рахат локум, бай Хасане, не се гневи! Ще вдигнеш кръвното.
28 Октомври 2005 07:57
Баи Асене пиши на турски , както се разбра можело .Само има един малък проблем................, ще си контактуваш сам със себе си
28 Октомври 2005 07:58
Може и да си прав, докторе, малкото Асан все още го дига туй кръвно.
А иначе на доктори кат теб, де гласуват в зависимост от изборните помещения и се прехласват пред знаменитости кат болното и радикала-да ти пикам и на дипломата ти и на акъла ти.
Със здраве.
28 Октомври 2005 08:05
А ти откъде искаш да го контролират този канал? От ДПС или от Анкара?
След като е Българска телевизия и Българско радио-българи ще го контролират- не се прави на голем демократ!
Това, че трябва да има новини на турски - трябва да има, но не в най-гледаното време!
Това, че малцинството живее от петстотин години в България, а още не може да научи българския, та му трябват новини на родният език, не говори много ласкаво за тях-евреите научиха българския, арменците научиха българския, циганите и те научиха българския, че нямат нужда от новини на цигански....
Турците ли излязаха най-големите дебили в България???
Не телевизия на турски, а задължителна детска градина от три годишна възраст за всички цигани и турци трябва, в която децата да се научат на български, както е в Испания, област Каталония, където децата учат каталонски от 3 годишна възраст задължително(испанският се учи като чужд език)!
28 Октомври 2005 08:22
че страшен въпрос е наистина, става въпрос за 10 мин. телевизионно време. бъдете малко по-ларж бе хора. светът няма да се свърши с това.
28 Октомври 2005 08:25
Видно е, че не само малкото Асан, ама и Чоки го дига туй кръвно...
Чоко, щот си ми симпатичен, ша са опитам да ти обясня неколко прости нещица.
1.Туй канал може да се контролира от български граждани, а не ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и само от българи.Скиваш?
2.Нещо си се престарал с туй за градинките за 3-годишни.Макар, че съм съгласен напълно с теб, че единственият начин на малцинствата да се реализират пълноценно у България е отличното познаване на БЪЛГАРСКИЯ език.Иначе животът им ще си мине у нивите или по строежите.
3.И като останат необразовани, най-вероятно е некои от тех да останат тъпи.ТЪПИ кат теб, де си толкоз гламав, че даже не се и усещаш га подчертаваш ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО обучение на КАТАЛОНСКИ у Испания/а испанският-като чужд/.
Та, Чоки, мойто момче, не винаги многото писане значи и много знаене.

Учи си ти каталонския и се виж у огледалото къв си ДЕБИЛ.
Лек ти ден.
28 Октомври 2005 08:58
Щом някой етнос иска собствен канал да си го направи - живеем в свободна страна. Обаче националните медии трябва да са само на официалният език. Инак и тук във форума всеки може да си пише на неговия език. Айде Хасане, подкарай турския, ама шепа хора ще ти разбират от приказката, колкото и хубави работи да казваш
28 Октомври 2005 09:17
Защо само си буним духовете, най-доброто е новините да са на всички балкански езици (по азбучен ред), а след това на европейските и накрая може и на китайски, защото и те станаха малцинство в БГ, и без това малко хора я гледат тая телевизия, поне така ще си вдигне рейтинга, а и целодневно ще текат новини, няма да се дават пари за разни недоносени външни или вътрешни предавания!!!
28 Октомври 2005 10:13
Държавата е затънала в проблеми, а на някого му пречат новините на турски. Проблемът с етническите групи е другаде - лошото владеене на българския език пречи на интеграцията в обществото. И тук виждам отговорността на училището. Как може деца, изкарали по няколко години на училище все още да не владеят български? Ще се предвидят повече часове, ако трябва и програмите ще се преразгледат за да има най-сетне някакви резултати. А не някои да твърдят, че трябва да се върнат трудовите войски за да се ограмотяват младежите от другите етнически групи!? Ограмотяването не е работа наармията, а на училището.
28 Октомври 2005 10:37
Бай Хасане, като почна аз да те наричам така, както ме наричаш ти, ще се съглася със тебе!
Под българи съм имал предвид български граждани, а не арийци! Никъде не съм казал "ЗАДЪЛЖИТЕЛНО САМО ОТ БЪЛГАРИ"!
Каталония е вероятно със статут на федеративна област и по население вероятно е по-голяма от България и езика е каталонски! И в нея официалният език е каталонският. Но като част от Испания, изучават и испански, па макар и като чужд език!
В Израел официалният език е иврит(еврейски), но в училищата изучават и арабски задължително като чужд език , заедно с английският!
Под други теми с тази насока съм предлагал факултативно изучаване на турски в училищата или една година само, но задължително, както е арабският в Израел.
Не те разбирам защо се пенявиш, ама то до възпитание и култура!
Жив и здрав!
ПП По въпроса за многото писане си прав-виж колко постинги имаш ти и колко имам аз!

Редактирано от - Чок觧 на 28/10/2005 г/ 10:43:59

28 Октомври 2005 10:40
Малка забележка към /'/ апостроф.
"Когато на една сграда се счупи едно малко прозорче, и виновният не бъде наказан, след време цялата сграда рухва..."

28 Октомври 2005 11:02
Нямало значение как е в Германия, Франция и Испания, вижте как е в Македония, Турция, Румъния ??? Какво да им кажеш на такива простангели, те щом е да докажат кривините си са съгласни и лайна да ядат!
28 Октомври 2005 11:04
Редник, така е. В политиката, и в културата, която е свързана с политиката, трябва да има реципрочност.
28 Октомври 2005 11:24
на такива като бай хасан ли е или бай хуй не го помня и други там помаци и резаци 6те им кажа следното>азана верим сик.отивайте си в анадола да ви тепат кйурдите и да се правите на велики мъже там.В БГ пише в конституцията, 4е национален език е българският.тук в германия по националните телевизии няма новини на нито един друг език освен на немски.които иска да си ъакупи техника и 4естоти и да си излъ4ва ако ще ххл/порно дори.а на докрор4ето и оня ахмак билл 6те ги посъветвам да си пуснат филма време разделно преди да говорят говна тук във форума.познавам германци дето съм им го пускал тоя филм и ве4е не искат да 4уват ъа турци!!!
28 Октомври 2005 11:33
Веселин Топалов не владее много добре български. прави правописни и пункутационни грешки. коментар?


много неща опират до обучението в училищата, до практиката, до средата и до мотивацията.


kempes: не знам кой трябва да бъде наказан. явно правиш някакви намеци, привиждат ти се призраци и по цели нощи бдиш до прозореца. няма нужда! ако си комунист, по комунистически: "Опознай родината!" разбери най-сетне, че това са хора, които мислят за хляба си, и нямат проблем с теб.


ако нещо хубаво се направи, това е богатсво за цялата страна. аз мисля, че у софийско шопите са станали твърде много и всичките са еднакви - от новия тип! хайде всички да станем такива и да теглим черта. а после какво? не разбирате ли, че разнообразието, това е важно.


времената са различни, вие сериозно ли виждате, все още, някаква заплаха? елементарни са нещата - нормално се дръжте. човек с човек се разбира. не си позволявайте да обиждате хората. това не е нормално. няма смисъл. какво ще постигнете? ставате за смях пред себе си и пред всички.
28 Октомври 2005 11:35
injenercheto, не се гневи да не предизвикаш етнически конфликт за някакъв си час, който едва ли си гледал, както и аз, както и етносите, а и имам идея другите етноси да не се засягат а да учат турски и от мен им давам още 10 мин.!!!!!!
28 Октомври 2005 11:47
Грибоя преди мен ве4е е успял някои дръвник от СДС през 1990 година създавайки ДПС и допускайки го политиката с цел да се събори комунизма едно нещо пове4е от нарушаване на етни4еския мир в БГ.Ахмед Доган е тоя дето направи герои терористите от така наре4ения възродителен процес.не слагах аз бомби във влаковете с майки и деца нали?тези които ги слагаха бяха осъдени по тогавашните закони и с право разтреляни.на същите тези разтреляните им беше вдигнат паметник като 4е ли са герои в село Руен бургаско.ха сега ти ми кажи кой дестабилизира етни4еския мир в БГ????нямам нищо против турците като народ, тук в германия има много от тях, но имам против това да си развяват байряка тези които са в нашия парламент.именно затова бих път 200 км тук да гласувам за АТАКА.не го крия!навремето гласувах за БНРП!!!Васил Левски е казал, 4е в една българска държава ще живеят вси4ки заедно<турци, българи, арменци и други, но С БЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ!
28 Октомври 2005 11:55
Егати и глюпостта цари, некой правилно беше споделил, че сте по-тъпи от кравата на комшията....
Аз тия новини на турски ни съм ги виждал, нит съм ги чувал, нито ми пречат. Кой майкоебец нещастен реши, че тва е най-големиот проблем на държавата!!!
Да пускат новини и на патагонски ако искат, за тва се спонсорира тая телевизия от държавата за да пускат новини за всички Български граждани бе идиоти глупави!!!!

А съвсем друга тема е наглостта на Доганоглу, дет почва да дразни и съвсем умерени люде.....като посееш вятър, ще пожънеш буря. Ще се появяват все повече ненормалници кат Радикалната партия......
28 Октомври 2005 12:03
injenercheto, не зная как достигна до тези изводи, но аз, ако не си разбрал съм ПРОТИВ по БНТ да има каквито и да са други езици/ виж и предното ми мнение/! А що се отнася до етносите в БГ, то те са реалност и трябва да живеем с тях все пак, каквито и да са и да се съобразяваме. Като, ние които сме на к.... място не гласуваме, било ни писнало и ала бала, ти и 10000 км да изминеш - все едно, който има повече гласове/какъвто и да е/ ще управлява и ще си слага езика където поиска! Съжалявам, но това р реалността!
28 Октомври 2005 13:45
След като по паспорт и националност сме българи не е редно националните медии да предават на какъвто и да е език различен от официалният. Инак в частните медии кой на каквото иска на него да си говори и/или пише, щом си го плаща.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД