:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 286
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Пиронкова с шанс за втора победа в Мелбърн

Единствената българска представителка на Australian Open Цветана Пиронкова извади късмет при жребия и се падна в може би най-слабата секция на женската схема в Мелбърн.

Съперничка на пловдивчанката в I кръг ще е не особено популярната Олга Говорцова. Беларускинята (N47 в най-новата ранглиста на WTA) за първи път ще участва в Мелбърн, а миналата година е записала по два мача на "Уимбълдън" и US Open при дебюта си в Шлема.

20-годишната Пиронкова има реален шанс да запише втората си победа на първия турнир от голямата четворка след "бомбата" срещу Винъс Уилямс при дебюта си в Австралия преди две години. Ако обаче премине във II кръг, Цвети най-вероятно отново ще трябва да прави сензации. Стига да не се случи изненада още на старта, там ще я чака N2 в схемата Светлана Кузнецова. Рускинята започва срещу Натали Деши (Фр).

Вчера Кузнецова допусна пълен обрат срещу световната N1 Жюстин Енен (Бел) на финала на турнира в Сидни (Авл, $600 000). Белгийката загуби първия сет, а в третия изоставаше с 0:3 гейма и точка за пробив в сервиса й, но в крайна сметка спечели 40-а титла в кариерата си след 4:6, 6:2, 6:4.

Енен, която пропусна миналогодишната надпревара заради развода си с Пиер-Ив Арден, ще се завърне в Мелбърн с мач срещу Айко Накамура (Яп). Първият сериозен тест за носителката на трофея от 2004 г. може да е Татяна Головин (Фр) на 1/8-финалите, а евентуална съперничка на Енен за място в Топ 4 би трябвало да е Мария Шарапова. Поставената под N5 рускиня в I кръг ще играе с Йелена Костанич Тошич (Хър).

Защитаващата титлата от 2007-а Серена Уилямс този път едва ли ще бъде подценена. Преди 12 месеца по-малката от сестрите пристигна като №81 в света и никой не я слагаше в сметката, но сега е поставена под №7, за да не стават повече грешки. В I кръг Серена среща местната Джармила Гайдосова.
1
968
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
13 Януари 2008 18:14
Успехи на Пиронкова. След това с Кузнецова ще е спаринг.
Ярко Ниеминен е в поток с Робредо и Родик. До Надал едва ли обаче ще стигне още повече, че имаше лека контузия, но кой знае.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД