:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 285
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
НОВИЯТ СЕЛЕКЦИОНЕР

Реалист съм, трудно ще изпреварим Италия

Пламен Марков е роден на 11 септември 1957 г. в Севлиево. Като футболист е играл в "Раковски" (Севлиево), ЦСКА и френските "Метц" и "Гренобъл". Пет пъти печели титлата на България и 3 пъти Купата на страната. Има 38 мача и 6 гола за националния тим.

Като треньор е водил "Гренобъл", "Чардафон", ЦСКА (2 пъти), "Миньор" (Пк), "Видима-Раковски", "Уидад" (Мароко). Печели Купата и Суперкупата на България с ЦСКА през 2006 г.



- Г-н Марков, честито назначение. Може ли то да се брои като продължаване на онова, което не успяхте да завършите преди предишния си престой в националния отбор?

- Нямам подобно усещане. На всички е ясно, че сегашните резултати на националния отбор не са добри. Започвам работа с идеята да поправя нещата. Ще работя безрезервно за постигане на по-добри резултати.

- През 2004 г. си тръгнахте след европейското. Не сте ли сърдит на БФС за раздялата?

- Тръгнах си сам. Договорът ми изтече и не го поднових. Имах среща с тогавашния президент на БФС Иван Славков и го уведомих за намерението си. Не съм имал скандал с никого.

- Така ли стоят нещата с Радостин Кишишев, който отказа да играе в мача с Белгия и след това не бе повикан в тима за европейското?

- По същия начин. Твърде малко е времето, откакто съм назначен начело на отбора, за да мога да отговоря на кого ще разчитам. Всичко зависи само от играчите.

- Да очакваме ли сериозни промени?

- По принцип не са чак толкова много играчите, които са викани в националния отбор през последните години. Така че генерални промени едва ли ще има.

- Какъв е коментарът ви за групата, в която попаднахме за световните квалификации, и имате ли идея за програмата, която трябва да бъде определена следващата седмица?

- Според мен е най-тежката от всички групи, защото без Италия всеки отбор може да се бори за второто място, даващо място на баражите. Видяхте как в квалификациите за европейското първенство Грузия победи Шотландия. Там се наливат сериозни пари, треньорът е германец (б.а. - Клаус Топмьолер), така че никой не бива да си мисли, че ще ни бъде лесно. Колкото до програмата - вече имахме някои разговори. Имам идея как трябва да изглежда тя, но нека изчакаме и останалите делегации да си кажат мнението. Дано успеем да се разберем още в София, за да не се налага ФИФА да определя програмата по служебен път.

- Целта пред вас е класиране. Как е по-реално това да стане - като победител в групата и победа над Италия или като второ място, класиране на бараж и евентуално след това класиране на световното?

- Аз съм напълно наясно с това какво ни очаква и си мисля, че трудно ще изпреварим Италия. Така че напълно реално е да завършим на второ място и да гоним бараж. Винаги съм бил реалист, сега пак е така. Преди европейското първенство в Португалия през 2004 г. казах, че ще ни бъде много трудно, защото отлично познавах качествата на отбора ни. Очаквах, че трудно ще запишем дори точка и го заявих директно, но бях упрекван от мнозина, че демотивирам отбора.

- Допуснахте ли компромиси при предишния си престой и ако е така, бихте ли ги повторили сега?

- Генерални компромиси не съм допускал. Грешки може би е имало и това е напълно нормално. Сега пак няма да правя компромиси с нищо и никого. Надявам се да успея да създам същата обстановка в тима, каквато имаше в квалификациите за европейското през 2004 г. Тогава нещата се влошиха едва няколко месеца преди първенството в Португалия, преди това всичко вървеше отлично.

- Поставихте ли някакви условия пред БФС - за тренировки или за система, по която да тренират и останалите национални отбори и най-вече младежкият тим, откъдето идват попълненията?

- Ще се старая винаги, когато имам възможност, да бъда близост до младежите, но не смятам, че младежкият и юношеските национални отбори трябва да бъдат подчинени на селекционера на първия тим. Не знам по света да има подобна практика.

- Ще успеете ли да се предпазите от мениджърските интереси, за които се твърди, че управляват националния отбор?

- В моята работа никой никога не се е месил. Бяха казали, че съм в конфликт с Христо Стоичков, но не е така. Уважавам мениджърите, с много от тях съм играл заедно или съм работил след това. Те си вършат тяхна работа, а аз - моята.
20
1458
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
20
 Видими 
11 Януари 2008 23:43
Дори не желая да чета тази статия!
12 Януари 2008 00:01
И аз!
12 Януари 2008 00:47
Аз я прочетох....нищо не сте изгубили.
12 Януари 2008 00:50
Аз статиите тука отдавна не ги чета, напрао фъф форума влазям..
12 Януари 2008 01:21
Мъдро James!Ще взема пример от теб!
12 Януари 2008 01:44
Що така бе момчета ?
Истински армеец като всички вас,
юноша на отбора,
кореняк софиянец, като всички вас...
що така, всички срещу него ?
12 Януари 2008 02:07
И аз съм реалист.
Изобщо няма да ги изпреварите !
12 Януари 2008 02:09
Искам да кажа... не само италианците !
12 Януари 2008 02:14
И на мен тъй ми се чини...
12 Януари 2008 02:21
Аз пък си мисля, че не само ти се чини Бай Желязко.
Погледни ги теа, дет не им е мястото в БГ-футбола...
Боби МихаЙлов, Лупи-Батков, Стойчо-Мъри...
12 Януари 2008 02:25
Че то в Бг.кой си е на мястото?
12 Януари 2008 02:39
Парламента Бай Желязко!
Се там си стои !
12 Януари 2008 06:13
Не е луд който яде баницата, а тоя който му я дава.

Перуци е тъпо, тъпо копеле! Колкото по-рано се измете от БФС, толкова по-добре! Заедно с Лечков!
12 Януари 2008 12:05
Е де, стига крайни фенски изцепки! За един бит дават двама небити-не го забравяйте!А, че трудно ще изпреварим Италия е абсолютно прав!И все пак, ако първият мач с тях е в София, непосредствено след Еврото...
12 Януари 2008 12:41
Айде стига толкова. Никой не харесва Марков, това е ясно. Прасенцата обаче са особено хапливи заради делото срещу кочинката. Айде преодолейте клубните си пристрастия и приемете факта. Ще го плюем като се провали.
12 Януари 2008 12:44
Да не забравяме, че Томов една седмица преди да го изгони, поне 5 пъти каза, че ще го остави...
12 Януари 2008 14:50
КЗл,


ПАК се изказваш неподготвен!
12 Януари 2008 15:57
Що бре James?
12 Януари 2008 20:35
Абе путь.о, малко ли са ти парите като треньор, че говориш такива групости. Хората са те назначили да класираш отбора, а не да се оправдаваш още преди да е почнала квалификацията. Да те ххх у специалиста.
12 Януари 2008 20:41
Еми виж си мненията от предната страница - аз сум обяснил ПМ що не го искам за треньор. Иначе цитирах Докича
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД