:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 288
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Казийски пак номиниран за №1 на Европа

Българският волейболист и руснакът Полтавский са смятани за фаворити
Матей Казийски (23 г.) отново е номиниран за волейболист №1 на Европа от континенталната конфедерация (CEV). Той дори е смятан за фаворит заедно със Семьон Полтавский (Рус). Ако Матей спечели, ще бъде №1 на Европа за втора поредна година.

Казийски бе с най-голям принос за спечелването на олимпийската виза от турнира за Световната купа в Япония. Там той завърши като трети реализатор със 183 т. (154 от атака, 17 на блок и 12 от сервис) в 11-те мача. Пред него бяха Ектор Сото (ПРико) с 243 и Пол Керъл (Авл) с 200. Казийски обаче бе най-ефективният европейски нападател на турнира - в тази класация бе изпреварен само от Данте Амарал. Бразилецът има успеваемост 59.56% (81 т. от 134 атаки), а Матей е с 56.83% (154 от 271).

CEV ще обяви резултатите в края на януари. "Самата номинация за това ценно отличие е огромен успех за мен и за България", бе единственият коментар на Казийски пред агенция "Спортал".

Междувременно разпределителят на "А" отбора Андрей Жеков обяви, че има устна уговорка с президента на "Патра" да остане и следващия сезон. Жеков вече е възстановен от контузията, която получи на последния мач от гръцкото първенство. Заради нея той не тренира известно време и носеше обездвижваща яка на врата.

На европейската олимпийска квалификация в Измир (Тур) пък в борбата за единствената квота останаха 4 тима. В гр. "А" еврошампионът Испания, който вече си бе осигурил полуфинал, даде победата на Холандия с 3:1 и прати "лалетата" напред от гр. "А" за сметка на Италия и Полша. В гр. "Б" Финландия би Германия с 3:0, а Сърбия - Турция с 3:1, и двойките в днешните мачове са Испания - Финландия и Сърбия - Холандия.

Квоти имат Китай (домакин), Бразилия, Русия и България (от Световната купа) и Венецуела (от турнира на Южна Америка). За последните 6 визи ще има още 3 континентални и 3 световни квалификации.
4
1215
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
13 Януари 2008 17:44
Финландия бе пометена за съжаление от "ла фурия" - 1:3. Играта беше обаче доста равностойна в първите два гейма, но после като, че ли и силите вече напуснаха момчетата. Основна причина за загубата бяха посрещането и сервиза. Фаласка беше пак над всички - този път с 22 т.. Куннари и Самелвуо останаха само с 8 и 7 и това е доста красноречиво поради факта, че са основните точконосители на отбора. На Мико Ойванен единствено му спореше, но сам не стига да бие един доста добър и обигран отбор.
За съжаление това беше края на финската олимпийска мечта, защото покани ще получат само още три европейски отбора - загубилия финала Сърбия-Испания и Полша и Италия.
Снощи американците очаквано грабнаха олимпийска квота след победа с 3:0 Пуерто Рико.
А до момента сърбите и испанците правят страхотен финал - 2:2 сета! Милкович или Фаласка?
13 Януари 2008 18:07
Сърбия! 17:15 - голяма драма и напрежение!
Третата олимпийска топка стана факт и съседите станаха третия евроотбор в Пекин.
Имаше една топка на линията, която бе отсъдена аут при 13:13 за испанците, но точно те пък от съдийство на този турнир не могат да се оплакват.
Сега остава да видим жребия за последните турнири.
Другата седмица идва реда и на дамите.
13 Януари 2008 21:25
Има още два турнира в Европа, които ще излъчат по една квота, т.е. общо две-един в Германия и един в Португалия. Така че не е сигурно дали Испания, Италия и Полша ще получат олимпийски визи, както се твърди тука.
14 Януари 2008 00:06
Три отбора от Европа ще получат покани според ранкинга си. Освен в Португалия и Германия има и голям турнир в Япония.
Испания, Полша и Италия мисля, че ще са според този критерий. Холандия са по-назад.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД