:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 289
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Левски" чака Бардон и Домовчийски в Израел

Двама от спряганите за трансфер титуляри на "Левски" - Валери Домовчийски и Седрик Бардон, най-вероятно ще се върнат при тима - на лагера в Ейлат (Изр).

До вчера Домовчйски бе на проби в "Блекбърн", откъдето все още няма официално становище за евентуалното му привличане. Почти сигурно младежкият национал ще остане на "Герена" поне до лятото, въпреки твърденията на собственика на клуба Тодор Батков, според когото трансферът на нападателя е сигурен.

Бардон пък до последно чакаше оферти от Гърция и Китай. Твърди се, че от "Арис" (Солун) искат французина. За гърците обаче халфът е едва втори вариант. Първият е бившият бразилски национал Марсио Аморозо и ако привличането му пропадне, тогава ще се ориентират към Бардон.

Само един играч на "Левски" не бе натоварен максимално вчера на лагера в Ейлат. Бразилецът Зе Соареш пропусна интензивното бягане заради проблеми с ахилесите. По-рано в съблекалнята се прибраха мароканците Шакиб Бензукан и Юсуф Рабех. Тренировката с топка бе пропусната също от Веселин Минев, Мирослав Иванов и Мариян Огнянов, които имат различни оплаквания, но се очаква до ден-два да бъдат напълно здрави.
31
1512
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
31
 Видими 
11 Януари 2008 23:49
Варели не отваше ли да подпише според боратков?
11 Януари 2008 23:54
Валери, остава още една седмица.
Седрик, пристига в Израел, ама ще играе за някакъв от многобройните им Апоели.
То нали там половината са Макаби, половината-Апоел.
Ели Зизоф го чакат в Челси.
СЕГА, платете за свежото инфо.
11 Януари 2008 23:56
Докич,

ти да не ги посрещаш/изпращаш по летищата?
12 Януари 2008 00:01
Ели Зизов па к'во ше праи в Челски и той ли ше "подписва" ?
12 Януари 2008 00:08
Джими, то ако посрещах.-изпращах трябваше палатка да си сложа на аерогара София.
Недоволен, направо го гласят за заместник на Дрогба. Оня нали отива да играе за КАФ. Утре ще ви пусна цялото инфо.
12 Януари 2008 00:16
Ми незнам Докич, кат' инсайдър ми звучиш..
12 Януари 2008 00:17
Помощник треньорът на Левски Емил Велев гордо показваше на журналистите, които са в Ейлат с Левски с кой е разговарял по мобилния си телефон. Той обясни, че бил потърсен от мениджъра на английския Челси Аврам Грант, с когото се познават още от времето когато Велев живееше в Израел.

Мениджърът на Челси е бил информиран от бившия селекционер на Израел Шломо Шарф, че в Левски има футболист роден в Израел. Става въпрос за юношата Ели Зизов.

В разговора между Велев и Грант, българинът обяснил как се развива младият талант. Според Велев именно бившият треньор на Израел насочил Аврам Грант с интерес към Зизов. Естествено, Велев нямаше как да не е доволен от факта, че лично му се е обадил един от най нашумелите в момента треньори. Колегите му се пошегуваха, че след като помогна за трансферите на Телкийски и Топузаков в Израел вече е време Велев да продава на Челси в лицето Грант и собственика Роман Абрамович.

Помощник треньорът на Левски отрече в разговорът му с Грант да се ставало дума за други футболисти на Левски освен Ели Зизов. Емил Велев има израелски паспорт защото живя дълго време в тази страна и е помогнал на много български футболисти да играят в нея. На път е да помогне и на Седрик Бардон, който може да заиграе в тима на Апоел Бней Йехуда
12 Януари 2008 00:18
аха израелска връзка.. лошо нема..
12 Януари 2008 00:24
А за долното, немам думи. На нас смешно, ама на Емо сигурно му се е плачело.
Дражев едва не го умори от глад
Преди да дойде в Левски, Емил Ангелов живее на ръба на мизерията в Бургас, където играе за местния Черноморец. Нападателят едва успява да върже двата края заедно със съпругата си. Младото семейство оцелява благодарение на комшии и приятели. Причината за това е постоянното безпаричие, което преследва тима на Ивайло Дражев. "Видял съм 2 и 200 във футбола", обича да казва Бабангида. "Вземал съм и много пари, и нищо. В Черноморец беше страшно. Дражев едва не ни умори от глад, а на всичкото отгоре постоянно си измисляше истории, за да не ни плаща", спомня си Ангелов. Най-страшното нещо в Черноморец обаче са лагерите и режимите преди мач. "Спяхме, където сварим, важното бе хотелите да са евтини. А в съблекалнята имахме една печка - кюмбе, за да се греем. Всички се трупахме около нея. Обядите преди мач бяха страшни. Една лелка ни готвеше. Традиционната й манджа беше супа от леща. Беше си гола водица с две-три зърна вътре. После как да играеш мач, след като коремът ти е празен. Да не говорим, че пътувахме с градския транспорт и се криехме от кондукторите, защото бяхме без билети. За капак повечето карахме само на банички", спомня си Бабангида.
12 Януари 2008 00:27
Е за т'ва требе да има финансови критерии за отборите в А че и в Б групите. Ако отборите не ги покриват - аут. Ама само с перука не става требе и акъл.
12 Януари 2008 00:33
Джими,
12 Януари 2008 00:39
Kaт' сме почнали за бфс да си кажа.. начи т'ва ръководство е по-зле и от батето - той поне беше забавен, а тия какво направих от обещанията си - не се класирахме на световното, не се класирахме на еурото, отборите ни не играят успешно в европа (изключая 1/4 финала ), първенството затъва от година на година и последно от доста време и сериозен трансфер няма. БГ футбалери се продават за жълти стотинки, а братска русия, хрватска и други продават доста по-скъпо. Жалка история. бфс да си ходи. Не стават!
12 Януари 2008 00:45
Джими и за това, Така си е. И аз отдавна съм им вдигнал мерника. Колкото пъти се огънаха и пред мутрите.
12 Януари 2008 01:25
Батето винаги намираше верния баланс според ситуацията!А сега е много лошо!
12 Януари 2008 01:51
James,
Стига с тоя Боби бе.
"Секретарка" му е изпила мозъка.
12 Януари 2008 08:58
Валери Ровъра ще се присъедини към лагера на лески, както това ще направи Вальо Норича - към лагера на ЦСКА.
Не се научиха, при какви условия се получава работна виза в Англия, а един тон мастило изписа журналята за техните бъдещи трансфери за да си пълнят вестниците.
12 Януари 2008 09:48
Статистик, ти ще се подмокриш от кеф още малко, нали си българин, ама кой знае...
12 Януари 2008 10:09
Тони, - Статистика с малко думи е казал много! Невярвам да му е кеф. По скоро го е яд. Ми то Англията я обърнахме на туристическа дестинация!
12 Януари 2008 11:07
Добър ден миледи и джентълмени!
Днес сме на енглиш вълна, вижте вярно е, че има много изисквания, но ако футболистите ни имат качествата изтъквани от журналистите, то не се съмнявайте, че ингилизите знаят как да решът казуса.Истината е, че нещо не достига в качествата на нашите юнаци.
12 Януари 2008 11:09
УК е страхотна тур. дестинация и кални плажове си имат и времето е слънчево 365 дни в годината и е ефтино..
12 Януари 2008 12:10
Твирем-решАт!??Досега такива неща не си правил!?
12 Януари 2008 12:11
А всичко останалио е ш....н медиен шум!Ще поживеем, ще видим!
12 Януари 2008 12:13
Хетафе с мераци към Ричард от Левски
12.01.2008 11:16
Халфът на Левски Ричард Еромоигбе отново е попаднал в трансфeрните планове на испанския Хетафе, твърди "Тема спорт".

Същият клуб проявяваше сериозен интерес към нигериеца още през лятото, но тогава собственикът на "сините" Тодор Батков отхвърли офертата.

В момента Хетафе се намира на 13-о място в класирането в Испания с актив от 23 точки след 18 изиграни срещи.

Запитвания до мениджъри около Левски за дефанзивния халф са отправили и няколко английски клуба.

Засега обаче сделка с тим от Острова няма да може да се осъществи заради недостатъчния брой мачове на Ричард за националния отбор на страната си.

Нигериецът обаче няма да има проблем да премине в състав от Примера дивисион, след като преди Нова година се сдоби с български паспорт и вече ще бъде третиран като гражданин на Европейския съюз.



12 Януари 2008 18:04
Вальо Илиев вече е в Анталия
Защитникът на ЦСКА Валентин Илиев пристигна в турския курорт Анталия, където "червените" провеждат първия етап от зимната си подготовка, съобщиха от клуба.

Както е известно, футболистът бе в Англия, където води преговори с клуба от Чемпиъншип Норич. До сделка обаче не се стигна, тъй като Илиев няма 75 процента участия в мачовете с националната фланелка, което е проблем за издаването на работната виза за Великобритания.

В 16 часа следобед играчът кацна с полет от Мюнхен в Турция. Валентин Илиев директно се присъедини към подготовката на играчите на Стойчо Младенов и ще участва в третото за деня занимание във фитнес центъра на хотела. Отборът на ЦСКА ще проведе както обикновено три тренировки. Първите две на терена, основно бегови упражнения и трета във фитнеса.

12 Януари 2008 18:20
Благодаря на bm1914ls за правилната забележка. Вдегането на значителен, при това неверен шум се заплаща от клубовете.Така се прави по цял свят, то не е откритие на нашенската журналистика.
12 Януари 2008 18:59
Antoana, по-добре свали сините очила и виж кои българи играят в Англия. - тези, които са играли доста мачове в националния.


12 Януари 2008 22:23
Добрата новина е, че от лятото на 2008 година български футболисти могат да играят в Англия без да се изисква определен брой мачове в националния.
13 Януари 2008 11:22
Ейлат
Христо Събчев
наш пратеник

Успехите на Левски в последните години се дължат основно на играта в защита. Неслучайно Станимир Стоилов набляга основно на този компонент по време на тренировки. През есента Мъри разполагаше с четирима централни защитници - Игор Томашич, Елин Топазков, Юсуф Рабех и Шакиб Бензукан. Честите ротации и липсата на сработеност между тези играчи доведе до проблеми в тази зона. За добро или зло от пролетта такова нещо няма да има. Твърди титуляри се очаква да бъдат Игор Томашич и Юсуф Рабех. През есента двамата играха най-много и Стоилов даде да се разбере, че ще разчита на тандема в бъдеще. Другият мароканец - Шакиб Бензукан, има качества и може да замени един от двамата при нужда. Младият Симеон Иванов също води подготовка с отбора, но на този етап Матераци най-вероятно ще продължи да играе за юношите. По фланговете нещата ще останат както преди. Към Живко Миланов имаше много критики още когато започна да тренира с Левски. С течение на времето той обаче доказа, че има място в отбора. Натрупа доста опит в международни мачове и се превърна в титуляр. Алтернатива на Миланов се явява младата надежда Стефан Станчев. 17-годишният футболист вече ходи на няколко лагера с Левски и показа добри игри в контролите. Фактът, че на беговите упражнения в Израел Станчев тича рамо до рамо с Даниел Боримиров, говори за физическата му издръжливост.
Отляво нещата остават както преди. Националът Лусио Вагнер ще бъде титуляр, когато се наложи, ще го сменя Веселин Минев. Бившият футболист на Ботев не е толкова активен в атака като Вагнер, но откакто е в Левски, доказа, че е стабилен в дефанзивен план.
В средата на терена Станимир Стоилов има най-голямо разнообразие
Ричард и Боримиров ще продължат да бъдат титуляри. Нигериецът пропуска първата част от подготовката заради участието си с националния отбор в турнира за Купата на африканските нации. Това надали ще попречи на Ричи да си върне нивото на игра. Много хора пенсионират Даниел Боримиров след края на всеки сезон. Ветеранът обаче продължава да играе силно и това сигурно ще продължи и през пролетта. На мястото на двамата успешно могат да се включват Георги Сърмов, Дарко Тасевски и Лъчезар Балтанов. Юношата на сините от доста години е в отбора, макар че тук няма достатъчно голям шанс за изява. Дори да не си уреди трансфер и да остане в Левски, Седрик Бардон ще загуби титулярното си място. Дарко Тасевски показа, че е по-полезен като атакуващ халф, отколкото като опорен, и ще бъде първи избор на този пост. Като алтернативи на македонеца се явяват още Мариян Огнянов, Мирослав Иванов и новото попълнение Жоазиньо. Дошлият от Хасково Цветомир Матев също играе на подобна позиция, друг е въпросът дали има нужните качества.
Каквото и да стане, в нападение феновете ще гледат нов Левски. Телкийски, Йовов и Бабангида си тръгнаха, напът това да направят са и Валери Домовчийски и Никоалй Димитров. Ако последните двама напуснат Левски в посока Англия, сините няма да имат нито един нападател, който игра през есента в отбора.
На мястото на Мечо ще бъде пускан Зе Соарес
Заместник на бразилеца може да бъде Дарко Тасевски. При евентуален трансфер на Николай Димитров в Арсенал Стоилов ще се сблъска с проблем на лявото крило. С успех там може да се изявява Жоазиньо, но според очакванията джобният бразилец играе по-добре в центъра. Лъчо Балтанов също може да бъде пуснат като ляво крило. На върха на атаката ще действа Жеан Карлос. Бразилецът дойде с големи очаквания и трябва да ги оправдае. Алтернатива на Карлос може да се окаже Исмаил Иса. 18-годишният нападател дойде от Хасково без много шум и блясък. Дотук на тренировки обаче освен здрава физика Иса показва и нюх към гола. При нужда Мариян Огнянов също може да играе като централен нападател. Естествено, ако трансферът на Валери Домовчийски в Блекбърн пропадне, националът ще спори с Карлос за титулярното място.
На вратата промени не се очакват. Георги Петков и Божидар Митрев остават последната преграда на топката по пътя към синята мрежа.
Така горе-долу ще изглежда новият Левски. На почти всеки пост Станимир Стоилов има по няколко варианта. Това прави състава доста по-алтернативен в сравнение с този на силния отбор отпреди 1-2 години. Въпросът е дали младите футболисти, които са в отбора, ще покажат нужното ниво. Желание би трябвало да не им липсва. Иначе всичко губи смисъл. Другото, което става ясно, е, че чужденците в Левски ще бъдат много повече от когато и да било. Ако Валери и Хичо си тръгнат, сигурни титуляри в състава на сините ще бъдат само трима българи - Георги Петков, Живко Миланов и Даниел Боримиров. В това не би трябвало да има нищо лошо, стига чужденците да усетят духа на Левски и за какво става въпрос. Ясно е, че сините трудно ще станат шампиони. Купата на България е единственият трофей, който може да се спечели. До есента всички играчи трябва вече да са се сработили. Тогава Левски отново може да тръгне по пътя към Европа.

13 Януари 2008 18:32
<object classid="clsid27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-44455354000 0" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockw ave/cabs/flash/swflash.cab#version=7, 0, 0, 0" width="450" height="403"><param name="movie" value="http://i47.vbox7.com/player/ext.swf?vid=3 fb8500f"><param name="quality" value="high"><embed src="http://i47.vbox7.com/player/ext.swf?vid=3 fb8500f" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplay er" type="application/x-shockwave-flash" width="450" height="403"></embed></object>
13 Януари 2008 19:27
Напуснах Левски през пролетта на 2007 г., защото трябваше да бъда резерва на Валери Домовчийски. Това заяви нападателят на хърватския Риека Георги Иванов – Гонзо в предаването „Спортен свят” по Нова Телевизия. Бившият футболист на Левски разкри, че Домовчийски е бил с приоритет за старши треньора Станимир Стоилов. „Не можех да си позволя да бъда резерва. Иначе Валери е добър футболист и има качества, но трябва да работи върху физиката си. Разделихме се съвсем приятелски, човешки и нормално с Левски”, добави Иванов.Той каза още, че не може да бъде резерва на когото и да било, дори на капитана на българския национален отбор Димитър Бербатов. „Аз няма да бъда резерва на нито един футболист в нито един отбор, дори на Бербатов. Може и това да се дължи на самочувствието ми. Той (бел. „Фокус”: Бербатов) е един от най-добрите нападатели в Европа и Тотнъм не е отбор за неговите качества.”
„Аз съм приключил с националния отбор. Това го казах, още когато треньор бе Пламен Марков. След това Стоичков ме попита дали мога да помогна и аз се съгласих. Играх срещу Швеция на „Васил Левски” (0:3). В следващите два-три мача бях оставян резерва”, допълни Георги Иванов, който смята, че най-добре селекционер на България да бъде чужденец. „Във футбола няма заслуги, а трябва да даваш всичко от себе си.”
„В България всичко от единия полюс отива на другия. Такъв е случая с Левски. След отпадането от Тампере, играчите на Левски се превърнаха от най-добрите в най-големите некадърници”, каза още Гонзо. Той уточни, че има още една година договор с Риека. „Ще играя футбол, докогато почувствам, че вече нямам сили.”Любимецът на „синята” публика заяви, че е получил още една седмица почивка от треньорския щаб на Риека преди да започне зимна подготовка. „Започнах да тичам в София.” Иванов каза, че семейството му живее в България, а в Хърватия живее сам. „За в бъдеще може да се завърна в Левски”, заяви още Георги Иванов – Гонзо.
13 Януари 2008 20:53
Докич, Гонзо потвърждава едни мои приказки от месец насам, че Станимир носи главната вина за унищожаване на колектива.Ако си спомняш, за пръв път го казах по повод на Е.Ангелов.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД