:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,996,086
Активни 300
Страници 33,095
За един ден 1,302,066

Симеон освиркан в Козлодуй за първи път, откакто е премиер

Снимки: Емил Иванов
Симеон Сакскобургготски бе освиркан за първи път вчера, откакто е премиер. Това стана пред Дома на енергетика в гр. Козлодуй, където премиерът разговаря около час с местната общественост.

Една част от чакащите го пред дома му ръкопляскаха и му пожелаваха да бъде добър, докато друга мощно го освиркваше. Измежду дюдюкащите имаше хора с карикатури ала Илия Бешков - изобразяващи поднесена на чиния глава на Симеон. Премиерът се спря пред ироничното изображение с думите:



"Я, как са ме изтипосали!"



Освиркванията приемаше с усмивка.

Претъпканата зала побра около 800 човека главно от АЕЦ, които искаха да чуят от премиера ясни думи в защита на централата. Симеон и енергийният министър Милко Ковачев обявиха, че до края на месеца ще е готов проектът за енергийна стратегия на страната, а до края на март той ще бъде приет в парламента и ще стане основа на преговорите с ЕС за бъдещето на централата.

При посещението си вчера в "Козлодуй" Симеон установил, че проблемът за безопасността, който толкова плашел нашите съседи, нямал никакви основания.

"Призовавам ви като аристократ да дадете честната си дума за защитата на АЕЦ!", провикна се енергетик от залата. Сакскобургготски за втори път за деня след пресконференцията си в централата се опита да се оправдае какво е казал на колегата си Симитис миналата седмица. Нашият премиер не му бил казал друго, освен че ще спазим ангажиментите и не бил споменавал никакви дати.



В залата се разнесе тихо недоверчиво "еее"



"Може да ми повярвате, че ще се справим", каза Симеон.

Млад пенсионер попита премиера кой съветва главния преговарящ Меглена Кунева, че бърка датите за затварянето на централата. Човекът събра бурните овации на залата с призива "Да не колим кокошката, която снася златни яйца в замяна на проскубан петел, който и без това не е сигурно дали ще получим".

Преобладаващите в залата технократи с досада изслушаха патетичните слова на възрастна дама, която се прехласваше по указ на Фердинанд за преселване на босилеградски българи в Козлодуй. "Аз ви вярвам. Вярвам и на президента, и на председателя на парламента.



Вярвам и на Бойко Борисов!",



възклицаваше жената. "Да, бе, и на чичо му вярваш", промърмори човек от залата.

Следващият, който окончателно изяде времето за въпроси, бе шефът на кораба-музей "Радецки", който поиска от премиера светинята да бъде прехвърлена към МО, защото културното министерство нямало пари да я поддържа.

"Каква ще е файдата, като писмено си зададем въпросите?", негодуваше човек, неуспял да попита Симеон за политиката на правителството. "Ще видим кой кого е лъгал", каза на колежката си млада енергетичка, излизаща от залата.
 
Активисти на ВМРО протестираха и докато премиерът се срещаше в Дома на енергетика с козлодуйската общественост.
656
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД