:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,996,347
Активни 373
Страници 33,356
За един ден 1,302,066

Репортери бият тревога за прокурорските дела

Съдебни репортери от националните електронни медии и национални вестници внесоха декларация срещу наложилия се през последните години "задкулисен и избирателен подход на Върховната касационна прокуратура към медиите" и настояха за "ясни и коректни взаимоотношения и максимална прозрачност в рамките на закона".

Конкретният повод е изявлението на зам. главния прокурор Христо Манчев в "Панорама", че прокуратурата няма нищо общо със списъка с 42-мата разследвани и проверявани от различните етажи на властта.

"Подобен подход на практика води само до огласяването на избрани и удобни за прокуратурата факти, които не подлежат на проверка. А така изговореното в публичното пространство подменя реално ставащото в прокуратурата. И най-вече в нейната дейност по преследване на закононарушенията", се казва в декларацията, адресирана до Никола Филчев, Огнян Герджиков, Симеон Сакскобургготски, Антон Станков, депутати.
354
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД