:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,996,141
Активни 326
Страници 33,150
За един ден 1,302,066
И. д. генералният директор поиска оставката на Нина Спасова

Новинарите от БНТ се оплакаха от цензура

Кирил Гоцев се намесвал в съдържанието на новините и актуалните предавания
Временното ръководство на БНТ ежедневно се намесва в подготовката и съдържанието на новините и актуалните предавания, обявиха в отворено писмо 11-те членове на редакционната колегия на "Дирекция новини и актуални предавания". То е адресирано до и. д. генералния директор Кирил Гоцев, до УС на медията, до СЕМ и членовете на парламентарната медийна комисия. Под писмото са се подписали шефката на новините Нина Спасова и нейният заместник Константин Кисимов, шефката на актуалните предавания и водеща на "Екип 4" Евгения Атанасова, водещият на "Панорама" Бойко Василев, новинарят Димитър Цонев, авторката на "Открито" Валя Ахчиева, и. д. шефът на спорта Методи Манченко, ръководителят на блоковите програми Асен Григоров, режисьорът Марта Илиева, операторът Пенко Първанов и отговорният координатор Иван Коцев.

Според тях при създаването на новото предаване "Актуално" не са спазени вътрешните правилници и процедури на БНТ. Новинарите твърдят, че не могат сами да определят темите и събеседниците в "Актуално". Журналистите смятат, че т. нар. "Бяла книга" за БНТ, която се излъчва по идея на Кирил Гоцев, уронва престижа на медията и "защитава неясни групови интереси." На новинарите освен това било забранено да опровергават неверни и спорни факти, както и да излъчват официална информация от БТА. "Сега" вече писа за един от тези случаи, когато на бившата шефка на БНТ Лили Попова беше отказано правото на отговор на обвиненията, че е ощетила медията със закупуването на правата за световното първенство по футбол в Япония и Южна Корея. Кирил Гоцев забранил например да се излъчи и опровержение на Методи Андреев, когато в новините беше съобщено грешно, че членът на СЕМ, уличен като бивш служител ДС, се е явил пред комисията по досиетата.

В писмото на редколегията се твърди още, че и. д. шефът Кирил Гоцев поискал оставката на Нина Спасова, след като тя се опитала да защити от вмешателство подчинените си.

Не знам дали това е така, но сега със сигурност ще й поискам оставката, обяви пред "Сега" Кирил Гоцев. Според него всеки недоволен трябвало да се оплаче на прекия си началник и да се подчинява на йерархията, преди да слага подписа си под публични изявления. Тв шефът заяви, че не е знаел за откритото писмо на подчинените си и никой преди това не му съобщил, че има проблеми в работата на новините.

Да не се правят самоцелни и безсмислени кадрови промени в новините педи избора на новия тв шеф искат журналистите. Те призоваха шефовете си да спазват вътрешните правилници на БНТ, които им гарантират професионална свобода и независимост.
883
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД