:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,996,250
Активни 344
Страници 33,259
За един ден 1,302,066

Глоба до 200 лв. за струпани боклуци в блока

"Има една забравена стара административна мярка, която ще започнем да налагаме пак с пълна сила - хората, които държат по стълбищата на блоковете строителни материали, вещи и всякакви боклуци, ще бъдат санкционирани с глоба до 200 лв.", съобщи вчера пред "Сега" шефът на Националната пожарна полк. Кирил Войнов. Той обясни, че това е превантивна мярка срещу пожари, защото стълбищата са пътища за евакуация на хората. Огнеборците обаче не могат да проверяват всяка жилищна сграда, затова са изпратили писма до кметовете, които трябва да подават сигнали за такива случаи. Ще се дават 5 дни срок за разчистване на блоковете.

Пожарната ще засили контрола си върху други обекти, започнали са проверки на гаражи, сервизи и пекарни, включително и тези за кафе. 95 689 заведения, училища, търговски обекти, жилищни кооперации и други сгради са били проверени през 2001 г., отчетоха от пожарната. На 6481 от тях са съставени актове за нарушение на правилата за пожарна и аварийна безопасност, а на 3227 са наложени принудителни административни мерки.

104 души са загинали при пожари миналата година, което значи, че почти на всеки 3 дни има по една жертва. На по-малко от 40 часа пък се пада по един пострадал от огън. Загинал е и един пожарникар.

9244 пожара са гасили огнеборците през 2001 г., а лъжливите повиквания са били 2371. Само през лятото 120 от автомобилите на пожарната са аварирали, а други 200 са със сериозни технически неизправности, което пречи за по-бързото гасене.
663
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД