:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 335
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Адвокати по делото "САПАРД" не харесаха експерт

Адвокати по делото за пране на 14 млн. лв., източени от САПАРД, заподозряха експерт, че е предубеден и поискаха отвода му. Процесът срещу президентския спонсор Людмил Стойков, бизнесмена Марио Николов и още петима души продължи вчера в Софийския градски съд. Защитата нарочи вещото лице, което си беше позволило да прави изводи в експертизата на банкови документи. В заключението се твърди, че държавните органи не са упражнявали контрол при отпускането на субсидиите по САПАРД и че стари машини са представяни за нови. Съдия Румяна Ченалова отхвърли искането за отвод и прие експертизата. Тя обаче не е длъжна да се съобразява с нея при произнасянето на присъдата.

Преди това бе изслушана експертиза за счетоводството на "Дюни" АД, свързано със Стойков. Според прокуратурата в това дружество са изпирани парите. "Счетоводството е водено перфектно", категорична бе експертката. Тя обясни, че в "Дюни" са влизали пари по договор с офшорката "Кингстън ентърпрайсис", която набирала туристи чрез чужди туроператори.

Според разследващите обаче Марио Николов, който не би трябвало да има нищо общо с "Кингстън", е нареждал преводи към "Дюни". На 18 декември, когато е следващото заседание, трябва да бъде изслушана и експертиза за другите фирми, през които са прекарвани мръсните пари.
1
1351
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
23 Ноември 2009 23:24
Това дело може да тръгне КОГАТО СВЪРШИ МАНДАТА НА ГОЦЕ.След две години.Протакането е неизбежно.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД