:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 284
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ДСБ иска декларация заради посланика в САЩ

СНИМКА: БГНЕС
Зам.-шефът на ДСБ Даниел Митов (вляво) обвини президента Георги Първанов, че саботира външната политика на правителството.
"В парламента ще бъде внесена декларация, в която ще се настоява президентът Георги Първанов да освободи посланика ни в САЩ Лъчезар Петков заради снетото от него доверие от страна на правителството." Това съобщи зам.-шефът на ДСБ Даниел Митов. Той уточни, че вече са водени разговори с парламентарните сили по въпроса.

Преди две седмици депутатите щяха да гласуват подобна декларация заради отказа на Първанов да отзове посланиците в САЩ и Турция, но тя се отложи, тъй като дипломатът ни в Анкара Бранимир Младенов подаде оставка. Очакваше се това да направи и Петков. От ДСБ разкритикуваха управляващите, че не реагират по-остро на бездействието на държавния глава.
4
1350
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
24 Ноември 2009 10:46
След като Негово Превъзходителство Посланик Лъчезар Петров счита поведението си за достойно въпреки сваленото от него доверие и не си подава оставка за да помогне на Президента да излезе от конфузната ситуация, Правителството може да спре да си контактува с него и той там да си остане фигурант до изтичане на Мандата или до промяна в решението на Президента. Така и така вече сме се изложили като кифладжии пред властите в САЩ и след като Президента не зачита решението на Правителството барам Правителството да си отстоява позицията!
24 Ноември 2009 14:37
Сега, нека Президента обясни логично, защо отнема функции на изпълнителната власт или вече до такава степен си е повярвал, та мисли, че вече Конституцията е променена и е станал Монарх.
24 Ноември 2009 14:50
тц. ДСБ иска да им се спомене името по новините друго не е от значение.
24 Ноември 2009 22:58
Реваншизма на Костов винаги е изпреварвал по размер само самочувствието му.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД