:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 287
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Р. Петков: Президентът остава в политиката и след мандата си

Близкият до президента бивш вътрешен министър Румен Петков вчера огласи публично намерението на Георги Първанов да остане в политиката и след края на мандата. "Аз съм убеден, че след края на мандата си президентът ще бъде нужен на страната в още по-голяма сила", отговори той на въпрос дали държавният глава се кани да създаде своя партия. Според него Първанов бил "най-успешния политик след 1989 година" и било логично той да не пропилява политическия си ресурс, натрупан у нас и в чужбина.

Петков разкритикува премиера за атаките му срещу президента. "Емоционалната реакция на Бойко Борисов е излишна. Атаката срещу президентската институция не е нещото, с което той ще грабне сърцата на оставащите 40-50% избиратели", отбеляза бившият шеф на МВР.

Той прогнозира смяна на най-малко двама министри в близките няколко месеца. Първи щели да си заминат финансовият Симеон Дянков и строителният Росен Плевнелиев. Румен Петков нарече Дянков "крупен наш интелектуалец" и "тежък гаф за държавата". Плевнелиев пък получи етикета "чест за БСП". "Ще засекретява трасета на магистрали, при положение че това подлежи на обществен контрол", иронизира той действията на министъра.

Като единствен успех на новото правителство той изтъкна създаването на предпоставки за стабилизиране на сектора за сигурност.
12
1570
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
12
 Видими 
23 Ноември 2009 23:14
Ало, управляващите.Искате Гоце да дава отчет в парламента.Те ви го, плаче на рамото на Учиндолския медиен гений. ....Вмедсо отчет
23 Ноември 2009 23:16
Щом този е аще на свобода и дори му се дава думата, 120 дена след смяната на власта-то означава само едно, че просто никаква смяна не е ставала!
24 Ноември 2009 07:40
Пълно дрън-дрън цялото рекламно гостуване. Изпаднала фирма се жалва пред изпаднала.
Коментаръут - в прегледа на печата - Блогът на Генек
24 Ноември 2009 09:20
пусни го под одъра ...
24 Ноември 2009 09:29
Първанов:
На всичките ми критики Станишев отговаряше с мълчание.
Натиснете тук
24 Ноември 2009 09:40
Гоце ще се върне на работното си място-мръсен, долен, гаден-ДОНОСНИК.
24 Ноември 2009 10:34
alin thanks за линка:
Президентът Георги Първанов избра телевизионното предаване "Шоуто на Слави" по Би Ти Ви, за да отхвърли подозренията че се кани да оглави нова политическа партия, когато изтече и вторият му мандат след две години и половина.

До каква степен само е принизена институцията Български Президент - до нивото на махлеско шоу от 22.30 - че да беше барем извъртял един кючек или да беше посвирил на саксофон! Толкоз ли няма начин един действащ Президент да каже каквото има да казва на гражданите в Държавата си по нормален начин - едва ли някоя медия би му отказала официално изявление, пък има и Българска Национална Телевизия, абе просо нЕАм думи - да се гордеем с агент Гоце още две години и половина.
24 Ноември 2009 11:05
Рум. Пет. е безподобен наглец, типичен другарин, щом си позволява да раздава оценки за когото и да било. От позицията на какъв - може би на някакъв морален коректив А относно Г'це и оставането му в политиката - кому е нужно това, освен на него самия?
24 Ноември 2009 11:21
Няма нужда от коментари, когато Р.Петков хвали някого...
24 Ноември 2009 15:04
А на кого му пука дали Първанов ще прави нова партия? При изобилието от партии в България една повече или по-малко какво значение има? А и щом и Горбачов, както чух, е решил тепърва да се заема с партийно строителство, то защо младият Първанов да не го направи.
24 Ноември 2009 15:43
Политическите курви винаги имат нужда от национален предател.
По-истински такъв като Гоце едва ли биха намерили и ще има голям бой за него.
24 Ноември 2009 17:01
Бай Иван -
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД