:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 276
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Израелски пилоти искат да тренират на полигон "Ново село"

Израелската армия иска самолети от нейните ВВС да тренират на полигон "Ново село". Военният министър Аню Ангелов обяви, че в скоро време наша военна делегация ще посети Израел и най-вероятно там ще бъдат уточнени условията за ученията. Наши военни твърдят, че израелските ВВС искат да тренират стрелби.

Преди няколко месеца премиерът Бойко Борисов посети Израел. В делегацията беше и тогавашният военен министър Николай Младенов, който подписа спогодба за сътрудничество в областта на отбраната.

Полигон "Ново село" в момента е българо-американска база за съвместно сътрудничество. САЩ и България подписаха договор за използването на този полигон, на авиобазите "Граф Игнатиево" и "Безмер" до 2016 г. Всяко лято там тренират около 2000 американски военни. Най-вероятно израелските самолети ще бъдат базирани на летище "Безмер" до Ямбол. Все още не е ясно дали България ще има финансова изгода от тези тренировъчни бомбардировки. Известно е, че където има представители на израелската държава, има усилено присъствие на охрана и ограничаване на движението на местното население.

СДЕЛКА

При посещението си в Израел премиерът Борисов видя новите бронирани джипове SAND CAT ("пясъчна котка") за Военна полиция, които са бронирани от еврейска фирма. МО е дало близо 30 млн. лева за 25 коли през 2007 г. от "Форд" за 400 хил. лв. едната, а по-късно са били бронирани в Израел от фирма Plasan. Военното ведомство е дало около 800 хил. лв. за бронирането на една машина. Така един джип е излязъл на българския данъкоплатец 1.2 млн. лв.
15
1897
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
15
 Видими 
30 Март 2010 23:41
Израелски пилоти ( НЕ ИЗРАЕЛ, А ПИЛОТИТЕ) искали да тренират в БГ , Николай Младенов, ОБАЧЕ ВЕЧЕ подписа спогодба за сътрудничество в областта на отбраната. Все още не е ясно дали България ще има финансова изгода от тези тренировъчни бомбардировки????. ПО- ЯСНОТО ОБАЧЕ Е , че Военното ведомство е дало около 800 хил. лв. за бронирането на една машина. Така ЕДИН джип е излязъл на българския данъкоплатец 1.2 млн. лв. Чудесно, имахме остра нужда точно от такива джипове!!!
Не е нужно да си вещ във военните работи или много прозорлив в политиката за да стане ясно, че ние сме вече една обречена държава, която няма капка независимост, още по- малко грижа за собствения си народ. И да се пише за някаква изгода си е 100% цинизъм. "Изгодите" на България от бомбардировките на Белград, двата милиарда, които Щатите ни задължиха да опростим на Ирак, покупката на техника за участие в ЧУЖДИ войни, всичко това е слугинаж в цифри. България е една територия, която се предостявя на Щатите, вече и на Израел, в предстоящите им планове за нападение на Иран. Горещото "сътрудничество" на Борисов, със Щатите, сега и с Израел, под прикритието на все тази любов към НАТО, ни откъснаха завинаги от нашите естествени съюзници. Към най-прекрасните ни отношения с Турция и Щатите вече прибявяме и тези с Израел.

31 Март 2010 01:24
Нямам нищо против Израелските ВВС да тренират в България, и да обменят опит с Българските пилоти, обаче такова сътрудничество може евентуално да донесе терористични нападения в БГ...Но пък наз не ни е страх от жалките изродени продукти наречени терористи...
31 Март 2010 06:32
Кой ли арабин са решили да трепят тук - както в Будапеща?
----------------------------------------- -----------
Блогът на Генек


31 Март 2010 09:40
Вероятно щото Сливен прилича на ивицата Газа, а голяма част от обитателите му са досущ палестинци.
31 Март 2010 09:47
chown
31 Март 2010 10:10
Може! Даже и палестинци ще им намерим
31 Март 2010 10:39
Оти бе, они полигон у тех немат ли си?
31 Март 2010 11:42
Наши военни твърдят, че израелските ВВС искат да тренират стрелби - а аз протака си мислех че си имат полигони в Газа и пустинята негев. обаче това за сливен си така , без туй другите араби казват за палестинците че са арабските цигани, ако става въпрос за бягащи мишени мога да им посоча и други махали ем ще решим въпроса с индопалестинците в България .за разнобразие могат да бомбандират и около Женския пазар и ул.симеон в София бълно е с араби.таман ще се разчисти града .
31 Март 2010 13:21
Пилотите явно ще тренират за ирански релеф, щото в Израел полигони сигур си имат бол, ама такива планини като в Иран и у нас си нямат.
А далаверката с джипките е умилителна... Вероятно след модификацията им за милион джипките вече са с вертикално излитане. Явно нашата Военна полиция се готви да поеме щафетата в Афганистан.
Или пък ще връщат наборната служба и се подготвят да събират новобранци с бронирани коли

Редактирано от - Forza NATO на 31/3/2010 г/ 13:23:08

31 Март 2010 13:24
Вероятно щото Сливен прилича на ивицата Газа, а голяма част от обитателите му са досущ палестинци.
31 Март 2010 13:25
Може! Даже и палестинци ще им намерим
- ми ако някой падне, пак ли нии
31 Март 2010 15:40
А ааа не..Това вече е прекалено. Най-напред пуснаха МОСАД да си разиграва коня, сега и бомбардировки. ДИВАНЕТА БЪЛГАРСКИ ТОВА Е СТРАНА ВЪВ ВОЙНА И ТЪРСИ РАЗШИРЯВАНЕ НА ФРОНТА С ЦЕЛ ОТВЛИЧАНЕ ОГЪНЯ ОТ СЕБЕ СИ. ЕЛЕМЕНТАРНО Е ТЪПАНАРИ С ТЪПАНАРИ...Малка ли им е пустинята та ще доидат да пускат бомби на чернозем? КЪДЕ СА АНАЛИЗАТОРИТЕ ОТ РАЗУЗНАВАНЕТО НИ....?
АК0 ЕДНА БОМБА НА АРАБСКИ ТЕРОРИСТ УБИЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН НА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ НЯМА ДА ИМА ДАВНОСТ ЗА ВСЕКИ ПОДПИСАЛ ТОЗИ ДОГОВОР!!! ПОМНЕТЕ ДОБРЕ!
31 Март 2010 16:13
Е това вече ако не е мазохизъм!!!!!!!!!!!!!!!
Първо та таковат, след това та карат да си платиш, за това че му се е протъркало нещото, след това и за екстрите, а накрая и ги каниш на по продължителна еротична ваканцийка!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
БУЛГАРИ, вие държава имате ли ва
31 Март 2010 16:43
Хайде, хайде, ние пуснахме големия шейтан да шета и да цапа безплатно по цялата ни държава, та на малкия ли няма да угодим. Въобще, задник през който е минал орех - лешник на държи!!!
31 Март 2010 16:46
Бах тия джипове - 1, 2 милиона.С тия пари човек може да си купи 4 Мерцедеса S-класа.Абе тия луди ли са, на голия ни гъз.Не съм съгласен.Никой ли не може да ги озапти тия тъпунгери военните.Ама сега се сещам че не е луд този дето изял баницата.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД