:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 263
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Скандалът с наркозакона удря сериозно двама от ГЕРБ

От "Дондуков" 2 поискаха писмото, с което шефът на парламента Цецка Цачева е наредила да се публикува поправката
Грубо нарушение на зам.-шефа на парламентарната здравна комисия Пламен Цеков от ГЕРБ изплува от разпространения от БСП аудиозапис от пленарното заседание по закона за наркотичните вещества. От него се разбира, че Цеков е прочел и предложил за гласуване в пленарна зала определение за непряка реклама, което не е обсъждано и одобрено от здравната комисия. То гласи, че непряка реклама е само използването на "наименование на наркотично вещество за реклама върху стоки и рекламни продукти". Това е трети вариант на спорния текст. Разминаването е в един предлог, но променя смисъла. Според публикуваното в "Държавен вестник" изменение непряка реклама има, когато се използва "наименование на посочено в закона наркотично вещество".

Освен към Цеков съмнения за сериозно нарушение БСП има и към шефа на парламента Цецка Цачева, която е ръководела пленарното заседание. Според левите тя е подписала писмата до "Държавен вестник" за обнародване на закона и поправката към него. "След като председателят на НС е установила гафа на Пламен Цеков, нямаше доблестта да го каже ясно пред българските граждани", коментира зам.-шефът на червената ПГ Михаил Миков. Мая Манолова допълни, че са налице данни за престъпление и БСП има готовност да сезира прокуратурата. БСП пита Цачева защо е пратила на президента текст, който не е бил гласуван от депутатите.

"Досега няма друг случай председател (на това заседание Цеков е замествал истинския шеф на органа Лъчезар Иванов - бел.ред.) на комисия да е подменил доклада. Този случай създава крайна форма на вътрешнопартийно недоверие", заяви Миков.

Междувременно главният секретар на президентството Красимир Стоянов поиска Цецка Цачева да им предостави кореспонденцията между НС и редакцията на "Държавен вестник". "Тя ни е необходима, за да извършим възложената ни от президента проверка за прилагането на неговото правомощие", пише в писмото си Стоянов. "Кореспонденция между НС и редакцията на "Държавен вестник" по въпроса за поправката в закона за наркотиците не е открита." Това се разбира пък от отговора на главния секретар на парламента Иван Славчов.

И вчера не стана ясно кои 11 закона са поправени без указ на президента. За тях призна ден по-рано самата Цачева. От пресцентъра на НС обясниха, че с тази информации разполага само председателят на парламента, който не бе открит за коментар. От президентството коментираха пред "Сега", че и в 11-те променени става дума за технически грешки. "Сегашният случай няма прецедент, затова и не сме реагирали досега", заявиха от пресслужбата на Георги Първанов.

БСП събира подписи за създаването на анкетна комисия, която да изясни фактологията. "Трябва да се изслуша и Пламен Цеков, за да се изясни защо е прочел в пленарната зала текст, който не е гласуван в комисията и който е лобистки", обясни Мая Манолова.

------- В УНЕС

Въпреки сегашното си недоволство се оказва, че 10 депутати от левицата са подкрепили спорния текст в пленарната зала. "За" са били още 78 от ГЕРБ, 4 от ДПС, 8 от "Атака" и 5 от "Синята коалиция". Моника Панайотова от ГЕРБ се е въздържала, а шефът на здравната комисия Лъчезар Иванов не е гласувал, защото е бил в чужбина. "Да, сигурно и опозицията, и управляващите ще бъдат обвинявани, че не следят това, което се гласува в зала, но този текст е бил безспорен в комисията", оправдаха се от БСП. "Чухте с какъв монотонен глас председателят чете този текст. Съвсем нормално е да не бъде забелязано разминаването", каза Манолова.
26
3663
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
26
 Видими 
30 Март 2010 23:19


Весело си живеем.


31 Март 2010 00:02
Стругарката ЦеЦка - обратно в ПУЦ-а!
31 Март 2010 00:41
ааа, цъ, тоя казус не е за майтапи с цецка. тука требва комисия и пълно и публично разследване. ако трябва, да наемат и зала 1 на хендеко, че да може всеки да ходи да слуша, че нещо много версии се събраха и не се знае ни кой мъти водата, ни кой е шарана.
31 Март 2010 00:51
Да се обеси не бива да се остави жив!Да се обеси не бива, да се остави жив!Аре сеа да учим български правопис и препинателни знаци.Аман от неграмотници.

tode3n
31 Март 2010 03:00
"Да, сигурно и опозицията, и управляващите ще бъдат обвинявани, че не следят това, което се гласува в зала, но този текст е бил безспорен в комисията", оправдаха се от БСП.
Тук също са "налице данни за престъпление" , при това рецидив, и не чакаме БСП да сезира прокуратурата (самопризнанията не са достатъчни за осъдителна присъда), нито прокуратурата да се самосезира (да обвини партията - майка-хранилница!?). Най-добре водевилът да бъде прекъснат отма.
31 Март 2010 06:04
Ц.Ц. е била съдия, нали? Може да си представим решенията й като такава. Правилно колегата казва, че е за ПУЦ. Най- добре в инструменталната. Там ако сбърка, ще я полравят. "Казах ти, да ми дадеш чук, ма! Не ща тесла!"
31 Март 2010 06:28
Леля Цецка - реализацията на мечтата на чичко Ленин всяка готвачка да управлява държавата!
Повече по темата - Блогът на Генек


31 Март 2010 07:25
От написаното става ясно, че НС никога не е имало достатъчно сигурни процедури за работа. А президентът е трябвало да се намеси още при първата поправка на техническа грешка без негов подпис. Няма малки и големи пропуски в процедурите.
31 Март 2010 08:10
Те "грешките" не са от вчера според Георги Крушков - шеф на "Дакси"
31 Март 2010 08:50
"Кореспонденция между НС и редакцията на "Държавен вестник" по въпроса за поправката в закона за наркотиците не е открита." Това се разбира пък от отговора на главния секретар на парламента Иван Славчов.

Ало, другият пуцаджия, прочети Закона за Държавен вестник , не пропускай чл.2, където пише, че вестникът е Дирекция към Народното събрание.Нямало кореспонденция?А как има публикация?Нали законът изисква писмен текст, заверен с подписа на Председателя на НС, писмен Указ на Президента!Къде са?Май че идеята е пешкира да опере гл.редактор на вестника Коева, публикувала на своя глава една хвърчаша хартийка.Ама този закон определя Предеседателя на НС за главен отговорник за дейността на вестника?!Пуцаджийска лабота, а по принцип-ГЕРБерска.
31 Март 2010 08:50
Аз ще се съглася с Галя2, че това по-скоро е хронично заболяване. Понякога израз на чиста глупост, а понякога израз на гол интерес... И в подкрепа на горното ще се опитам да разкажа накратко как в миналото НС беше приета една СТРАТЕГИЯ. Стратегията беше подготвена на ниво проект от съответното Министерство и по надлежния ред влезе в ресорната и няколко други комисии. Ресорната я обсъди текст по текст, като предимно си политиканстваше, но все пак имаше и смислени корекции. Както и откровено малоумни. После, обаче, от НС решиха, че не им се нанасят корекциите, не им достигаха нещо сътрудници или друг ресурс явно и в разрез със всякакви правила накараха Министерството да нанесе поправките. И след това, загубиха диска, на който беше коригирания вариант. И май дори не разбраха, не знам... или незнаен експерт към комисията замете следите... Но в пленарна зала се прие първия текст, одобрен от МС, но без корекциите на представителите на върховната власт в БГ. "И никой не разбра....."
31 Март 2010 10:13
Така ще е щом като от 1944 г. в БГ управлява политическата фекалия и помия и си пази ръководната роля а ..... ядрени физици берат маслини в Гърция.
Е леля Цецка защо е председател на НС? Я поразровете дали въобще има валидна диплома, че за 3 години как се става правист!!
31 Март 2010 10:45
Orlinе,
Това пред удивителните и въпросителните е обосновано, но---сигурно е топ-държавна тайна, разгласяването на която застрашава стабилността на нестабилната държава, а питането-заплашва личната сигурност на любопитния.Къде ти /ни/ е интереса за питане?
31 Март 2010 10:56
Скандалът с наркозакона удря сериозно двама от ГЕРБ
Това не е вярно. Скандалът удря по ГЕРБ като цяло. Няма друг случай, когато дадена партия да си е позволила такова грубо нарушаване на Конституцията и Законите на Република България.
31 Март 2010 12:04
Хyz, най-страшното е, че тази партия дори не показва наченки на осъзнаване на проблема. Всички се държат като, че това е нормално ежедневие за парламента. И започваме да се питаме простите люде, дали не е такова.
И се оказва, че не е. Остава сега целокупния народ да следи дали текстовете, които се гласуват, съответстват на публикуваното в ДВ.
31 Март 2010 12:31
комплексираните и неумели българските политици обичат да имат помощнички като цецка - зависими хора, чиято вярност и жертвоготовност е право-пропорционална на некопметентността им.
31 Март 2010 12:38
Аз пак да си кажа моето:
Никакво Цецка-оставка!
Пълно разследване. Не от комисия. От ДАНС.
Установяване на всички виновни лица.
Съдебен процес за противодържавен заговор.
Строги присъди.
Оставка на Цецка - само ако е минала по допирателната.

Редактирано от - Сократ-май на 31/3/2010 г/ 12:39:49

31 Март 2010 12:45
Много лобисти в ГЕРБ, най-напред Нона Караджова за закона за ГМО, после пак тя за концесията на ВиК"Министърът на екологията Нона Караджова помоли Расмусен да сподели наблюденията си за публично-частното партньорство във ВиК сектора, за което настояват различни бизнес кръгове. Наскоро например Росен Плевнелиев съобщи, че се разглежда възможността всички ВиК дружества в страната да се дадат на концесия, каквато в България има само в столицата. Отговорът на еврочиновника обаче разочарова присъстващите, защото Расмусен категорично заяви, че България има да усвоява 1.3 млрд. евро за водния сектор и при това положение няма защо да кани частници." , сега пак лобизъм за наркозакона.Няма да е лесно ББ да изчисти ГЕРБ от тях.
31 Март 2010 13:31
suhar,
слава Богу, но поне засега поне Цецка съдия не е била... Нищо че много други цецки и рабфаковци са били и още са. Цецка обаче е била "само" текезесарски и общински юрисконсулт, след което станала айдукат (с извинение към всички почтени адвокати), вкл. пак на общината в Плевен. И когато прелестната й текезесарска кандидатура беше гласувана, никой не обърна внимание на шумотевицата около един забавен конфликт на интереси, който е имала точно като айдукат на същата община. Нямаше Свиня коалиция, нямаше Янета, нямаше други принципни клоуни. ББ предлага, реформаторите гласуват.
Рабфак рулззз / RabFuck rulez...
31 Март 2010 14:05
у Калафоня да края на годината ще я легализират/сега е декриминализирана/, а смешната ни държава с една запетая не може да се справи
31 Март 2010 15:05
Може ли някой запознат да напише най-интересните моменти от закона(проекто)?
31 Март 2010 18:28
А дали, все пак, някой не се понагушил със зелени хартийки при този скандал или с каквито там от тези в обръщение?

Днес разбрах, че г-жа Манева си била построила един малък палат, едва ли не с НДК размери. Приличал на отворена книга?! Да не е бил "случайно" и този "генно модифициран"?
31 Март 2010 19:26
Бе ГЕРБера дрога ли беше?
31 Март 2010 22:05
За гербера не знам, но в руските лагери правят дрога от чай.
01 Април 2010 17:19
Май си отглеждаме доста лобисти на "бизнес кръговете" в тоя парламент.
Пък леля Цецка, горката, хем е късогледа , хем и късопаметна - на нея все и убягва тоя момент.

До кога ли ще си излиза чистичка от тия скандали - ни лук яла, ни мирисала...?
01 Април 2010 21:55
Незабавна оставка и на двамата, разследването отделно.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД