:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 352
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Български скиори тестваха олимпийската писта в Сочи

Георгиев и Чонгаров участваха в първото алпийско спускане в руския курорт
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Лидерът в класирането за малката купа в дисциплината Дидие Кюш лети по трасето в Сочи по време на историческата първа тренировка преди съботното спускане.
Точно 2 години преди откриването на зимната олимпиада в Сочи домакините направиха първия реален тест на трасето, където ще се проведат ски състезанията в алпийските дисциплини на игрите през 2014-а. Бойното кръщение на пистата "Роза Хутор" в местността Красна поляна бе вчера в първата от предвидените три тренировки преди спускането и суперкомбинацията за Световната купа в събота и неделя (11-12 февруари).

В историческото за Сочи състезание участие взеха и двама българи - националите Никола Чонгаров и Георги Георгиев постигнаха съответно 54-то и 67-о време сред 73-ма финиширали от 80 стартирали. Най-бърз в тренировката бе Ханес Райхелт (Ав), който единствен премина 3,5-километровото трасе за по-малко от 2:13 мин. - 2:12,91. Второ време даде Дидие Кюш (Швейц) - 2:13,16, а трети се нареди пусналият се пръв Бенджамин Томсен (Кан) с 2:13,60. Нашите останаха съответно на 7,10 сек. и 10,22 сек. зад Райхелт.

"В подготовката и провеждането на състезанието участваха хиляди хора от много служби и организации - разказа руският зам.-министър на спорта, туризма и младежката политика Юрий Нагорних. - Както се вижда, координационният щаб, в който влизат над 100 души, се е справил забележително и всичко е готово за големите състезания. Безусловно основната задача сега е да проведем успешно стартовете за Световната купа, които ще са първите в историята на руския спорт."

Същевременно бе направена първата репетиция и на стадиона за биатлон в Красна поляна. Проведен бе спринт на 7,5 км за купата на Русия за жени. Най-бърза бе Даря Новикова, следвана от Лариса Кузнецова и Анна Кунаева.
1
721
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
09 Февруари 2012 00:10
Тия двамата са смешни, гледах ги преди няколко дена на комбинация, с 3-5 секунди закъснение. Туристи! Не ме разбирайте погрешно, искам да не е така.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД