:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 270
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ФИФА започва разследване на контролата ЮАР - България

ФИФА започва разследване на подозренията, че контролите на националния отбор на Южна Африка преди световното първенство през 2010 г. са били манипулирани, съобщиха от местната футболна федерация. Сред съмнителните контроли е и проверката срещу България, завършила 1:1.

Представители на световната футболна централа ще пътуват до Йоханесбург, за да се запознаят на място с информациите, а от местната федерация обещават пълно съдействие за разследването на скандала. Лично шефът на сигурността на ФИФА Крис Ийтън, който оглавява комисията за борба с уредените мачове, ще посети Южна Африка в началото на март.

От федерацията на ЮАР не назовават подозрителните срещи, но по информации в тамошни медии възможните уредени мачове са контролите срещу Колумбия (2:1) и Гватемала (5:0). Мачовете се играха през месец май, седмици преди Мондиал`10. Още два мача на "Бафана-Бафана" са посочени като съмнителни - единият е срещу България (1:1), а другият срещу Тайланд (4:0). Срещите са организирани от сингапуреца Уилсон Раж Перумал, който в момента е в затвора именно заради манипулиране на мачове.
1090
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД