:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 357
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Уволненият директор: "Арена Армеец" има вечни проблеми

Спортният министър не дойде нито веднъж да обсъдим работата на залата, разкри Венцислав Генков
Венцислав Генков изкара на поста си само 6 месеца, след което бе уволнен за решение, което нито е негово, нито е приведено в действие от него
"Арена Армеец София" тепърва ще създава проблеми в транспортните комуникации на столицата, но причина за тях никога няма да бъде паркингът пред залата - платен или безплатен. Това прогнозира пред "Сега" бившият директор на съоръжението Венцислав Генков, който във вторник бе уволнен по нареждане на министър-председателя Бойко Борисов.

Като причина премиерът посочи въведената преди два месеца такса "паркинг". Тя бе определена с решение на държавното дружество "Национална спортна база" ЕАД (НСБ), стопанисващо обекта на 4-ти километър в София. Според Генков обаче той е станал просто изкупителна жертва, а т.нар. многофункционална зала страда от цялостна инфраструктурна несъстоятелност.

"Набеждават ме за неща, за които нямам никаква вина - сподели Генков пред "Сега". - Решението за въвеждане на платен паркинг бе взето от НСБ. Аз нито съм предлагал, нито съм гласувал. Нашата идея бе да пробваме с външна фирма да стопанисва паркинга, но не се получи."

Според изгонения шеф обаче паркингът все пак не може да бъде напълно безплатен, понеже това ще води до допълнителен хаос преди големи събития.

"Тогава всеки паркира където си иска. Няма никакъв контрол - мотивира се Генков. - Ако няма такса "паркинг", услугата трябва да бъде калкулирана в цената на билетите за залата, което пък означава автоматично оскъпяване. Това също едва ли ще се хареса на публиката. Новият началник (б. р. - дипломираният физик и кризисен съветник на финансовия министър Симеон Дянков - Ивайло Георгиев) още не казва какво възнамерява да прави. Аз лично не смятам, че той е подходящият човек за тази работа. Не е експерт в тази област."

Генков допълни, че онзи ден никой не се е свързал с него, за да му съобщи решението на премиера да бъде освободен. Борисов разпореди това да стори спортният министър Свилен Нейков, който явно е прехвърлил отговорността Генков да бъде уведомен на някой друг по веригата, докато тя се е скъсала окончателно.

"Министърът не дойде нито веднъж в залата да говорим по работа. Появи се 3-4 пъти по събития и това беше всичко - разкри Генков. - А залата има много проблеми и те са завинаги. Задръствания ще има винаги, понеже улицата отпред е много тясна и се влива директно в кръговото платно на бездруго натоварения бул. "Цариградско шосе". Повдигахме въпроса неведнъж, но всичко, което главният архитект Петър Диков направи, бе да ни уведоми, че в генералния план на София имало заложен тунел от бул. "Шипченски проход" до бул. "Г. М. Димитров". Къде е този тунел?! Всъщност към момента решение на проблемите на "Арена Армеец" няма."
1
3105
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
09 Февруари 2012 19:11
Ако няма такса "паркинг", услугата трябва да бъде калкулирана в цената на билетите за залата, което пък означава автоматично оскъпяване

Каква услуга и какво ще и се калкулира?! Какви са разходите на Арена Армеец по поддържането на изграден паркинг? Две кутии боя годишно! Хайде да не хвърляме прах в очите!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД