:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 212
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Ауди А4" се доближава до батковците си

Новият седан е по-технологичен и с по-икономични двигатели
СНИМКИ: ИНТЕРНЕТ
---------------
Седанът "Ауди А4" и неговите предшественици са най-популярните модели на компанията за последните 39 години, като за този период са регистрирани над 10 милиона продадени автомобила. Затова и всяка промяна и осъвременяване на модела от Инголщад е важна новина за германския производител.

Така дойде редът на машината за моделната 2012 г., като допълненията имат за цел да задържат модела в челото на продажбите на луксозни компактни автомобили. А там конкуренцията е жестока, още повече че съвсем наскоро големият конкурент БМВ показа новата 3-та серия. Затова и новата А4 вече разполага с всички технологии, които имат нейните "батковци" A8, A7 и A6.

На пръв поглед промените в седана А4 не са много, но при по-внимателен преглед нещата се оказват доста по-различни - с нов вид са предницата, броните и капака на двигателя. Преработена е формата на фаровете и мигачите - така те се вписват в дизайнерската концепция за това как трябва да изглежда екстериорът на освежения А4 и, естествено, не можем да пропуснем и стилизираните LED елементи в светлините.

Промени има и в интериора - нови волани, по-качествени материали и дори леко опростяване на управлението на системата MMI, която обединява аудиосистемата и навигацията. Новото А4 разполага с нова мултимедйна система с удобна навигация с възможност за включване на CD плейър или мобилен телефон. Воланът и седалките са удобни и разполагат с възможност за много положения, но най-важното е системата Audi Drive Select, с която можете да зададете различни програми за поведението на пътя. Те са спортна, комфортна, икономична и индивидуална и това дава огромен плюс на автомобила.

Най-важното обаче са двигателите, които са в състояние да задоволят вкуса на всеки. Атмосферни вече няма, а всички са снабдени със старт-стоп система. Базов за А4 е новият 1.8 TFSI, който сега развива 120 или 170 к.с. Има и 2.0 TFSI (211 к.с.), както и трилитров 3.0 TFSI (333 к.с.), който се слага на Audi S4. С него седанът ускорява за 5.0 секунди и има среден разход на гориво от 8.0 литра на 100 км. Максималната скорост е ограничена до 250 км/час. Този мотор е достъпен и във версия с 272 к.с., която заменя стария 3.2-литров, атмосферен V6.

Двулитровият четирицилиндров турбодизел 2,0 TDI се предлага в 5 варианта на мощност - 120, 136, 143, 163 и 177 к.с., а трилитровият V6 3,0 TDI сега развива 204 или 245 к.с. При всички варианти разходът на гориво е свален средно с 11% в сравнение с предишната версия на автомобила.

Другата новост е, че при А4 вече няма да се слага обикновена автоматична скоростна кутия. За четирицилиндровите мотори се предлага 6-степенна механична трансмисия или безстепенна вариаторна multitronic (за моделите с по-малка мощност). Другият вариант е роботизираната седемстепенна трансмисия с двойно сцепление S tronic, която се слага на версиите със задвижване и на четирите колела.

Новост има и при шасито. Задното окачване е променено, като това е наложило пренастройка на амортисьорите. Воланът разполага с електрически усилвател, което също помага за намаляване разхода на гориво. А4 разполага със системата Аctive line assist, която помага на автомобила да остава на пътя. Има и система Audi Side Assist, "сканираща " пътя за т.нар. "слепи петна", както и Break recommendation, следяща за състоянието на водача. Тя може да регистрира евентуални признаци на умора при водача и да "го посъветва" да спре и да изпие едно кафе, за да възвърне силите си. Налице е и адаптивен круз-контрол, който предотвратява сблъсък на пътя при скорост до 30 км/ч.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



А4 е отличникът на DEKRA



Германският модел Audi A4 получи отличието "Най-добър от всички класове" според резултатите на ежегодното проучване на авторитетната световна организация DEKRA. За излъчването на победител в категорията "Най-добър от всички класове" експертите на организацията са отчели целия период на автомобила на пътя и настъпилите промени в съответствие с пробега. В тази категория най-добър автомобил според докладите на DEKRA е Audi A4 с индекс 82.8%. Тази година трикратният победител Audi A6 с 81.9% отстъпи короната на по-малкия си брат. Автомобилите Audi са известни със своята надеждност и при съвестно техническо обслужване те служат на собствениците си много години. Именно с това се обяснява засиленият интерес към употребяваните автомобили Audi със сервизна история, поради което те държат висока цена и имат най-малък процент на обезценяване.

 ----------------
 ------------------
 -----------------
 ----------------
1526
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД