:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 222
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Фетел: Титлата вече е близо

В неделя Формула 1 ще има своя девети трикратен световен шампион
Развръзката в борбата за световната титла във Формула 1 бе отложена за последното състезание - идния уикенд в Сао Пауло за Гран при на Бразилия, след като в предпоследния старт - за Гран при на САЩ в Остин, шампионът в последните два сезона Себастиан Фетел ("Ред Бул") остана втори, а единственият му конкурент - шампионът от 2005-а и 2006-а Фернандо Алонсо ("Ферари") - трети.

Победи Люис Хамилтън ("Макларън"), но фокусът на вниманието си остана насочено към битката за титлата. Преди състезанието всичко изглеждаше в полза на Фетел. Германецът имаше първа стартова позиция, а Алонсо даде едва 9-о време в квалификациите. Наказание на Себастиан Грожан ("Лотус") и преднамерена смяна на скоростна кутия на болида "Ферари" на Фелипе Маса (това по правилник връща с 5 места в стартовата решетка) обаче "избута" испанеца 7-и. Алонсо се възползва максимално добре и още в първата обиколка вече бе 4-ти, а после Марк Уебър ("Ред Бул") отпадна заради проблем с алтернатора и асът на "Ферари" излезе трети. На това отгоре в 43-тата обиколка Хамилтън изпревари лидера Фетел и спечели своята 4-та победа този сезон.

Разликата между Фетел и Алонсо стана 13 т. Това означава, че 4-то място в Бразилия (12 т.) прави от аса на "Ред Бул" трикратен шампион, дори и при победа на испанеца. Защото тогава двамата ще се изравнят на върха, но Фетел ще има повече победи през сезона - 5:4. При всички положения обаче ще има трикратен шампион, което се е удавало само на осем досега - Михаел Шумахер (Гер, 7), Хуан Мануел Фанджо (5), Ален Прост (Фр, 4), Джак Брабам и Джеки Стюърт (Вбр), Ники Лауда (Ав), Нелсон Пикет и Аертон Сена (Браз) - по 3.

"Състезанието беше невероятно, но и тежко. Люис имаше една възможност и я използва. Сега трябва да направим още една крачка в Бразилия. Титлата вече изглежда по-близо", каза Фетел.

"Този уикенд е като победа за нас, изгубихме само три точки. Отиваме в Бразилия с възможността да се борим за шампионата. Трябва да се гордеем със себе си", каза пък Алонсо.
2
935
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
19 Ноември 2012 20:31
Намирисва на интересен завършек. Засега дават 60% вероятност за дъжд, но не се знае до неделя. А в Сао Паоло обикновено вали. И най-добрият на дъжд е Алонсо.
Един подиум на Алонсо и още един повреден алтернатор в колата на Лимонадения или някой карамбол и току виж пак се повтори драмата от 2008 г., когато Маса пресече финала като световен шампион, но 3-4 завоя след него Чернев изпревари Глок и си взе нужните му 4 т. от 5-тото място.
Както и да завърши тази година определено беше интересна. Дано догодина Лотус добавят още малко скорост и Кими знае как да я използва, Мак още малко сигурност и бърза адаптация на Чеко, Ферари да вземат най-накрая да направят КОЛА, а не каруца и Алонсо да има какво да впрегне с хъса си, Мерцедес...е, те си знаят, че средата на колоната си е за тях, но пък Чернев понякога е доста невъздържан и арогантен на пистата и може да предизвика интересни моменти. Пък и дано има изненади от Уилямс и Форс Индия.
20 Ноември 2012 01:15
Ако този "трик" на Ферари помогне на Алонсо да стане световен,това ще бъде компенсацията за грешката преди 2 години.Иначе за този на който му е хрумнало идеята-и двамата пилоти минаха на чистата страна на пистата и спечелиха няколко места още при старта а накрая трети и четвърти-максималното кето можеха да постигнат,предвид ограмната разлика с втория и първия.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД