:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 673
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА

Лекувайте се според датата на раждане

В сезона на настинките наблегнете на укрепващи организма билки
От зодията на човек зависят много неща, твърдят астролозите. Дори и лечението. Не става дума обаче за някое тежко заболяване, за което си трябва лекар, а за досадните настинки, характерни за този сезон. Според специалистите по зодии всеки човек може значително да заздрави организма си, стига да приема подходящите билки и храни. Те пък зависят най-вече от датата на раждане.

Дали по този начин кашлицата и синузитът ще преминат, не се знае, но не пречи да се пробва. А и от билките организмът на човек действително укрепва. Това поне го твърдят и лекарите.



Овен

Хората от тази зодия е добре да наблегнат на храни, съдържащи повече витамин А, В1 и С. Ако усетят неразположение, не пречи да пият няколко дни сутрин на гладно разтворим вит. С. Подходящи за зодията са синап, чесън, босилек, дафинов лист, черен пипер, мента, лайка, лавандула. Добре е в сезона на настинките да пият всеки ден чай от мента и да хапват по една глава чесън дневно. А при стомашно неразположение могат да направят лек масаж на мястото с ментово масло (продава се в аптеките) в посока на часовниковата стрелка.



Телец

Витамините, които обикновено липсват на Телеца, са А и Е. В късната есен хората от този знак могат да приемат профилактично тези витамини, но само след консултация с личния лекар! Иначе не пречи да пият сироп от бъз, подсладен с мед и чай от салвия. При стомашни неразположения пък е подходяща отварата от бял равнец.

Също така е важно да пият големи количества вода при настинка, за да не се обезводнят. По принцип, когато са болни, хората от тази зодия престават да се хранят и пият малко течности, така че подобна опасност съществува.



Близнаци

Представителите на този зодиакален знак следва да наблегнат на храни, от които могат да си набавят вит. В, С, D и E. При леко неразположение е добре да пият няколко поредни дни на гладно разтворими комбинирани витамини. Що се отнася до билките, то на Близнаците се препоръчва основно валерианата, която има и успокояващ ефект - нещо, необходимо за опънатите им нерви.

Много добре би подействало и ако всяка сутрин изяждат по една порция овесени ядки с кисело мляко и мед. Това ще ги предпази от типичните есенни заболявания и ще укрепи организма им.



Рак

За Рака много подходящи са ударните дози от вит. В2, С и Е, щом го застигне настинката. Иначе трябва да наблегне на розмарина във всичките му начини на употреба - под формата на чай, комбиниран с други билки; като подправка към яденето и като спиртен извлек, с който да масажира раменете и гърдите при леко неразположение. Извлекът се прави лесно - достатъчно е да топнете едно клонче от билката в силна ракия или спирт. След няколко дни сместа ще е готова за употреба.

Другото, което често мъчи Раците, са стомашните неразположения. Те се проявяват почти винаги при настинка. За целта помагат масажите с етерични масла, винаги в посока на часовниковата стрелка.



Лъв

Лъвът обикновено страда от липса на витамините С и Е. Затова за него е просто задължително в този сезон да направи една профилактична серия от една седмица, в която всяка сутрин да пие разтворим вит. С. Това ще го подготви да посрещне по-здрав евентуалните настинки. Отделно трябва всеки ден да пие чай от мента и да поръсва обилно храната си с пресен копър и магданоз.

Астролозите препоръчват на Лъва и еднодневна плодова диета веднъж в седмицата като превантивна мярка срещу настинки. Изглежда странно, но може пък и да помага.



Дева

Всички витамини от група В са подходящи за Девата, така че представителите на тази зодия трябва да наблегнат на храни, които ги съдържат. При най-лекото неразположение те трябва да пият чай от мащерка, и то в големи количества - например по 1 л дневно. Идеална е комбинацията от мента, мащерка и валериана, също под формата на чай.

Топлият гръб е нещо, което ще предпази хората от тази зодия от евентуални настинки. За целта най-добре помага класическата електрическа възглавница, с която Девите могат да затоплят вечер слабото си място.



Везни

Везните имат нужда от витамините А и С. Най-добре е обаче да ги приемат чрез храна, а не под формата на таблетки. За целта особено подходящо е покълналото жито. Също както при Девите, и хората от тази зодия е добре да пият големи количества чай от мащерка. На Везните се препоръчва също така да подправят и храната си с мащерка. Другата полезна подправка за тях е джодженът.

Макар и странен за някои, но полезен, особено в случая с Везните, е чаят от джоджен. С него се регулира и кръвното, независимо дали е високо или ниско.



Скорпион

За Скорпионите витамините В, С и Е са много важни. В сезона, когато зачестяват настинките, хората от тази зодия могат да направят едноседмичен курс с разтворими мултивитамини. По този начин ще заздравят организма си, а и ще се застраховат срещу евентуално прихващане на болестта.

Що се отнася до билките, то за Скорпионите наличието на босилек на масата е много важно, както и изсушена коприва. Също така от значение е и пелинът. Помага и под формата на вино.

Синузитът доста измъчва хората от тази зодия. Положението може лесно да се облекчи с инхалации с евкалиптово масло или чесън и лук. Вторият вариант е малко неприятен, но определено помага. Трябва само да се нарежат ситно по 2 глави лук и чесън, след което да се залеят с вряща вода.





Стрелец

Стрелецът е сред онези щастливци, които рядко страдат от настинки или синузити. А ако това се случи, то им минава доста по-бързо и безболезнено, отколкото на хората от другите зодии.

Това обаче съвсем не означава, че те трябва да оставят нещата на волята на природата. Нищо не пречи да се подсилят с подходящ чай. В случая със Стрелците най-добрият вариант е чай от салвия. Храната им пък през зимата трябва да се подправя с майорана.

А ако вече са пипнали някакъв вирус, добре е да пият големи количества чай от бъз, от мента, от лайка и от шипка. Но не смесени. Особено помага чай от лайка с разтворена в него сода. Неприятно е обаче.





Козирог

Витамините А, С и Е са обикновено онова, което липсва на Козирозите. Единият вариант е да си ги набавят чрез разтворими комбинирани витамини, но без това да продължава твърде дълго. Другият вариант е да наблегнат на храни, които ги съдържат. Второто поне не е никак трудно.

Дюлята е сред най-препоръчваните храни за хората от този зодиакален знак. Тя между другото може да им спести неприятните настинки, смятат астролози.

Много подходяща терапия през есента е с мед и живовляк. За целта в половин буркан от детска храна мед се сипва супена лъжица изсушен и нарязан много ситно живовляк. Яде се по три пъти на ден по една чаена лъжичка.



Водолей

И на Водолея се препоръчват същите витамини, както на Козирога. С едно изключение обаче - без вит. А. При настинка хората от тази зодия би било добре да пият една седмица разтворим вит. С.

В друго отношение пък Водолеят прилича на Скорпиона. Тоест на него му се препоръчва да пие по чаша бял или червен пелин вечер. Поне това е най-целебната билка за представителите на този знак.

А ако настинката е свързана със стомашно неразположение, най-подходящ е масажът с ментово масло, комбиниран с чай от мента.

И още нещо - Водолеите трябва да внимават през студените месеца краката им да са винаги топли.





Риби

При Рибите нещата са малко по-различни, отколкото при останалите зодии. В смисъл, че при почти всички зодии препоръчваните витамини са В, С или А. Тук обаче става дума за Е и D, плюс С, разбира се.

Не е зле Рибите да добавят към храната си в този сезон соеви кълнове и водорасли. Могат да ги намерят в китайските магазини. А за билки идеалното съчетание е от глог, мента и валериана.

Добре е хората от тази зодия два пъти в годината да правят едноседмично или двуседмично прочистване с пресни плодове, салати, покълнало жито и мед. Така ще заздравят организма си и определено ще боледуват по-малко.
1200
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД