:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 663
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
РОЗОВ СВЯТ

Мединилата е любимка на феновете на стайната зеленина

Ефектното цвете е родом от Филипините и е сред най-лесните за отглеждане
Познавате ли растението мединила? Името му звучи необичайно и не твърде популярно. В действителност обаче това е едно от любимите растения на градинарите - било то лаици или майстори в тази област. Причината за което е само една. Мединилата е сред най-атрактивно цъфтящите стайни зеленини.

За огромната й популярност допринася и лесното отглеждане. Ако имате такова растение в дома, то знайте, че няма да се наложи да полагате много грижи за него.

Мединилата е родом от Филипините, затова и обича светлината и влагата. За да расте нормално цветето в жилището, трябва да му изберете достатъчно осветено място. Свежият въздух е също от значение. През лятото обаче пазете растението от преките слънчеви лъчи. В този период



най-добре го дръжте на сянка



Що се отнася до влагата, то през лятото мединилата се полива обилно, но с вода, която е престояла открита 24 часа. Внимавайте обаче почвата да не подгизва. Веднъж седмично правете и бани на цялото растение. Оросяването на листата пък трябва да е в най-лошия случай през ден. Торенето е веднъж седмично, а най-подходяща е течната тор, добавена към водата за поливане.

Мединилата не е капризна към температурите, но все пак не се чувства добре, когато термометърът падне под 15 градуса. Всъщност през зимата растението трябва да се държи в стая, в която температурата е 15 градуса. Светлината е от значение. През лятото цветето се чувства добре на стайна температура, така че не го вадете на открито.

Когато му избирате място в дома, имайте предвид, че става много разклонено. Щом красивите цветове прецъфтят,



трябва веднага да ги отрежете,



и то от основата им. А когато се покажат първите цветни пъпки, не трябва да пипате саксията и да я местите от едно място на друго.

Подрязването по принцип се прави през пролетта. Тогава може да подмените и пръстта. Най-подходяща за мединилата е обикновената градинска пръст.

Най-ефектни при това растение са цветовете му. Те издържат със седмици, огромни са, розови и свежо контрастират на тъмнозелените лъскави листа. Освен това висят на гроздове, като във всеки един може да има до 100 дребни цветчета. Впечатляващо, нали?
795
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД