:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 726
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
СТРАННИ ЕКЗЕМПЛЯРИ

За котките и котешките опашки

Ако попитате габровците за котката и опашката й, те веднага ще ви обяснят, че въпросният атрибут на мацата е редно да бъде отрязан, за да се затваря по-бързо вратата и да не изстива стаята. Ако попитате обаче градинарите, те ще ви разяснят, че като се каже котешка опашка, всъщност иде реч за едно от най-популярните саксийни растения. То между другото е доста разпространено и у нас.

Проблемът му е, че трябва да се отглежда по всички правила, за да добие онзи привлекателен вид, който има от снимките в енциклопедиите за цветя. Това всъщност не е чак толкова сложно, стига да знаете точно как да го постигнете.

Основното, което трябва да знаете за котешката опашка, е, че тя досущ като домашните животни, чието име носи, обича топлото. За разлика от маците обаче растението обича и влагата. Ако не подсигурите тези две неща, цветето ви ще бъде нападнато от разни дребни гадинки и нищо чудно да се простите завинаги с него.

Мястото на котешката опашка в дома е на перваза на прозореца. В това отношение тя си прилича с истинските котки, тъй като и те обожават да се излежават точно там. Трябва обаче да изберете прозорец, който не се огрява прекалено директно от слънчевите лъчи.

Поливането е от огромно значение. Почвата трябва да е винаги влажна при пипане, но не и да прилича на блато, а листата е добре да се оросяват поне два пъти седмично с филтрирана вода. През пролетта и лятото ще се наложи и да торите, при това всяка седмица.

Внимание! Както котките могат да драскат, така и котешките опашки не са безобидни. При тях даже е по-лошо - всичките им части са отровни, тъй че ако имате котка в дома, не си вземайте това растение. Със сигурност ще се простите с животното, което рано или късно ще реши да пробва от зеленината ей така, заради едната лакомия.
551
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД