:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 281
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Софиянци заплашват с бунт заради Околовръстното

Собствениците на земи, които се отчуждават заради строежа на Северната тангента на София, готвят гражданско неподчинение заради ниските си обезщетения. "От 60 ст. до 90 ст. на кв. м е неприемлива цена и тези хора ще минат към форма на протест и гражданско неподчинение", заяви общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки на заседанието на Столичния общински съвет. Жителите от кварталите Илиянци, Требич, Бенковски, Враждебна и Малашевци внесоха и декларация срещу ниските цени.

"Възразяваме остро срещу начина, по който се оценяват земите ни. Намираме предложените цени за силно занижени и крайно несправедливи", пише в декларацията. Евгения Каменова от протестиращите даде пример с 354 хил кв. м земя в землището на Бенковски, която е оценена на 298 хил. лв. Земята, която трябва да се отчужди общо, е около 450 дка.

Оценките са правени от независим оценител и от пътната агенция съобщиха, че за землищата на Бенковски, Илиенци, Требич и Малашевци не били открити пазарни аналози и затова оценката за земите е изготвена по съответната наредба. За урегулираните имоти АПИ е изискала данъчни оценки от службите и е определила двойна на тях цена за обезщетение. "Не е вярно, че няма пазарни аналози - има и те са в Агенцията по вписванията", коментира Каменова. Тя заяви, че след като всеки собственик бъде официално уведомен, ще обжалват в съда.
6
1960
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
23 Януари 2014 19:40
а тези земи какви са? за селскостопански земи, от години изложени на екологията на кремиковци, това си е съвсем добра оценка. виж, ако са в регулация - друга бира.
23 Януари 2014 19:52
аз така като смятам излиза към 1000лв на декар при средна цена за България от 300-700лв. Не че нещо ама да не е някой дебеловрат да си е купил преди време и сега сметката да не му излиза. Да не говорим, че в тая част на София само цигани и пущинаци виреят.
23 Януари 2014 21:23
"Не е вярно, че няма пазарни аналози - има и те са в Агенцията по вписванията", коментира Каменова. Тя заяви, че след като всеки собственик бъде официално уведомен, ще обжалват в съда.

Сега остана "пазарните аналози" в АВ да са още по-занижени, с оглед масовата практика да се спестяват разноски по сделките
След като ще обжалват в съда, бунтът за какво е или напоследък е модно?
Дали е време да вдигна и аз един бунт, та ако ще и домашен?
24 Януари 2014 06:41
Е, то навремето двеста квадрата в Младост бяха оценени на един милион, щото на мястото на метростанцията било можело да бъде построен МОЛ.. Юристът на общината предвидливо пропуснАл срока за обжалване. Тия във Бенковски какво мислят да строят на мястото на околовръстното? Аквапарк, или космически център на НАСА?
24 Януари 2014 08:46
алин, този случай ли имаш предвид?

Натисни тук
24 Януари 2014 15:21
Umni4ko
аз така като смятам излиза към 1000лв на декар при средна цена за България от 300-700лв.

Аз така като чета, написаното е от идиот 8 разряд, при 4-6 средно за България
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД