:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 290
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Обясненията за визитите в Сирия и Тайван вече граничат с абсурда

Участниците в двете скандални визити, които "проправят пътя на българската икономика" към Сирия и Тайван, започнаха да объркват дори собствените си обяснения. Венцислав Лаков от "Атака" обясни, че е бил в Тайпе, за да се запознае със страната. "Личният ми телефон е тайвански, компютърът ми е тайвански, таблетът ми също е тайвански. Тайван присъства в България като производител", аргументира се той. Той обясни, че неофициално нашите депутати са посетили тайванския парламент и са се срещнали с председателя на комисията по външна политика. Организаторът Румен Йончев (КБ) пък обяви, че посещението им по никакъв начин нямало да наруши отношенията на България с Китай. На въпрос защо са пристъпили забраната на шефа на НС Михаил Миков да ходят в Тайван Йончев отвърна: "Михаил Миков е против, но той не е директор на прогимназия, който спира, пуска, разрешава и забранява личните и неофициалните контакти на народните представители. На свой ред Миков не даде вид на обиден и обяви, че визитите са частни и не ангажират парламента и прехвърли топката в ПГ, тъй като "мандатът на народния представител е свободен както във вътрешнополитическите изяви, така и в пътуванията, контактите". Външният министър Кристиан Вигенин успокои, че посещението не е повод за дипломатически скандал с Китай, тъй като страната ни е достатъчно последователна в позицията си.

Вчера част от делегацията в Сирия хвърли нова светлина върху нещата. Оказа се, че целият масраф е поела Асоциацията на сирийците в България, а не фондация "Славяни" на социалиста Захари Захариев, както твърдеше соцдепутатът Страхил Ангелов. Ангелов още щом стъпил в хотела, започнал да плаща от джоба си и да събира фактури. Делегацията е била от 13 души, но така и не стана ясен пълният й състав. Политологът Румен Дечев обясни, че целта им е била да се запознаят със ситуацията на място заради информационното затъмнение от световните медии. Той се представи от името на Национално социално движение и уточни, че са имали срещи освен с премиера и председателя на парламента и с представители на управляващата партия БААС. След което обобщи, че "за втори път след Виетнам световният империализъм стъпи накриво".

Имената на бизнесмените бяха спестени, освен на известния вече референт за Сирия Димитър Угринов и Иван Ганчев, но не бе обяснено кой е той. Те представили редица проекти, без да стане ясно какви. От асоциацията обявиха още, че 70% от намиращите се в България сирийци искат да се върнат в родината си. Управляващите обещали да поемат разходите за пътя дотам, а на загубили жилищата си да се предоставят временни.



3
1926
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
23 Януари 2014 21:30
Вчера част от делегацията в Сирия хвърли нова светлина върху нещата. Оказа се, че целият масраф е поела Асоциацията на сирийците в България, а не фондация "Славяни" на социалиста Захари Захариев, както твърдеше соцдепутатът Страхил Ангелов. Ангелов още щом стъпил в хотела, започнал да плаща от джоба си и да събира фактури.

Хем делегация, хем неофициална, хем частно посещение, хем фактури...
В крайна сметка?
23 Януари 2014 21:36
Че той целият ни живот от 23 години досега си е пълен абсурд, отвсякъде. Как така се “СЛУЧИ“ та ги изтърваха тези момчета, които решиха да идат на място и да разберат аджеба, дали нашите медии не лъжат, лъжат и то толкова абсурдно, че повече не може. Когато Плевналиев посрещна бандягите от Сирийската “освобободителна армия“, когато ни пълниха ушите, че за всичко бил виновен режима на Асад и ние се наредихме автоматически между приятелите на сирийския народ, всичко беше нормално, сега, когато трябваше да се надникне на место, макар, че ни платиха масрафа, отново се “ случи“ абсурдното.
Thierry Meyssan. Quand on parle de l’opposition syrienne, on parle de personnages fantoches qui interviennent au nom des puissances extérieures qui sont aujourd’hui onze et qui se sont réunies sous le nom des « Amis de la Syrie ». Ensuite la Conférence de Genève vise à établir la paix en Syrie. Elle est basée sur un accord préalable passé entre la Russie et les États-Unis, il y a déjà un an et demi, mais qu’il s’est avéré impossible de mettre en œuvre jusqu’à présent

États-Unis sont les donneurs d’ordres dans cette guerre…États-Unis ont délégué leur pouvoir de guerre d’abord à la France et à la Grande-Bretagne et aux puissances régionales qui se trouvent là, à savoir : la Turquie, la Jordanie et puis successivement le Qatar et l’Arabie Saoudite.
Натисни тук
Съединените Щати са заповядващите в тази война. Те делегираха тяхната военна мощ най- напред на Франция и Англия и на регионалните сили, а имено ТУРЦИЯ, Йордания, Катар и Саудитска Арабия . и още “La guerre des Saoud contre la Syrie“ и т.н.
24 Януари 2014 12:25
Егати, никоя медия не разрови какво търси Плевню с олигарсите си в Китай.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД