:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 353
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Италиански тенисисти са уговаряли мачове

Прокуратурата в Кремона е засякла скандални разговори по "Скайп"
Италианските тенисисти Даниеле Брачали и Потито Стараче ще бъдат обвинени в организиране на нелегални залози и уговаряне на мачове, след като техни разговори в интернет бяха публикувани от италиански вестници. Въпросните разговори са се провели по "Скайп" и са част от материалите, които прокуратурата в Кремона е събрала при разследване на уговорени футболни и спортни двубои. В тях тенисистите назовават цените на своите "услуги" и обясняват схемата на действие.

В единия от тях (от юли 2007 г.) Брачали и собственик на букмейкърски пункт дискутират как да се уреди мачът между тенисиста и американския му съперник Сковил Дженкинс на турнира в Нюпорт (САЩ). Тогава Дженкинс бие с 6:2, 6:1. През 2011 г. същият човек уговаря отново по "Скайп" със Стараче финала на турнира в Казабланка (Мар). Тогава италианецът пада от Пабло Андухар (Исп) с 1:6, 2:6. Въпросният букмейкър е бил арестуван същата година.

Прокурорът Роберто ди Мартино, който води разследването в Кремона, потвърди, че записите са автентични. Той добави, че и чуждестранни тенисисти са въвлечени в схемата. Засега Брачали и Стараче не са обект на официално разследване. В момента те заедно участват при мъжките двойки на турнира за купа "Кремъл" в Москва (Рус) и там отказаха всякакъв коментар.

Италианската тенис федерация (FIT) обяви, че ще иска от прокуратурата в Кремона копия от документите, засягащи Стараче и Брачали. "Ако разследването потвърди публикуваните във вестниците разговори, ще вземем безкомпромисни мерки", закани се президентът на FIT Анджело Бинаги.

По операция "Последен залог" от средата на 2011 г. досега са разследвани повече от 100 човека, като в повечето случаи става въпрос за уговорки във футбола, но и за тенис и други спортове. По случаите работят прокурори от Кремона, Бари и Неапол.

36-годишният Брачали е специалист на двойки, докато Стараче (33 г.) в момента заема 150-о място в световната ранглиста на сингъл. През 2007-2008 г. те бяха двама от петимата италианци, които бяха наказани от асоциацията на професионалните тенисисти (АТР) да не играят между 6 седмици и 9 месеца, защото бяха залагали на тенис двубои.

Досега АТР е наложила и три доживотни наказания за уреждане на мачове - на австриеца Даниел Кьолерер през 2011 г., на сърбина Давид Савич през 2012-а и на руснака Андрей Куманцов тази година. През юли 2014-а един мъж бе обвинен, а петима други бяха арестувани при операция на австралийската полиция срещу международен синдикат за уреждане на мачове по тенис.
1151
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД