:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 252
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
АКТУАЛНА АНТЕНА

Дизайнерите се заиграват с плетивата

Крещящи меланжи, релефни фигурки и мрежести акценти все по-често присъстват върху пуловерите и жилетките
Плетените облекла не са нищо ново за модния подиум, особено през зимата. Напоследък обаче двете куки влизат в употреба и през останалите сезони, даже и през лятото. А моделите са почти универсални и могат да се използват по всяко време на годината.

Едно от доказателствата се явява този сезон на модния подиум. Става въпрос за новите мрежести плетки, които напомнят рязана бродерия. Можете да ги видите върху пуловерите и жилетките. Трудно е да се каже, че са най-практичната дреха за зимата, но пък са ефектно попълнение на гардероба, което няма да загуби практичност през пролетта и лятото. С тази забележка, че повечето стилисти предпочитат моделите в зимните им колекции да бъдат изработени от по-топла прежда - мохер или комбинация от вълна с мохер. Моделите за студения сезон имат и още едно функционално допълнение - високата поло-яка. При жилетките вариантът е шал-яка.

Освен мрежестите плетки дизайнерите предлагат и други подобрения на традиционните плетени облекла. И те обаче са по-скоро визуални, отколкото функционални. Сред новостите са инфантилните релефни фигурки - например жилетка с втъкани "плитки" от три плетени колана и пришити цветни топчета върху целия модел. Идеята е на стилистите на френската модна къща "Диор" и определено изглежда ефектно на модния подиум. Парижанката Соня Рикел пък акцентира върху плетивата с ресни, също актуални през последните месеци.

Нова визия имат и меланжираните плетива. До миналата година те бяха изработени от фини прежди, а сега влакната са толкова дебели, че резултатът прилича на тъкана селска черга. Освен това тази година меланжите са доста по-богати на цветове - в една дреха могат да намерят място 5-6 до десетина цвята.

Прави впечатление, че повечето плетива имат лежерно излъчване. Поне тези, които стоят ефектно. Доста по-традиционно изглеждат фините плетени блузи и жилетки, които могат да влязат в гардероба на деловата жена.
1283
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД