:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 370
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Само 137 души са глобени за конфликт на интереси за 6 г.

От 2011 до 2016 г. комисията за конфликт на интереси е санкционирала само 137 души, заемащи публична длъжност, като част от тях са обжалвали и са спечелили в съда. Сред тях почти няма висши представители на властта, доминират дребни чиновници и директори на малки училища, показва годишният й доклад. Откакто съществува, тя се е произнесла за 2096 души. Миналата година са образувани 249 административни производства.

След скандала с Филип Златанов в първия мандат на ГЕРБ този държавен орган вече почти не намира конфликт на интереси по сигналите, които получава. Освен това продължава да работи в непълен състав и решенията се вземат от трима вместо от петима души.

Според доклада през 2016 г. са наложени глоби в размер на 180 462 лв. Комисията е имала годишен бюджет 1.3 млн. лв., като е икономисала 307.7 хил. лв.

Органът се самосезира изключително рядко по скандали - едва 41 пъти за 6 години. Затова пък основните му приоритети са обучения, международна дейност и сътрудничество с други органи.



















1159
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД