:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 161
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Полицаи изнасяли данни от МВР за частни лица

Служители на РДВР-Кърджали са извършвали услуги на лица извън МВР, като са им предоставяли данни от автоматизирания информационен фонд на министерството, съобщи вчера шефът на дирекцията подп. Димитър Шереметев.

Това станало ясно, след като гръмна скандалът, че 407 служители на МВР са ровили нерегламентирано главно в системата за документите за самоличност за информация около ген. Бойко Борисов, вътрешния министър и шефове на национални служби. Почти всички са жени и се интересували от любопитство.

Проверка установила, че година и половина 15 души от РДВР-Кърджали са правили до 5-6 такива справки. Част от нарушителите ще бъдат освободени от работа, други преназначени.

36 пък са служителите на РДВР-Пловдив, които са търсили подобни данни, съобщи началникът й ген. Валентин Петров. Дамите обяснили, че проверявали датата на раждане и семейното положение на ген. Борисов, защото им бил идеал. Не са ясни мотивите на мъжете. Засега се смята, че всеки е влизал в системата с личната си парола, но не е изключено някои да са преотстъпвали личния си код на колеги. Тогава ще се намеси прокуратурата.
436
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД