:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,918,979
Активни 277
Страници 1,881
За един ден 1,302,066

Паси: Парламентът не може да пази тайна за въздушните коридори

Единствено правителството може да запази конфиденциалност при даването на въздушни коридори за преминаване на чужди военни самолети, заяви вчера външният министър Соломон Паси при посещението си в Бургаския свободен университет.

"Една парламентарна процедура е толкова тромава, че би блокирала на практика всяко използване на въздушното пространство. Нещо повече, при парламентарната процедура ще бъде загубена и конфиденциалността на една подобна операция", поясни Паси. Според него туристическият поток у нас е скочил с 15%, след като сме отстъпили базата в Сарафово на САЩ миналата година. "Ако едното не е следствие от другото, то изводът е, че поне по никакъв начин не е попречило", рече още той. Външният министър отказа да коментира бъдещото отдаване на концесия на летище Сарафово с мотива, че все още няма окончателно решение на правителството по този въпрос.

Паси още веднъж напомни, че чистата печалба на България при ранно спиране на III и IV реактор на АЕЦ "Козлодуй" ще е 12 пъти по-голяма, отколкото ако реакторите работят. "В момента България е договорила за периода 2004-2006 г. 1,2 млрд. евро предприсъединителни помощи. Ако се сравни това със 100-те млн. долара, които бихме спечелили от по-късното затваряне на блокове III и IV, съотношението е 12:1, т.е. спечелили сме 12 пъти повече, отколкото сме загубили", заяви външният министър. Той твърди, че тия облаги идвали заради бързото затваряне на глава "Енергетика" от преговорите с ЕС.
544
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД