:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 288
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Бившият транспортен министър ще върти валутни магазини

Вилхелм Краус набързо регистрира две фирми

Синът му пък има общ бизнес с шефа на "Олимп" Славчо Христов
Бившият транспортен министър Вилхелм Ботьов Краус набързо регистрира две фирми, става ясно от вчерашният брой на "Държавен вестник".

Първата - "Интермодал Консулт" ЕООД, ще се занимава с консултантска дейност в областта на транспорта и спедицията, превоз на пътници и товари, агентиране на български и чуждестранни юридически и физически лица. Освен това, в регистрацията е записано, че той ще се занимава и с шипшандлърска дейност, което означава безмитна търговия по морската граница.

Втората фирма на Краус, чиято регистрация излезе също във вчерашния бр. 33 на "Държавен вестник" пък е "Виена реал Естейт", с посочен друг адрес на управление, различен от този на "Интермодал Консулт" ЕООД. Според записания предмет на дейност тя също ще се занимава с превоз на товари и със спедиция. Освен това пак там е записано, че фирмата ще се занимава и с "закупуване, притежание и управление на предприятия и дружества, както и участие в тях", както и с "въвеждане, анализ, обработка, използване и предаване на данни вкл. и на такива, получени с помощта на програмно осигуряване".

Един от синовете на Краус - Антон, както и брат му - Борис, също участват в поне още половин дузина фирми, част от които пак се занимават с транспорт. Според публикации в пресата те владеят и немалка част от маршрутките в София. Освен това синът Антон има обща фирма - "Транстрой комплект", и със станалия особено популярен шеф на ресторант "Олимп" Славчо Христов.
3071
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД