:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 203
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Зам.-кмет на Шумен въртял далавери с говорителя на Тахир

Зам.-кметът на Шумен Георги Маринов да бъде освободен от работа - това ще предложи на общинарите на 26 април кметът Веселин Златев. Той огласи намерението си часове, след като местен вестник публикува данни от ревизионния акт на ДСК-Шумен. Според тях Маринов и екскметът на община Венец и дясна ръка на Гюнер Тахир - Юнал Раим, точили държавни пари.

Раим е нанесъл вреди на държавата за 525 867 нови лв. според ревизорите. От далаверите намазали частни лица и 5 фирми, едната от които е ЕТ "Георги Маринов - Тако", собственост на зам.-кмета по строителството в Шумен - Георги Маринов. Общината платила на фирмата му 6000 лв. за ремонт на хидроизлоцаията на физкултурен салон на селското училище. Ремонтът не е извършен, но и парите не са върнати.

Фирмата е поправила и отоплителната инсталация в училището и детската градина в селото за 42 025 лв., ремонтирала и школото в с. Ясенково за 32 700 лв. Вещите лица обаче казват, че ремонтите струват съответно 4071 лв. и 4172 лв.

Пак благодарение на приятелството си с Раим Маринов получава под наем селския язовир без разрешение на общинския съвет и без търг. През 4-те години управление на Раим Маринов е изпълнявал длъжността главен архитект на община Венец, но е получавал заплата на ръка и без ведомост. Няма и заповед за назначаване.

Ревизионният акт е изпратен в прокуратурата.
1137
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД