:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 273
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

БСП иска парламентът да чуе Филчев за корупцията

БСП поиска в сряда в парламента да бъде поканен и изслушан главният прокурор Никола Филчев относно изнесените данни за корупция.

"Главният прокурор трябва да даде информация на депутатите какви доклади е получил от МС за корупцията и какво е тяхното съдържание", заяви от парламентарната трибуна зам.-шефката на ПГДЛ Татяна Дончева.

"Нека да изслушаме Филчев какви доклади има, какво съдържат, има ли данни за лица, защото Марин Маринов и Едит Гетова не бяха освободени при ясни доказателства", каза Дончева. Тя обясни още, че името Славчо Христов ще витае във въздуха непрекъснато, а също и имената на лицата, на които той е подставено лице, които били около фамилията на Костов.

25 депутати от Евролевицата, ДПС и независимите пък внесоха вчера в парламента предложение за създаване на анкетна комисия по изнесената информация за корупция в изпълнителната власт. Комисията трябва да работи 1 месец, през който да провери достоверността на изнесената информация относно случаи на прикриване на корупция в изпълнителната власт, подслушване и следене на политици.

"Имам някои симптоми, че предложението за комисия ще бъде прието", каза лидерът на Евролевицата Александър Томов. "Представители на специализирани държавни институции вече са заявили готовност да се явят пред подобна анкетна комисия, за да изяснят истината", каза пък зам.-шефката на евролевите Петя Шопова. Тя обаче не пожела да уточни за кого говори.
447
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД