:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 269
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Проверяват приватизацията в София през 1999 г.

Проверка на всички приватизирани през миналата година търговски дружества е разпоредил шефът на столичната община Антоан Николов. Целта е да се разбере дали купувачите спазват поетите с договора ангажименти - въвеждане на обекта в експлоатация, инвестиции, предмет на дейност, разкрити работни места, каза Николов на общински семинар в Сандански.

От 1993 г. досега столичната общинска агенция за приватизация е подписала 1250 договора. 169 сделки са минали на следприватизационен контрол. В 30 случая има неизпълнение на задълженията. По 20 случая купувачите доброволно са изплатили неустойки по договорите, за 4 са заведени съдебни дела за събирането им. 2 от договорите ще бъдат развалени от съда.

За последните 4 години софийските приватизотари получили около 60 милиона долара от сделки. Парите са отишли за финансиране на около 140 обекта - ремонти на булеварди, купуване на медицинско оборудване, ремонта на базиликата "Св. София" и подлезите.
822
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД