:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 215
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Несторов иска приз за най-добър данъкоплатец

"Препоръчвам на данъчната администрация да създаде приз за най-добри и изрядни данъкоплатци и мисля, че можем да се включим в надпреварата. Двамата със съпругата ми сме платили около 60 млн.лв. данъци грубо. Едва ли в тази държава ще се намери физическо лице, което да е платило повече данъци", заяви градският прокурор на София Нестор Несторов.

На въпрос откъде са доходите му над 37 000 лв. за 1999 г. и над 34 000 за 1998 г., както и над 38 000 и 37 000 лв. за съпругата му по същото време, за които те са броили данъци по 12 и 13 хил. лв., Несторов отговори така: "Ами приходите са от наема (на вилата в Симеоново - б.р.), който ние с жена ми получаваме, трябваше да декларираме и сме го направили." Според прокурора нямало значение колко висок е този наем, важното е, че семейството е изпълнило задълженията си по закон.

Наемът трябва да възлиза на 4-5 хиляди лв. месечно, сочат изчисления по таблиците за облагане на доходите за 2-те години. Несторов каза в интервю, че заплатата му е около 700 лв. През 1995 г. той обясни, че строителството на вилата му е струвало 3 млн. лв. стари пари. Тази сума се разминаваше с оценката на вещо лице за около 22 млн. лв.

След публикацията на "Сега" за честите пътувания на магистрата зад граница темата за имотното му състояние отново стана актуална.
736
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД