:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,255,802
Активни 280
Страници 22,311
За един ден 1,302,066

Борисов заплаши с фалит Общинска банка

София може да изтегли 780 млн. лева свои пари от трезора, ако не получи дивидента
Снимка: Велислав Николов
Официалното откриване на ремонтирания участък на "Опълченска" привлече десетки столичани.
Столичният кмет Бойко Борисов заплаши да доведе до фалит Общинска банка, като поиска от съветниците да изтеглят от трезора бюджета на общината. Причина за кметския ултиматум стана решението на банката да не изплати 2.5 млн. лв. дивидент на общината.

"Давам 5 дни срок на управата да свика ново общо събрание, на което да преразгледа решението за раздаване на дивиденти", обяви Борисов пред жителите в центъра на София при откриването на реконструираната част от "Опълченска". "Парите са нужни за асфалт и за продължаването на ремонтите, няма откъде другаде да се набавят", обясни градоначалникът.

Целият бюджет на София от около 500 млн. лв. е в сметка на Общинска банка, отделно от това общинските фирми държат в нея около 280 млн. лв. "Ако изтеглим тези пари от там, със сигурност работата на банката ще бъде сериозно затруднена", обясни зам.-кметът по финансите Минко Герджиков.

"Никой друг, освен избирателите, няма право да провежда наказателни акции спрямо общинската управа", коментира Борисов. Общината беше лишена от дивидент, след като нейните представители блокираха увеличаването на капитала. Искането за това дойде от фирми на Христо Ковачки, които настояваха за вдигане на капитала с 15 млн. лв., което реално щеше да намали дела на общината в него от 67 на 40%.

След като не успяха да прокарат предложението си, хората на Ковачки гласуваха против разпределението на печалбата за м.г., която е 3.6 млн. лв. Ковачки има блокираща квота от 26% и може да откаже да изплати дивидента на кметството.



ЕКСТРА

4,25 млн. лв. струва реконструкцията на "Опълченска" между бул. "Сливница" и "Мария Луиза". Улицата е разширена с 15 м, а тротоарите са широки от 2 до 5 м. Настилката е пригодена за движение на тежкотоварни автомобили. В ремонтираната част има нови светофари, нова канализация и ново осветление.
16
2632
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
16
 Видими 
26 Юни 2006 04:29
софия е на софиянци а не на селяните с автомобили
има масов градски траспорт на които не мусе бута в него да си плаща пътен данък и да чака държавата да прави асфалтови пътища това не е задължение на общината и на банката и
26 Юни 2006 07:02
"Давам 5 дни срок на управата да свика ново общо събрание, на което да преразгледа решението за раздаване на дивиденти", обяви Борисов.."
'
26 Юни 2006 08:25
Крайно време беше! С парите на общината, Диляна Грозданова прави частна телевизия! Аде няма нужда!!!
26 Юни 2006 08:32
БРАВО БАТ БОЙКО!!!!!!!!!!!!!!! Дай им да се разберат на брадатите мръсни ниски седесари и бръснатите комуняги дето ни докараха до просешка тояга , а те живеят като бурнейски махараджи на гърба на народа!!! В тая банка се краде та пушек се дига!!! Оти и те не побликуват разходите фактура по фактура да видите! Няма вече глупаци всите знаеме как се краде от общата цица! Ако е тяхна фирмата Шъ ли правят такъва разходи ААААААААА!?
26 Юни 2006 09:03
Бойко, плаши, пей, кокошките, може ли еднолично да реши проблема? не може ?!е, тогава дига пушилка, а че тази банка е измислена от Софиянски и Сие СДС да се цуцат пари: от жени, любовници и приятели, "бизнес" портньори, го знаят и децата...
26 Юни 2006 09:34
fractal какво е това ла.нообразно нещо което си изцопал бе ... Нещо комплекси ли избиваш ... ами който има кола има право и да си я кара, а не виждам и връзката с пътния данък ... кой не си го плаща??? който има автомобил си плаща и пътния данък. след като във всички останали градове може спокойно да си пътуваш до работното място с личния си автомобил и да не си скъсяваш живота с градски транспорт не виждам причина и у големото сЕло пълно со "кореняци столичани" дето им е голяма работата да не може да го правиш. айде няма нужда така агресивно .... наречи селянин с автомобил някой който се вози в един от ония лъскавите джипове като си така ербап ...
26 Юни 2006 10:21
На мен ми изглежда съвсем разумно, когато човек не може да си вземе неговото, най- малкото да си изтегли парите! На всичките тарикати по- долу: Вие няма ли така да направите, ако вашата банка откаже да ви изплати дивидентите?????
Само така бат Бойко!
26 Юни 2006 10:25
***** да изнамерят сега Любо Пъпката за интервю...Помня го как преди петнадесет години се репчеше по пуловерче в телезията. Сега е господин банкерът. А и Мафиянски странно трае за любимото си творение - Банката на софиянци!?

Редактирано от - bot на 26/06/2006 г/ 10:27:45

26 Юни 2006 10:40
Пууууу имало поне един мъж в таз държава!!!!!
Вече беше ми писнало от тез пед..ти дет само увъртат за квото и да иде реч!!!!
Бат Бойко може и да е тъп пожарникар ама поне е мъж, пък т'ва май е голяма рядкост в БГ напоследък!
26 Юни 2006 11:02
fractal, когато общината ми осигури градски транспорт от моя квартал, до офиса ми, тогава ще ползвам градския транспорт, но при положение, че сега за да отида на работа без колата ми отива около час и половина, от които 35 мин. вървя пеша, за да стигна до спирките ще имаш да вземаш!!!
С колата ми е 15 мин.
26 Юни 2006 12:19
ПОДКРЕПЯМ Бойко Борисов - и аз изтеглих моите фирмени сметки от Общиснка Банка
бавеха ми ги от 5 до 15 дена - въртяха ми парите и валутата докато ми писна !

ДА СЕ РАЗТУРИ тази банка и да се вкарат всички престъпници от нея в затвора

Бате Бойко - Ти си МЪЖ !!
26 Юни 2006 12:24
Сметките на общинските фирми трябва да се изтеглят от ОБ. И да е ясно: Общината не банкерства, а банките не асфалтират пътища
26 Юни 2006 13:43
Еми, като го изкара от Общинска банка на коя банка ще го вкара /бюджета/, познайте от първи път...Ще "накаже" ли някой друга банка или ще напълни гушата на свой "бизнес" партньор...Елементарно бат Бой?! От такъв бизнес разбира всеки мангалин от Факултето...Ха Ха.
26 Юни 2006 18:33
Удоволствие е да посетиш столицата в събота или неделя сутрин - улиците празни, въздуха свеж, сал тук-таме некой фрактал гледа неадекватно и се ръга по трамваите - столичани са по родните си(вече обезлюдени) села и махали...
26 Юни 2006 20:41
броико иска да фалира общинска банка и да даде парите за битум на лукоил а още не е решил проблема с боклука
26 Юни 2006 20:45
помнете думите на броико, , всичко което е трябвало съм предал, ,
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД