:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,255,753
Активни 257
Страници 22,262
За един ден 1,302,066

Царят давал, но парламентът решавал

Няколко италиански издания поместиха вчера откъси от протокола за разпита на Виктор Емануил Савойски в Потенца. От думите му става ясно, че като премиер Сакскобургготски не му е обещавал държавни поръчки. Казал му, че ще направи невъзможното, но в крайна сметка парламентът ще реши. Същевременно принцът признава, че неговият приятел, италианският бизнесмен Пиерпаоло Черани, може би е дал пари за кампанията на НДСВ през 2005 г. От партията отрекоха да са получавали такова дарение. Доказателство бил одитът на Сметната палата, който не констатирал нарушения, а даренията от чужбина за партии са забранени по закон. "Симеон е мой първи братовчед. Аз го обичам, разбираме се много добре. Мисля, че доста му дойде, ето защо иска да се върне в неговата Испания", заявява Виктор Емануил по време на разпита.

Виктор Емануил този път може да повлече след себе си и своя братовчед Сакскобургготски, писа мадридският "Мундо".
9
2315
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
26 Юни 2006 01:11
/:/ "Сакскобургготски не му е обещавал държавни поръчки. Казал му, че ще направи невъзможното, но в крайна сметка парламентът ще реши."
......................................... ......................................... .....................................
"Ще направя невъзможното!" е по-голямо Обещание от всяко друго!!! Това е Обещание за ЦЯЛОСТНО и ДЪЛБОКО ангажиране!!!
Примерно: "Обещавате ли, че ще убиете Х.?!"- на което се отговаря:"Ще направя и невъзможното...!"/естествено, да убие Х./ Но "НЕ обещавам!" в случая означава, че НЕ всичко зависи изцяло от Обещаващия да убие Х.! Значи, говорим за УМИСЪЛ за "Опит за Убийство"- а Опитът, според НК, се наказва както за изпълнено Престъпление! КАЗАХ!
26 Юни 2006 04:13
".....Мисля, че доста му дойде, ето защо иска да се върне в неговата Испания......."......
И аз мисля, че е редно да си го приберете. Може и с раирано костюмче. Нема лошо.........
26 Юни 2006 08:43
Кво да ги правиш, аристократи!!! Де да беше Испания на Симеончо!!! Испанския крал изгони Виктор Емануил от двореца си, да не вземе да ритне по гъза и нашиот цар, че тогава ще се видим в чудо какво да го правим!!!
А иначе сами си гласувахме за него!!?!? Никой не ни е виновен!!!
26 Юни 2006 09:09
Царят давал, но парламентът решавал - ни съобщава СЕГА. Важен е обаче престъпния състав на намеренията, а не кои дава и решава т.е.-реализацията. В България за намерения вече осъдиха Маргините защото се готвели да убият Л. Гоцев, Г. Димитров, В. Коларов и т. Живков.
26 Юни 2006 10:16
Крал Карл и кралица Клара крали "кларинети" от кралската кларинетчийница
Никакво връщане в Испания - в Централен Софийски, 402-ра, лявото крило, при бай Ставри, човекът е строг, но справедлив (както казваше Т.Колев )

Редактирано от - Han на 26/06/2006 г/ 10:17:53

26 Юни 2006 11:25
Ами че Симеон си свърши работата. Правителството имаши решиние и за строижа ва болницата (не отричам нуждата от такава болница) и за финансирането и то точно по схемата от публикуваните разговори. Това щеше вече и да се осъществява, но точно тогава част от царистите - Новото време, поиска да се намеси във влъста и спретна парламентарна кризичка на Симеон.Това беше единственото решение където Новото враме гласува срещу НДСВ - Симеон. Следважото гласуване за вота на недоверие се продаде скъпо. Месец по рано - и болницата щеше да се строи от "правилните" хора и с "правилното" кредитиране.
Но да оставим италинската прокуратура да си свърши работата. А като искаме материали от нея, нека нашата ги откупи с насрешни материали. В тези среди така вървят трампите - сведения срешу сведения.
26 Юни 2006 16:09
В Наказателиня кодекс на Република България има наказателен състав-чл.304 б "Търговия с влияние". Той бе въведен след като страната ратифицира Европейската наказателна конвенция за борба срещу корупцията. Според този текст се наказва "всеки които приеме предложение или обещание за дар или облага за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице във връзка със службата му". Симеон не само, че е е обещал облага ( държавна гаранция ) за Австрийската болница, но е реализирал това незаконно влияние като премиер министър. Ерго, Прокуратурата на България може и трябва да повдигне обвинение срещу българския гражданин Симеон. Трябва, ама може ли? Това е истинския тест дали Велчев ще третира еднакво всички граждани.
26 Юни 2006 17:27
Парламентарен Саксофонизъм.
26 Юни 2006 17:50
Т.е. Царят не искал да дава, и си измил ръцете с парламента и дипломатично изрязал Черано, и оня побеснял и наклепал Царо!

Та о тоя повод нашенските републиканци се подмокриха от щастие.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД