:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,255,891
Активни 312
Страници 22,400
За един ден 1,302,066

Инвазия на царски депутати на изборите в Пещера

ГЕРБ злорадства, БСП шокирана от поведението на жълтия коалиционен партньор и съперник в Пазарджишко
Група депутати от НДСВ проявиха невиждана свръхактивност и вкупом се изсипаха вчера в Пещера, където се провеждаше вторият тур на частичните избори за кмет на общината. Масираното присъствие на царски хора край урните предизвика серия жалби от предизборния щаб на Стелиян Варсанов до Общинската избирателна комисия и злорадство от застъпниците му от ГЕРБ.

Застъпниците на Варсанов сигнализираха ОИК, че пред една от избирателните секции в ромския квартал на града има много народни представители от НДСВ, сред които Нина Чилова и Николай Свинаров. Сигналът бе проверен от комисията, но нарушения не бяха открити.

"Масираното присъствие на царски депутати в Пещера е още едно доказателство, че НДСВ е в страхотен срив", коментира зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Зам.-шефът на БСП Ивелин Николов, също шокиран от поведението на коалиционните партньори в централната власт и съперници в Пещера, обяви, че червените проверяват дали министър Николай Василев наистина е изпратил в града свои служители от държавната администрация.

На балотажа вчера се явиха независимият кандидат, подкрепен от ГЕРБ, БСП, ВМРО, "Гергьовден" и ДПС Стелиян Варсанов и кандидатът на НДСВ Васил Филев, подкрепен от "Атака", ДСБ и СДС. До редакционното приключване на броя резултатът не бе ясен. Избирателната активност обаче бе изключително висока - близо 70%. Ромите и хората от селата масово са гласували. На първия тур миналата неделя Варсанов получи 49,61% от гласовете, а Васил Филев - 45,86%.



ВОТ В БЕЛОВО

Със сътресения преминаха и местните избори в община Белово, Пазарджишко, в събота. Членовете на ОИК вчера сутринта заминаха на консултации в ЦИК заради казус в 6-а секция. Късно в събота преброяването там бе прекратено заради открити 11 бюлетини в повече спрямо броя на гласувалите в секцията. Заради разминаването компютърната система за обработка на протоколите не прие резултатите от секцията. 13 недействителни бюлетини за Васил Атанасов пък са били открити в урните преди края на изборния ден. Бюлетините са по-малки по размер и с по-различен цвят на хартията. Към 19 ч. избирателната активност там бе 49.94%.

В надпреварата за кметския пост се състезаваха Васил Атанасов, регистриран като независим и подкрепен от БСП, и Ангел Стоев, издигнат от НДСВ и подкрепен от десните. По неокончателни данни Атанасов е събрал 3080 гласа, а Стоев - 1380.
6
1940
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
26 Юни 2006 04:17
Оказва се че такова животно "цар" нема, обаче има царска партия........
26 Юни 2006 06:20
И нащо Сокол почна да става банален-все пичели...
26 Юни 2006 09:42
Един от полицаите, който по това време е бил в циганската махала в Пещера, разказваше как снощи към 7 часа там дошли Свинаров, Чилова и Милтенов с една кола, отворили багажника и по думите на полицая, "толкова пари на едно място не бях виждал през живота си".
26 Юни 2006 10:31
Егати изборите Единият го подкрепят ГЕРБ, БСП, ВМРО, "Гергьовден" и ДПС, а другият от НДСВ, "Атака", ДСБ и СДС - бай Ганю прави избори
26 Юни 2006 12:48
И кметските избори, както и парламентарните, в Б-ия са изцяло комерсиализирани, комисионизирани и напълно корумпирани. Печели този, комуто осигурят повече пари за да си купи поста. Да не говорим как става избора на селски кметове. Там сме живи за оплакване! Време е да се въведе практиката правителството на власт да си назначава и всички кметове и областни "неуправители", за да може да си поема цялата отговорност пред закона и парламентарните избиратели. А купуването на гласове да се инкриминира със строг закон!!
26 Юни 2006 14:13
Само за протокола, важно е да се отбележи, че кандидатът подкрепен от Атака (и НДСВ и СДС) е получил 42.7% от гласовете!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД