:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 281
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Продължителният сън не е полезен

Продължителният сън скъсява живота, предадоха световните агенции, позовавайки се на твърдение на изследователи от Калифорнийския университет в Сан Диего, САЩ. Според експертите най-полезен за здравето е сънят с продължителност 6-7 часа на нощ. Процентът на смъртност сред хората, които спят по 8 и повече часа, се увеличава значително, твърди изследване на специалистите.

В продължение на шест години те проучвали навиците за сън и здравословното състояние на над 1 милион американци на възраст между 30 и 102 години. Резултатите от изследването показали, че дори хората, които нощем спят по 5 часа, живеят по-дълго от тези, които обичат да си поспиват.

Проф. Даниел Крипке от Калифорнийския университет споделя, че продължителният сън е рисков фактор за развитието на рак, както и за сърдечни болести и инсулт. Специалистът обаче добавя, че са необходими по-задълбочени изследвания, за да бъде обяснена тази зависимост. Хората, които спят средно по 6,5 часа на нощ, могат да са спокойни, че това е най-безопасното количество сън, твърди Крипке. От здравна гледна точка няма никаква причина хората да спят дълго, смята изследователят.
1564
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД