:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 264
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Премиерът помирява четирима министри

Ескалиралото напрежение в кабинета заради опитите на министър Николай Василев да вземе под крилото си различни административни структури наложи вчера премиерът Станишев да посредничи между четирима спорещи министри.

Повече от 20 дни върху устройствения правилник на Министерството на администрацията спорят, от една страна, Василев, а от друга - Гагаузов, Орешарски и Масларова. Проектът на Василев отново не бе приет на вчерашното заседание на МС. Той бе включен в дневния ред и скандално изваден по време на заседанието. Следобед обаче критичното напрежение беше туширано и с посредничеството на премиера четиримата се договориха проектът да мине на подпис идната седмица.

Василев е отстъпил от намерението си да се занимава със стратегическо планиране на регионалната политика. Едноименната дирекция ще си остане в администрацията на МС.

Той ще загуби и правото да определя членовете на комисиите за избор на главни секретари във ведомствата. Занапред комисиите ще се съставят със заповед на премиера. Не е ясно дали Масларова ще склони да му даде 23-ма инспектори от Главна инспекция по труда, които да следят работата на администрацията.

Единствената съществена функция на министъра на администрацията ще е координирането на областните управи. Василев планира щатът на новото министерство да е 182 души. Ще се търси и подходяща сграда за ведомството.
1
725
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
07 Октомври 2005 12:10
Ей тва ще е най-работещото правителство. Тия и да крадат нема да могат кат хората щото ще се карат.....
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД