:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 292
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Бос на международна банда заловен у нас

Бос на международна престъпна банда, заподозряна в пране на пари, е заловен у нас, съобщиха вчера от НСБОП. При операция на Европол, българските и австрийски служби са арестувани общо 15 души, от които 7 са българи, а другите са сърби и украинци.

Босът Митро Кара е украинец, който избягал от австрийските власти и се установил у нас преди 4 години под друго име.

Групата се занимавала с финансови трансфери чрез фалшиви кредитни и дебитни карти. Основната цел е била пране на пари, обясни шефът на НСБОП ген. Ваньо Танов.

Операцията е стартирала през април т.г. В България е развивал бизнес, но имал висящо дело за измама. При операцията са конфискувани още наркотици и оръжие.

При извършените обиски в над 30 обекта в България и Австрия са иззети фалшиви лични документи, паспорти, дебитни и кредитни карти, както и документи на различни български институции, в това число и министерства. Ген. Танов направи уговорка, че наличието на фалшифицирани документи още не означава, че има замесени държавни служители. Той не каза за кои ведомства става дума, за да не се попречи на делото.

Това, което касае евентуални престъпни дейности на територията на нашата страна, ще се изяснява, обясни зам.-шефът на нашите антимафиоти Иван Йовчев. Делото по случая ще се води в Австрия и доказателствата ще бъдат дадени първо на австрийските служби. След като се обобщи и изясни случаят, документите, които касаят престъпления, извършени в България, ще бъдат отделени от делото в Австрия.

Намерени са още оръжие, синтетични наркотици, фалшиви евро. В момента се прави експертиза на банкнотите и не може да се каже дали са печатани в България, каза представителят на Европол, но това ще стане, след като всички материали бъдат обобщени, а веществените доказателства бъдат дадени на австрийските служби Маурицио Варанезе.
2
538
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
07 Октомври 2005 06:50
Този на снимката изглежда като да е баш бос на мафията. И е такъв като полицай - бос.
07 Октомври 2005 12:43
Пак по сигнал отвън!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД