:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 286
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Федерер вече е едноличен рекордьор в Големия шлем

Освен по титли швейцарецът стана недостижим и по най-много победи
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Роджър Федерер поздравява публиката на централния "Филип Шатрие" след 51-вата си победа на "Ролан Гарос" и общо 234-та в кариерата си в Големия шлем.
Почти 3 години след като спечели рекордната 15-а титла в Големия шлем и две след като добави към върховото постижение 16-а, Роджър Федерер подобри и рекорда за най-много победи на сингъл в най-престижната верига на тениса. Във II кръг на "Ролан Гарос" 30-годишният швейцарец отстрани Адриан Унгур (Рум) с 6:3, 6:2, 6:7 (6), 6:3 и вече има 234 успеха в четирите най-големи турнира - откритите първенства на Австралия, Франция, Великобритания и САЩ.

До вчера Федерер делеше рекорда с легендарния Джими Конърс, прекратил кариерата си през 1996 г. с 233 победи в Шлема. Повече от 3/4 от успехите на американеца обаче са само на US Open (98) и "Уимбълдън" (84), докато на "Ролан Гарос" (40) и Australian Open (11) присъствието му не е толкова забележително. Победите на Федерер пък са разпределени равномерно във всички турнири - 63 в Мелбърн, 61 в Ню Йорк, 59 в Лондон и вече 51 в Париж.

По титли Роджър е едноличен рекордьор от "Уимбълдън '09" насам, когато задмина друга американска икона - Пийт Сампрас, пенсионирал се през 2002 г. с 14 трофея от Шлема. Швейцарецът завоюва своята 16-а купа на Australian Open '10, което е и последният му засега триумф в "голямата четворка". Кариерният Голям шлем на Федерер включва 6 титли от "Уимбълдън", 5 от US Open, 4 от Australian Open и 1 от "Ролан Гарос".

Следващият съперник на ветерана трябваше да бъде определен снощи в мач между Никола Маю (Фр) и Мартин Клижан (Слвк).
1
1040
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
31 Май 2012 06:52
Голям Федерер

Само че подзаглавието е неточно - не е станал недостижим - просто в момента има най-много победи. Ако Джокович и Надал се опазят от контузии и играят на същото ниво до неговата възраст нищо чудно да го задминат.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД