:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 288
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

И парламентът подхваща волейбола

Комисията по образование и спорт започва разследване на "феодалното управление" на федерацията
И Народното събрание се захваща с волейбола в България по съмнения за финансови злоупотреби, липса на прозрачност, наличие на фиктивни клубове и ред нарушения в нормативната уредба на федерацията (БФВ). Това съобщи пред Нова телевизия председателят на парламентарната комисия по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта Огнян Стоичков.

"Имаме сигнал и че се подписват договори с непълнолетни волейболисти, които са договори от робовладелския строй. И всичко това е скрепено с гигантски неустойки, ако това дете не си изпълни задълженията през следващите 5 години - коментира Стоичков. - Не може в 21-ви век да има феодално управление и N на брой години ти да си президент на една федерация. Президентът на републиката има мандатност, а президентът на спортната федерация няма мандатност".

Той изрази учудване, че над 4 млн. лева разходи на БФВ за 2011 г. са записани в графа "разни". Стоичков обяви, че ако комисията не получи задоволителни отговори, ще бъде инициирано изслушване на Данчо Лазаров. А ако се докажат сериозни финансови нарушения, ще бъде сезирана и прокуратурата.

Преди месец опит да тушира скандалите около БФВ и националния отбор направи премиерът Бойко Борисов, но държавата явно не се е отказала от намерението си да регулира нещата. В сряда спортният министър Свилен Нейков е приел ръководството на федерацията, съобщи сайтът sport1.bg.

Единствената информация оттам е, че Нейков е одобрил готвените организационни промени в БФВ. Най-важната била, че вицепрезидентът Петър Кънев ще има повече оперативна власт, докато шефът Данчо Лазаров, който е главна мишена на недоволството, щял да се занимава повече с международните дела и с подготовката на домакинството на Евро `15, което ще организираме съвместно с Италия.

Вестта за готвените промени кореспондира с последните слухове, че Лазаров ще анонсира предварително свое оттегляне след олимпиадата, за да се посвети на работата си в международната (FIVB) и европейската (CEV) волейболна централа. Така духовете трябва да се успокоят и най-вече има шанс да бъде върнат в тима звездата Матей Казийски.

Натискът спрямо Лазаров стана и финансов, след като първо държавата в лицето вицепремиера Симеон Дянков разпореди пълна ревизия на БФВ, а след това започнаха да се оттеглят спонсори. Първи бе генералният на мъжкия отбор - ПОК "Доверие", която трябваше да даде 300 000 лв. тази година. Последваха я "Софийска стокова борса", "Изида", "ЮБН Ауто", "Картекс-П", "Видексим" и "Експресо". Те декларираха, че "при промяна на обстоятелствата" ще възобновят и дори ще увеличат финансовата си помощ за българския волейбол.

Вчера в спора страна зае и БОК. В специално обръщение председателят на комитета Стефка Костадинова призова БФВ да направи всичко необходимо за завръщането на Матей Казийски и Радостин Стойчев в националния отбор.
5
1158
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
22 Юни 2012 00:28
Стефка Костадинова призова БФВ да направи всичко необходимо за завръщането на Матей Казийски и Радостин Стойчев в националния отбор.

При така развилите се събития, за втория, аз лично не държа.
Не сме чули също така и Цецка Цачева какво мисли по въпроса.
22 Юни 2012 00:28
.
22 Юни 2012 00:34
Щом опряха до парламента, надежда всяка оставете.
22 Юни 2012 06:55
Писах го вече и вчера - след ултиматумите се премина на следваща фаза - изнудване. Чудя се какви ли ще са следващите "висоти", които ще достигнат стойчевците, може би физическа разправа... Жалка история.

22 Юни 2012 13:46
Правилно, всички обратно в казана!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД