:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 291
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Фандъкова и Костадинова откриват балканиадата по бейзбол в София

Кметът на София Йорданка Фандъкова и председателят на БОК Стефка Костадинова ще направят церемониалните първи хвърляния на балканските първенства по бейзбол и по софтбол за смесени отбори другия уикенд. Откриването ще е в събота (27 април) от 12,30 ч. на ст. "Диана" в кв. "Дианабад", където ще са мачовете по бейзбол. Софтболният шампионат пък ще е на ст. "Бейзбол" в Студентски град.

И в двете първенства България ще защитава титлите си - при мъжете от първите три издания през 2005, 2010 и 2011 г., а при смесените тимове от 2012 г. Тази година съперници ще са съставите на Сърбия, Румъния и евентуално на Турция по бейзбол и на Сърбия, Румъния и Словения по софтбол за смесени отбори.

Балканиадите ще бъдат кулминацията в тържествата за 25-годишнината на бейзбола в България. Те започват още този уикенд пред Паметника на Съветската армия в София. Стартът ще е в 12 ч. утре, когато всички желаещи ще могат да пробват уменията си с истинска бейзболна бухалка.

Гости на честванията ще бъдат президентите на международната федерация по софтбол (ISF) Дон Портър и на европейските централи по бейзбол (CEB) и софтбол (ESF) - съответно Ян Еселман и Андре ван Овербек. Покана е изпратена и до шефа на световната федерация по бейзбол (IBAF) Рикардо Фракари.

Организатори и домакини ще бъдат шефовете на федерациите ни по бейзбол (БФБ) и софтбол (БФС) - Ясен Неделчев и Юрий Алкалай, който е и вицепрезидент на ESF. Алкалай е сред съучредителите на основания през 1988 г. първи бейзболен клуб у нас - "Академик" (Сф).
843
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД