:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 292
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Димитров подобри още два рекорда

Тенисист №1 на България ще играе 1/4-финал срещу Краля на "Мастърс" турнира в Монте Карло
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Световният №5 Рафаел Надал стиска победоносно юмрук след спечелена точка срещу Филип Колшрайбер на 1/8-финалите в Монте Карло.
Григор Димитров постави нови два рекорда в надпреварата със самия себе си, променяща през последните години историята на българския мъжки тенис. 21-годишният хасковлия постигна трета поредна победа на турнира в Монте Карло (Мон, 2,6 млн. евро) - с 6:2, 6:4 срещу Флориан Майер (Гер), и стана първият наш състезател, стигнал 1/4-финал в сериите "Мастърс". Досегашното най-добро постижение бе III кръг и също принадлежеше на Гришо.

Освен това в понеделник Димитров ще стане първият българин в Топ 30 на световната ранглиста на професионалистите (АТР) и ще задмине собственото си върхово постижение от 31-во място. Засега Григор има гарантирани 62 950 евро от наградния фонд и 180 т. за класацията, с които ще се придвижи от №34 до поне №29.

"Най-важното е да остана здрав и да се опазя от контузии. Разбира се, Топ 20 в края на годината изглежда много постижима цел в момента. Ключът към това е да постигна постоянство, да се боря във всички мачове и да не се отказвам", коментира Димитров.

Следващото препятствие на пътя му е властелинът на турнира в Монако Рафаел Надал (Исп). Краля на клея, който защитава трофеите си от последните 8 сезона, вчера постигна 44-та поредна победа на червените кортове в княжеството с 6:2, 6:4 срещу Филип Колшрайбер (Гер). Предстоящата днес среща между Гришо и Рафа ще е втора след успеха на испанеца в 3 сета на турнира в зала в Ротердам през 2009 г.

"Честно казано, се затрудних в първия сет и не беше лесно да пробия във втория - сподели Надал след победата над Колшрайбер. - Щастлив съм, че отново стигнах до четвъртфиналите. Искам да ви благодаря за подкрепата. На този турнир винаги се чувствам у дома."
5
1157
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
19 Април 2013 04:34
Ох и утре ще се става в 5:30. ДАВАЙ , МОЙТО МОМЧЕ, ДАВАЙ!!!
19 Април 2013 04:36
Все пак тенисът е една от най-атрактивните и НЕПРЕДВИДИМИ игри...
19 Април 2013 08:58
Браво на Григор! Изглеждаше, че случи на съперник, но лесно няма и Флориан Майер е с доста опит и коварен противник. Сега вече мисията на нашето момче изглежда невъзможна, дано се представи добре.
А Ярко Ниеминен и той прави чудеса и острани Дел Потро! Сега насреща му е Джокович - или финала Г.Димитров-Ниеминен е само въпрос на време.
Жалко, че са толкова рано мачовете - имам тенис канал вкъщи и ги дават всички, но само мача на Ярко ще хвана, защото е от 17.00.
Е, не толкова рано, колкото при колежката.
20 Април 2013 05:54
Ха, не знаех, че вече и в Европа има тенис канал. Поздравления!!
22 Април 2013 14:06
Мерсачката. Става дума за бившия Канал Плюс Скандинавия, сега се нарича вече C More. Наскоро го въведоха и беше приет на нож, защото явно се предпочита хокеен примерно. Но общо са 5 спортни, така че има от всичко. Дано да гледаме все повече и повече нашето момче.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД