:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 349
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
В КРАЧКА

Време е за високи ботуши

Каубойките са най-актуалното допълнение към дънките, изисканите модели покриват коляното
Универсални ботуши тази година няма. Точно преди 12 месеца стилистите се опитваха да наложат изисканите модели с ток и под дънките, и под вечерната рокля. Сега обаче те имат нова концепция, която е резултат от нароилите се модели в техните колекции.

Най-разпространените всекидневни ботуши са каубойските. Срещат се в няколко варианта: класически, с дебел и нисък ток; ретро с дебел и висок ток; и елегантни, с тънък и висок ток. Според модела варира и височината на целия ботуш - най-ниски са класическите, а най-високи - елегантните. Последните са с ново оформление в горната си част. За разлика от класическите модели, изрязани като дъга, елегантните са скосени само в предната част или само в задната. При тях традиционните каубойски шевове са заменени от фини флорални бродерии, често от цветни конци.

Към спортните поли или рокли през зимата обаче ще върви повече един друг модел - ботуши с калци. Допълненията, които досега носехме единствено в планината, в града ще са просто за украса, вписваща се в стила на чантата и тоалета.

В спортната мода навлиза и още един ексцентричен модел ботуши - вариант на апреските от дебела кожа, каквито носят ескимосите. В по-топлите части на Стария континент обаче грубите ботуши придобиват елегантност благодарение на основата си, оформена като шикозна френска обувка с остър връх и висок тънък ток.

Островърхи и на токчета са почти всички ботуши, които този сезон влизат в графата "елегантни". Много актуални са чизмите, както и ластичните ботуши, прилепващи плътно по крака. За по-екстравагантните жени се намират ботуши от кожа с косъм в животински принтове, каквито имаше още миналата година. Новото при тях са силно издадената назад пета и издължените остри върхове.

По отношение на цветовете също има нововъведения. Водещата гама за сезона е кафявата, която се налага и при облеклата. През деня повечето ботуши са цветни - с щампи, бродерии или ефект "протрита кожа". Строго официалните модели обаче са дюс - най-често в черно и червено.



-------каре-------------

ЗАКАЧКИ

Телбод вместо цип

Връзки, ципове, катарами, а сега и телбод. Авторските права на последната техника принадлежат на модна къща "Брауде". Ботушите с тази марка изглеждат като "направи си сам" - скалъпени от няколко ивици кожа и плат, съединени с телбод.



Островърха маратонка

След като през лятото се появи гуменка, преобразена като елегантно сабо с тънко токче, какво чудно има сега, когато спортните кожени чепици придобиват изискана форма, поне в предния си край? Островърхата маратонка, представена от немския дизайнер Карл Лагерфелд, скоро може да намери и други аналози в бутиците.

-------------------



Текст под снимка (към Ивайла Бакалова)

Бившата "Мис България" Ивайла Бакалова разходи ластичните ботуши на "Ле Трописиен" на ревю в София.
2508
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД